Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 189258 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26507 Αφιερώσεις
 

 Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου - 1961       
 
Στίχοι:  
Δανάη Στρατηγοπούλου
Μουσική:  
Μίμης Πλέσσας


Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου,
κακό μεγάλο να `βρω,
να μη με θέλει ο ουρανός,
ήλιο να βλέπω μαύρο.

Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου,
να μ’ αρνηθούν οι φίλοι,
χάδι ποτέ μου να μη δώ,
να μη φιλήσω χείλη.

Αν σ’ αρνηθώ φιλώ σταυρό
κι όρκο βαρύ σου κάνω,
αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου,
να πέσω να πεθάνω.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92.2%  (18 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 33563
      Σχόλια: 11
      Αφιερώσεις: 6
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1961
[1] Δίσκος 45 στροφών
1963
[1] Μ.Πλέσσας: Τραγούδια...
1986
[1] Ιωβηλαίον
2002
[2] Τα πρώτα μου τραγούδ...
1984
[2] Αν σ' αρνηθώ αγάπη μ...
1998
[3] Λεωφόρος Α
1987
[3] Η νύχτα κατεβαίνει
1993
[3] Δυνατά 1986-2007
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Άρης, Άρης @ 05-12-2004
   alain
23-05-2009 23:37
Πρωτακούστηκε στην ταινία ''Φτωχαδάκια και λεφτάδες'' από τον Κώστα Χατζή (1961). Την ίδια χρονιά το τραγουδά και η Τζένη Βάνου.
Επίσης από την Αλεξία (1993), από την Χριστιάνα (1985?), από την Αρβανιτάκη (1999) κλπ.....
   AleXandraNenis
23-04-2014 23:10
   Kipourosgr
18-08-2013 20:06
https://www.youtube.com/watch?v=39OjVBveTmc
https://www.youtube.com/watch?v=cg2iIceHnHg
https://www.youtube.com/watch?v=pC-rhbDxPgA
https://www.youtube.com/watch?v=OQPyBKa216w
https://www.youtube.com/watch?v=FgUqFT97OPo
Μια επανεκτέλεση από την κόρη της στιχουργού.
https://www.youtube.com/watch?v=hXG8u_BMDLo
https://www.youtube.com/watch?v=RRS1sqaHg2k
https://www.youtube.com/watch?v=4Yh2KJ_6u8w
   longieth
01-05-2012 23:22
http://www.youtube.com/watch?v=39OjVBveTmc
   aspavlacho
17-09-2009 14:12
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!! ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ !!!
   melirito
20-11-2008 00:57
είναι που μετά απο τόσο καιρώ μπορώ να το τραγουδώ με νόημα
   margaritoyla
09-10-2008 04:22
ειναι παρα πολυ ωραιο κομματι!!!!
λιγο υπερβολικο,αλλα οταν καποιος ειναι ερωτευμενος επιτρεπεται...νομιζω...
   Αφιερωμένο από ΜΑΡΙΑ - δραμα
για ΗΛΙΑ - δραμα
22-07-2008 02:30
σ' αγαπω
   Αφιερωμένο από ΦΩΤΕΙΝΗ - To τον 2ο
για ΝΙΚΟΛΑΚΗ - του ισογείου
22-07-2008 02:28
Νικολάκη σ' αγαπάμε και χαιρόμαστε με τη χαρά σου
   Jenny Vanou
06-06-2008 04:21
ΤΖΕΝΗ
   Αφιερωμένο από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΑΘΗΝΑ
για ΜΑΡΙΑ - ΑΘΗΝΑ
21-03-2008 00:00
δε θα σε αρνηθώ ποτέ!
   Αφιερωμένο από Σκιουρίνα - Π. Φάληρο
για Βελανίδι - Άλιμο
16-04-2007 07:21
ΟΣΙ ΕΙΠΑΑΑΑΑΑΑ!! ΘΑ ΣΦΥΡΙΞΩΩ ΣΚΙΟΥΡΕΕ!!
   Αφιερωμένο από ΒΕΛΑΝΙΔΙ - ΑΛΙΜΟ
για ΓΚΛΥΚΟ ΣΚΙΟΥΡΟ - Π.ΦΑΛΗΡΟ
16-04-2007 06:35
SE LATREYV
   dia panta
11-12-2006 06:03
αφιερωμένο σε μια γλυκία καρδιά!!! αχ
   Ανώνυμο σχόλιο
10-06-2006
δεν θα σε αρνηθω ποτε αγαπη μου (αφιερωμενο στον τεο)
   Αφιερωμένο από Μαρία - Αθηνα
για Σταθη - Θεσσαλονικη
18-07-2005 14:34
Δε θα σ αρνηθω ποτε βρε... Αφου ξερεις ποσο σ αγαπώ,πως σε λατρευω!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
24-01-2005
αριστούργημα!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο