Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 189167 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26507 Αφιερώσεις
 

 Γεια σου χαρά σου Βενετιά ( Φύσα αεράκι μου ) - 1974       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Σταύρος Ξαρχάκος


Γεια σου χαρά σου Βενετιά
πήρα τους δρόμους του νοτιά
κι απ’ το κατάρτι το ψηλό
τον άνεμο παρακαλώ

Φύσα αεράκι φύσα με
μη χαμηλώνεις ίσαμε
να δω γαλάζια εκκλησιά
Τσιρίγο και Μονεμβασιά

Γεια σου χαρά σου Βενετιά
βγήκα σε θάλασσα πλατιά
και τραγουδώ στην κουπαστή
σ’ όλο τον κόσμο ν’ ακουστεί

Φύσα αεράκι φύσα με
μη χαμηλώνεις ίσαμε
να δω στην Κρήτη μια κορφή
που έχω μανούλα κι αδελφή



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 89.4%  (25 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 40345
      Σχόλια: 11
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Συλλογή
1974
[1] Αξέχαστες επιτυχίες
1983
[2] Από την Τήλο ως τη Θ...
1999
[3] Σαν έρθουν μάνα οι φ...
2003
[4] Β ανάγνωση
2012
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   Stamatis TheFalcon
05-07-2014 10:33
geoa sas,eimai kainoyrgios edw,mporei na m pei kapoios pws na anevasw ta tragoydia mou?
   Μάντζιος Κώστας
02-08-2013 11:41
Η σωστή σειρά των στίχων από την πρώτη εκτέλεση:

Γεια σου χαρά σου Βενετιά
πήρα τους δρόμους του νοτιά
κι απ’ το κατάρτι το ψηλό
τον άνεμο παρακαλώ

Φύσα αεράκι φύσα με
μη χαμηλώνεις ίσαμε
να δω γαλάζια εκκλησιά
Τσιρίγο και Μονεμβασιά

Γεια σου χαρά σου Βενετιά
βγήκα σε θάλασσα πλατιά
και τραγουδώ στην κουπαστή
σ’ όλο τον κόσμο ν’ ακουστεί

Φύσα αεράκι φύσα με
μη χαμηλώνεις ίσαμε
να δω στην Κρήτη μια κορφή
που έχω μανούλα κι αδελφή
   ksaefos
22-06-2013 09:50
Με αυτό το τραγούδι εξάλλου έχει δηλώσει ο Μάλαμας πως νανούριζε τα παιδιά του όταν ήταν μωρά.
   Χρηστος Τασοπουλος
12-02-2013 17:41
teleio
   gkremistis
05-09-2012 12:38
Το έχει ερμηνεύσει κι ο Νίκος Ανδρουλάκης.
   emotion
19-06-2012 17:57
Αυτό το τραγούδι είναι τέλειο |!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μου αρέσει πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
   Lamogio20
03-04-2010 07:09
ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΡΙΕΜΑΙ. ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΟΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ. ΑΠΟΘΕΩΣΗ!
   ΛΟΦΟΣ
15-05-2009 03:08
   lipaksos
04-05-2008 08:53
Το αφιερωνο στον φιλο μου τον Γιαννη τον
Ολλανδο.
Αυτος εχει την Ελλαδα σαν δευτερη πατριδα του
και τον αρεσει παρα πολη αυτο το τραγουδι.
   Ανώνυμο σχόλιο
23-09-2005
πολυ εξυπηρετικο παιδια φοβερο site
   Ανώνυμο σχόλιο
14-02-2005
Eκτος απο τον Ξυλουρη το εχει ερμηνευσει καποιος αλλος;
   Αφιερωμένο από Petros - leventopnixtra aglia
για elines foitites - vroxeri aglia
26-08-2004 12:53
Ade kai tou xronou spitia mas.(Afto eipa kai perisi kai akoma edo eimai).


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο