Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99126 Τραγούδια, 240693 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Σε τούτο το παλιόσπιτο - 1951       
 
Στίχοι:  
Βασίλης Τσιτσάνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Σε τούτο το παλιόσπιτο
σε τούτο το ρημάδι
θάψαμε την αγάπη μας
ένα Σάββατο βράδυ

Στο παλιόσπιτο ετούτο που χωρίσαμε
την βραδιά την τελευταία που μιλήσαμε

Μέσα στην έρημη αυλή
κατ’ απ’ τα παραθύρια
οι μάγισσες και οι γύφτισσες
να στήσουνε τσαντίρια

Στο παλιόσπιτο ετούτο που χωρίσαμε
και με δάκρυα ποτάμια το ποτίσαμε

Κι η νυχτερίδα μοναχή
να στήσει τη φωλιά της
στην καμαρούλα τη μικρή
που `παιρνα τα φιλιά της

Στο παλιόσπιτο ετούτο που χωρίσαμε
την βραδιά την τελευταία που μιλήσαμε




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 73.4%  (3 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 16234
      Σχόλια: 12
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Σε τούτ...
1951
[2] Βασίλης Τσιτσάνης Li...
1978
[4] Τα κλειδιά
1968
[4] Οι κυρίες τραγουδούν
1994
[5] Για πάντα κοντά μας
2003
[5] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   BIKH @ 19-12-2004
   sekarius
06-05-2018 12:57
Πρ.Τσαουσάκης, Μ.Νίνου



1951



https://youtu.be/oVtJzJTgnRM
   netriofron
04-05-2017 13:58
KAI :
1960 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! [Ηχογρ.7 Δεκεμ] = Καιτη Γκρέυ (= Αγγελική Καλαϊτζή : 5 χρονια αρραβωνιασμενη με τον Στέλιο Καζαντζίδη ,και γιαγια της γνωστής τραγουδίστριας Αγγελική Ηλιάδη) + Μανωλης Χιωτης , [Ενορχηστρωση & μπαγλαμα : Βασίλης Τσιτσάνης] ,(Μπουζουκι : Μανώλης Χιώτης)--------- δισκακι Εxtended Ρlay της HMV (7EGG 2566) με τιτλο ''Μεγάλες επιτυχίες του Τσιτσάνη'' &&& αλμπουμ ''Τσιτσάνης'' (αυτο με τα κλειδιά) (1968) & συλλογη ''Καίτη Γκρέυ, Μαίρη Λίντα, Πόλυ Πάνου ‎– Οι κυρίες τραγουδούν'' (1994) ---------- https://youtu.be/gATaNc0y510
   sekarius
07-04-2017 17:16
https://youtu.be/MEYaStbM98Y


ΤΖΟΥΑΝΑΚΟΣ _ ΝΙΝΟΥ
   netriofron
01-12-2016 10:48
Αλλος τιτλος ''Το παλιόσπιτο''

1950 : [Ηχογρ. 5 Απριλη] = Σταύρος Τζουανάκος + Μαρίκα Νίνου [μπουζουκι : Τσιτσανης] ------ 78ρης της COLUMBIA DG 6900 (CG 2799) &&&& στη συλλογη ''ΧΡΥΣΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ - Οι Μεγάλες Επιτυχίες_1950'' &&&& στη συλλογη ''ΧΡΟΝΙΚΟ ΛΑ`Ι`ΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 1950 ΔΙΣΚΟΣ 2
& στο αλμπουμ ''Ένας Διαβάτης'' (1987) ------ https://youtu.be/HEvKtjGUATg
1950-'51 = Στράτος Παγιουμτζής – Στέλλα Χασκίλ ------- 78ρης στην ODEON GA 7612 (GO-4489) & στη συλλογη ''50 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης (Αυθεντικές εκτελέσεις 1936-1985)'' (2006)
1951 : [Ηχογρ. 8 Μαιου] = Προδρομος Τσαουσάκης + Μαρικα Νίνου -------- 78ρης στην COLUMBIA DG 6909 (CG 2809)
& στη συλλογη ''Βασίλης Τσιτσάνης ‎– Τραγούδια που δεν ξεχνιούνται'' (2003)
Καιτη Γκρευ + Μανωλης Χιωτης
Ντινος Δολιανιτης + Αγγελος Μπουκης -------- https://youtu.be/QQQYbE0O0Fo
1982 = Φίλιππο Νικολάου + Τζίνα Σπηλιωτοπούλου -------- Αλμπουμ ''Μια λαϊκή βραδυά με τον Φίλιππο Νικολάου'' , (Ζωντανη ηχογραφηση) -------- https://youtu.be/fjMPNeey4pA
1989 = Στέλιος Καζαντζίδης ------- Αλμπουμ ''Οτι δεν είπα''
1993 = Μαίρη Χρονοπούλου ------- Αλμπουμ ''Μαίρη Χρονοπούλου''
Φουλη Δημητριου --------- https://youtu.be/u-oAZry0BdQ
   netriofron
13-09-2016 07:25
   Makaros33
22-12-2013 23:09
Καλύτερη εκτέλεση μακραν ο Στελάρας!
   Makaros33
22-12-2013 23:08
Έχει βγει στο διαδίκτυο η εκτέλεση του Τζαουνάκου.
   ΓιάννηςΠ.
11-03-2013 14:37
Πάντως οι στίχοι αυτοί μου κάνουν πολύ Παπαγιαννοπούλου!
   Ρεμπέτης
18-03-2006
Το είπαν και ο Στράτος Παγιουμτζής – Στέλλα Χασκίλ στις 3/5/51
   Ρεμπέτης
18-03-2006
Ο Τζουανάκος με την Μαρίκα Νίνου το είπαν στις 5/4/51 άρα δεύτεροι και όχι πρώτοι που λέει ο φίλος παραπάνω.
   Ρεμπέτης
18-03-2006
Το τραγούδισε επίσης ο Στέλιος Καζαντζίδης το 1989 καθως και ο Ντίνος Δολιανίτης-ʼγγελος Μπούκης στην Αμερικη .
   Ανώνυμο σχόλιο
15-06-2005
καλη η Γκρευ αλλα βαλτε πρωτα το ονομα του Σταυρου Τζοανακου που το ειπε και πρωτος και πολυ ωραια


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο