Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100743 Τραγούδια, 243753 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Γειτονάκι μου - 1969       
 
Στίχοι:  
Άκος Δασκαλόπουλος
Μουσική:  
Λίνος Κόκοτος


Τη νύχτα που κοιμούνται τα πουλιά
βγαίνουν κάτι έρημα παιδιά
κι έρχονται στην πόρτα σου κρυφά.

T’ αστέρια που κοιτούν από ψηλά
ξαγρυπνούν μαζί με τα παιδιά
και σου νανουρίζουν την καρδιά.

Γειτονάκι μου, στη μικρή σου πόρτα
αστεράκι μου, ξενύχτησα κι εγώ
τ’ αδερφάκι μου, το φεγγάρι ρώτα
γειτονάκι μου, αχ πόσο σ’ αγαπώ.

Την ώρα που γυρνώ απ’ τη δουλειά
κάνω όρκο μέσα μου βαθιά
να μη ’ρθω στην πόρτα σου ξανά.

Μα όταν πέσει πάλι η νυχτιά
η παλιά λαχτάρα μου ξυπνά
και μου τυραννάει την καρδιά.

Γειτονάκι μου, στη μικρή σου πόρτα
αστεράκι μου, ξενύχτησα κι εγώ
τ’ αδερφάκι μου, το φεγγάρι ρώτα
γειτονάκι μου, αχ πόσο σ’ αγαπώ.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 98.2%  (22 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 33256
      Σχόλια: 9
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Οι ώρες
1969
[1] Τα άλλα τραγούδια
1977
[1] Γιάννης Πουλόπουλος ...
1998
[2] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1996
[2] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1996
[2] Τα λαϊκά μια ζωής
1996
[2] 40 χρόνια Δημήτρης Μ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   BobDylan
31-10-2018 12:30
Τη νύχτα που κοιμούνται τα πουλιά
βγαίνουν κάτι έρημα παιδιά
κι έρχονται στην πόρτα σου κρυφά.
T’ αστέρια που κοιτούν από ψηλά
ξαγρυπνούν μαζί με τα παιδιά
και σου νανουρίζουν την καρδιά.

Γειτονάκι μου, στη μικρή σου πόρτα
αστεράκι μου, ξενύχτησα κι εγώ
τ’ αδερφάκι μου, το φεγγάρι ρώτα
γειτονάκι μου, αχ πόσο σ’ αγαπω

Χριστινα μου ποσο σαγαπω
   netriofron
12-02-2018 22:52
ΕΠΙΣΗΣ :

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Χασάπικο(ς).


1970 = ''Τρίο Γκρέκο'' (Trio Greco) [1957-1972] : Kώστας Ξενάκης, Τώνης Άγας και Χάρης Δημόπουλος (1957-1963). Τον τελευταίο διαδέχτηκε ο Φώτης Βαλσαμίδης προερχόμενος από το "Τρίο Μπριλλάντε". ------------- Αλμπουμ ''Trio Greco - Athens Of Today No 3'' στη Minos (ST.MSM - 120)

1970 = Βασίλης Πρίφτης --------------- Συλλογη ''Greece No 2'' στη Minos (ST.MSM - 122)

1978 = George Missikos (Γιώργος Μισσίκος) , ------------ Aλμπουμ ''George Missikos ‎– New Hits No 2'' στην Zodiac ‎– 88521




ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=Gitonaki+Mou%09&type=release ]

   netriofron
14-11-2016 14:09
1η : 1969 = Γιάννης Πουλόπουλος ------- 45ρακι στην LYRA-1320 ------- https://youtu.be/QhtjhMOfZZA
1970 = Αφοί Κατσάμπα -------- Αλμπουμ ''Αδελφοί Κατσάμπα ‎– Ότι τραγουδιέται το '70''
1970 = Δημήτρης Μητροπάνος ------- 45ρακι στην FIDELITY & στο αλμπουμ ''Μεγάλες ερμηνείες (40 Χρόνια)'' (2009) ---------- https://youtu.be/eeuYEyGI_Tg
   Notaros1991
11-11-2009 09:52
kai o poulopoulos kai o mitropanos to lene poli orea
poli kalo tragoudi
   Φένια!!!!!
18-02-2008 04:27
Φανταστικό τραγούδι και αφιερωμένο εξαιρετικά!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
29-01-2006
Asteraki mou 3enixtisa kai 'gw.... aderfaki mou to feggari rwta .... ax poso S'AGAPW!!!!!!!!!!!!!!! (v. gia ton G.) xxxxx :)
   Ανώνυμο σχόλιο
05-03-2005
thavmasio
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών !!   ( Μαργώ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ο πουλουπουλος ειναι φανταστικος   ( ποντικακι )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο