Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 223464 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Άνοιξε πέτρα - 1968       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Μίμης Πλέσσας


Άνοιξε πέτρα να κλειστώ
ήλιος να μη, ήλιος να μη με βλέπει
αντί για νύφη πρέπει
πρέπει στα μαύρα να ντυθώ

Άνοιξε πέτρα για να μπω
χάνω τον άντρα που αγαπώ

Νύχτα κατέβα απ’ τα βουνά
νύχτα μαυροφορούσα
ο άντρας που αγαπούσα
τώρα για άλληνε πονά

Νύχτα κατέβα απ’ τα βουνά
μέρα να μη με δει ξανά

Μπάτε κορίτσια στο χορό
κι αφήστε με μονάχη
κόπηκα σαν το στάχυ
και τώρα τρέμω σαν φτερό

Μπάτε κορίτσια στο χορό
έχασα αυτόν που καρτερώ




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94.4%  (35 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 34132
      Σχόλια: 29
      Αφιερώσεις: 3
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1968
[1] Σταλιά - σταλιά
1969
[1] Μια βραδιά με τη Μαρ...
1972
[1] Η Μαρινέλλα τραγουδά...
1998
[1] Με βάρκα το τραγούδι
1999
[1] Ιωβηλαίον
2002
[1] Μαρινέλλα & Αντώνης ...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   Minos
05-08-2006 18:56
Υπάρχει και μια δεύτερη εκτέλεση του τραγουδιού - αμέσως μετά την Μαρινέλλα, από την Πετρή Σαλπέα (όχι τίποτα το ιδιαίτερο βέβαια). Αυτό έγινε, διότι όταν έπρεπε να κυκλοφορήσει ο δίσκος με την μουσική και τα τραγούδια της ταινίας (Γοργόνες και μάγκες) - την παραγωγή ανέλαβε - όπως όλα της Φινος, η δισκογραφική εταιρεία LYRA. Η Μαρινέλλα, ανήκε σε άλλη εταιρεία κι έτσι το τραγούδι (που αποτελούσε και την μεγάλη επιτυχία της ταινίας) - το ξαναηχογράφησαν με την νεαρή τότε και πρωτοεμφανιζόμενη Πετρή Σαλπέα - η οποία δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη καριέρα. Την θυμόμαστε κυρίως από το "για μια σταγόνα αλάτι" του Μ.Πλέσσα και τον "Αγιο Φεβρουάριο" του Δ.Μούτση.
   Viennezos
<5/1/2005
Τραγούδι από τον προσωπικό δίσκο της Μαρινέλλας "Σταλιά σταλιά" (1969)
   netriofron
28-04-2017 16:04
ΕΠΙΣΗΣ :
1969 = Λόλα Τσακίρη ,συνοδεια του ''Trio Manitaras'' ------- Aλμπουμ ''Lola Tsakiri* With The Trio Manitaras ‎– Lola Tsakiri Sings'' στην Βρεττανικη Decca Eclipse ‎(ECS 2032)
   netriofron
07-09-2016 10:51
1η = 1968 Μαρινέλλα
--- https://youtu.be/xH2ZfgSIVLc
2η = 1968 Πετρή Σαλπέα ---
   ΣΟΦΙΑ ΜΗΝΑ
28-12-2013 17:08
   ΣΟΦΙΑ ΜΗΝΑ
24-06-2013 11:22
φανταστικο τραγουδι
   mar@ki 9410 4ever
12-01-2011 08:13
YMNOS to kommati!!!! THEA h marinela!!!!!!!!!!!!!!!!
   Alexandrosph1991
29-04-2010 09:05
ΘΕΑ!
   fille_du_feu
10-05-2007 03:33
mayri mayrila plakwse...
   Ανώνυμο σχόλιο
05-06-2006
ΚΟΤΣΑΝΑ!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
16-05-2006
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΑΙΣΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.....ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΟ...ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΣΕ ΜΙΣΩ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ....ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΑΙΑ...
   Ανώνυμο σχόλιο
01-05-2006
einai apo ta pio shmantika aristourgimata tis xwras mas!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
28-04-2006
ενα απο τα αγαπημενα μου τραγουδια της Μαρινελλας.Καποιο διαστημα το ακουγα συνεχεια κι εκλεγα...............
   Ανώνυμο σχόλιο
03-03-2006
θα τους τραγουδήσω σε παρτυ μασκέ ντυμένη χήρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
26-02-2006
mono p e8a kamw etsi xari gia kanena. . aku, ani3e petra gia na mpw missi m
   Ανώνυμο σχόλιο
30-01-2006
apsogo teleio otan to akouo anatrixiazo me nohma tragoudi
   Ανώνυμο σχόλιο
22-01-2006
siga na men skotwthw k g keinon tipote allo...22/01
   Ανώνυμο σχόλιο
02-09-2005
esy Ανώνυμο, 7-6-2005 pou 3eris to poleo?? asl???
   Ανώνυμο σχόλιο
04-08-2005
little katathliptiko re...4/8
   Ανώνυμο σχόλιο
07-06-2005
TELEIO.. ΤΙ ΝΑ ΠΩ! ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΟ ΑΠΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΟΣ!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
04-06-2005
KATAPLHKTIKO
   Ανώνυμο σχόλιο
13-01-2005
Too loud.
   Αφιερωμένο από εφη - αθηνα
για μαριο - χαλανδρι,αγια βαρβαρα
18-09-2004 12:58
ΒΡΕ ΖΩΟΝ ΜΑΡΙΕ ΤΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΑΜΗΡΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΤΟ "ΑΝΟΙΞΕ ΠΕΤΡΑ'",,,ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ.
   Αφιερωμένο από kumera pizza_kai zoula - kannaourka
για koumera_poulla:p - pera xwrko dali
11-03-2004 07:49
koumera poulla :p eliwses kai ekaikes pou ton ELIO ......forine antiliako kai fae kai kanena agguri n sou perasi//////
   Αφιερωμένο από δεσποινα - Αθήνα
για Ελίνα - Καλιθέα
10-11-2003 11:51
'Ένα θα σου πω...πο πάει??? ή μήπως Ρομπέν των δασών. Ομολογουμένος το άνοιξε πέτρα είναι το slogan μας.Συνέχισε να με κάνεις να γελάω, το χρειάζομαι.Σε αγαπώ πολύ
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
tragoudi pou xtipaei sti kardia !!   ( Toula (kritikofeggari@lycos.de) )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
epeidh to leei h marinella einai oraio   ( petros_o_protos )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ε ρε πλάκσ με αυτό το τραγούδι...   ( δεσποινα )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
PANEMORFO ZEIBEKIKO! (Tomasz K.,Polonia)
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Από τις κορυφαίες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.   ( Jim )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
cool song
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
diva h marinella. fonaraaaaa


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο