Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99124 Τραγούδια, 240694 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ένας μπαγλαμάς μουρμούρης - 1960      
 
Στίχοι:  
Κώστας Βίρβος
Μουσική:  
Θόδωρος Δερβενιώτης


Οι πετεινοί λαλήσανε,
τα τραμ κυκλοφορήσανε,
κι εγώ με το κορίτσι μου
στους δρόμους περπατάμε,
παραπατώντας και οι δυο,
για το τσαρδί μας πάμε.

Ένας μπαγλαμάς μουρμούρης
μας ξεμυάλισε,
μας τα πήρε μέχρι φράγκο
και μας άργησε.

Όλη τη νύχτα ο μπαγλαμάς
έπαιζε μοναχά για μας,
κι όλο μας έλεγε γλυκά,
γλεντάτε στα γεμάτα,
γιατί μονάχα μια φορά
θα ζήσουμε τα νιάτα.

Ένας μπαγλαμάς μουρμούρης
μας ξεμυάλισε,
μας τα πήρε μέχρι φράγκο
και μας άργησε.

Οι πετεινοί λαλήσανε,
τα τραμ κυκλοφορήσανε,
τέτοιο ξενύχτι, κούκλα μου,
χίλιες φορές χαλάλι,
και τ' άλλο Σαββατόβραδο
θα σε γλεντήσω πάλι.

Ένας μπαγλαμάς μουρμούρης
μας ξεμυάλισε,
μας τα πήρε μέχρι φράγκο
και μας άργησε.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 96%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 6064
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Ένας μπ...
1960
[1] Θόδωρος Δερβενιώτης ...
2002
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2005
[1] Ανθολογία Κώστα Βίρβ...
2007
[2] Το Ρεμπέτικο περιβόλ...
1974 & 2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 31-12-2004
   netriofron
24-08-2016 21:05
Γρηγόρης Μπιθικώτσης= 78ρης που κυκλοφορησε 17--4--1960 απο την HMV AO-5632
   Στελαρας
21-04-2008 23:43
ο Ζαγοραιος εχει δωσει ρεστα


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο