Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100740 Τραγούδια, 243736 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Πέντε μάγκες στον Περαία - 1935       
 
Στίχοι:  
Γιάννης Εϊντζιρίδης
Μουσική:  
Γιάννης Εϊντζιρίδης


Πέντε μάγκες στον Περαία
πέρναγαν απ’ τον τεκέ
ένας είπε απ’ την παρέα
πα να πιούμε ένα αργιλέ

Μπήκαν μέσα να φουμάρουν
φώναξαν τον τεκετζή
φτιάξε ένα αργιλέ αφράτο
με Περσίας τουμπεκί

Γειάσου Αντωνάκη μου λεβέντη!

Δύο τάλαρα τον δίνεις
τρία θα πληρώσουμε
αν η γκλάβα μας γεμίσει
θα σε προτιμήσουμε

Φούμαραν και ήταν τζούρα
φώναξαν τον τεκετζή
δεν κατάλαβαν μαστούρα
ήταν σκέτο τουμπεκί

Γειάσου Γιοβάν Τσαούς !

Εσύ νόμιζες πως έχεις
τίποτα κορτάκηδες
ούτε πιτσιρίκια έχεις
μήτε και πρεζάκηδες

Πάμε `κεί στου Κουνελάκη
έχω ζούλα ναργιλέ
πάμε μάγκες να τον πιούμε
να μην πάμε στον τεκέ

Εσύ νόμιζες πως έχεις
τίποτα κορτάκηδες
ούτε πιτσιρίκια έχεις
μήτε και πρεζάκηδες

Αν θα κλείσουν τους τεκέδες
Περαιά Κρεμυδαρού
τότε πια θα κουβαλάω
στην σπηλιά την κουρελού

Όοοπα!




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 85.2%  (29 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 79525
      Σχόλια: 12
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Πέντε μ...
1935
[2] Του τεκέ και της ταβ...
1996
[2] Αγάθωνας - Πέντε μάγ...
2005
[3] Ένα τραγούδι για τον...
1997
[3] Τα σκόρπια της όχθης
1999
[3] Στου τραγουδιού την ...
2004
[3] Τραγουδώντας στα πέρ...
2005
[4] Τραγούδια με ουσίες
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   BIKH @ 19-12-2004
   ΚυρΓιαννης
22-08-2017 20:24
Διορθωστε ρε παιδια τον τιτλο 'Πέντε μάγκες ΤΟΥ Περαία' και δειτε και την εκδοχη στον στιχο "Πάνω 'κει στου Κουνελάκη..."
   sekarius
21-11-2016 18:55
https://www.youtube.com/watch?v=-CNT9sudLaI

1η εκτέλεση
   netriofron
25-10-2016 23:46
Αντώνης Καλυβόπουλος [Σμυρνη 1902 - Αθηνα 1960] .Ηταν ερασιτεχνης τραγουδιστης και επαγγελματιας μηχανουργος ,και τραγουδησε τα 6 απο τα 12 ασματα που ηχογραφησε ο Γιοβάν Τσαούς , τα υπολοιπα τα ειπε ο Στελλάκης Περπινιάδης.
Η Κρεμμυδαρού ,ειναι η σημερινη Δραπετσωνα.

1935-'36 = Αντώνης Καλυβόπουλος ----- Δίσκος Columbia DG 6192
1982 = Δημήτρης Κοντογιάννης ‎ ---- Αλμπουμ ''Μια βραδιά στου Σαμπάνη'' ---- https://youtu.be/aXUJPp4IbCE
1996 = Αγάθωνας Ιακωβίδης ---- Δισκος ''Του τεκέ και της ταβέρνας''
1997 = Αργυρης Μπακιρτζης  ---- Αλμπουμ "Πόλυ Πάνου - Ένα τραγούδι για τον Πειραιά" ------ https://youtu.be/Y1J7zBBF0A4
2008 = Μπάμπης Τσέρτος --Δισκος ''Γιωργος Νταλαρας - Τραγούδια με ουσίες''--- https://youtu.be/tY6eVv3WrSI
2008 = Γιάννης Λεμπέσης ----- Δισκος ''Ξημέρωσε και πάλι στο Καραβάνι'' (Ζωντανή ηχογράφηση πα'το ρεμπετικο στεκι της Κυψελης) ------- https://youtu.be/hJHFlE-P4CU
   mangkas
10-10-2014 05:28
1151
   pavlos93
09-08-2014 21:32
Το τραγούδι λέγεται : ''Πέντε Μάγκες του Περαία''. Οι μάγκες που αναφέρονται, είναι από τον Πειραιά και δεν βρέθηκαν στον Πειραιά. Είναι αμαρτία, τόσο όμορφα και σπουδαία τραγούδια να τα παραποιούμε ακόμα και στον τίτλο τους... Οι στίχοι έχουν και άλλα λάθη, οπότε καλύτερα να τους δει κάποιος από το πρώτο λινκ στο youtube που δίνεται.
   efoulinos
18-01-2010 12:17
τι εισαγωγή.....!!!!
   pinokio751
12-12-2009 06:28
μπορει καποιος να το μεταφραση αγγλικα η γαλλικα thx!!
   giannis_k21
08-11-2009 04:19
λεει " περα κει στο κουνελακι εχω ζουλα εν' αργιλε......."
   mainalos
28-06-2009 14:32
Απίστευτο τραγούδι.
   themaras
10-09-2007 22:07
δηλαδή το ¨Περσίας τουμπεκί" δεν είναι "κουτόχορτο¨;
   Ρεμπέτης
14-03-2006
Αυτό το τραγούδι με τον Αντώνη Καλυβόπουλο είναι ηχογράφηση του 1935
   Ανώνυμο σχόλιο
18-08-2005
ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΑ;


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο