Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
67227 Τραγούδια, 218759 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Χαροκόπου 1942-1953 - 1982       
 
Στίχοι:  
Άκης Πάνου
Μουσική:  
Άκης Πάνου


Εφτά νομά σ’ ένα δωμά
πού να ξαπλώ να κλείσεις μά ;
Ο ένας πάει σινεμά
ο άλλος πέφτει και κοιμά
ύπνος με βάρδια δηλαδή
στην πόρτα σύρμα για κλειδί.

Εφτά νομά δυστυχισμέ
σ’ ένα δωμά φυλακισμέ
δικαίως αγανακτισμέ
και με τα πάντα αηδιασμέ .
Πώς τα ’χεις έτσι μοιρασμέ
ντουνιά ψευτοπολιτισμέ ;

Οι δυο δουλε απ’ τους εφτά
από τα χρέ τι να προφτά ;
Σαν τα τσουβά , σαν τα σκουπί
εφτά νομά χωρίς ελπί
σ’ ένα δωμά μισογιαπί.
Ποιος να φωνά και τι να πει;




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (19 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 36447
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Θέλω να τα πω
1982 & 2012
[1] Τα τραγούδια μου
1983
[1] Τα χρώματα του χρόνο...
1999
[1] Άκης Πάνου - Η ζωή μ...
2010
[2] Πρώτη γνωριμία
1984
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   alexvovo
06-02-2016 22:14
Τεραστιο απλα...
   giannis_k21
13-02-2010 08:53
Ο Ακης Πανου εζησε στη Χαροκοπου και αυτο το τραγουδι περιγραφει τη ζωη του εκει. Ηθελε να το λενε Χαροκοπου 1942-1953 τα χρονια δηλαδη που εζησε εκει.
   Aegipan
30-04-2009 13:39
Πώς τα ’χεις έτσι μοιρασμέ-
ντουνιά ψευτοπολιτισμέ- ;
   geovou
22-05-2008 19:48
Ναι, στην Καλλιθέα...Εκεί έχει ταφεί κιόλας.
   ouzounis
16-01-2008 15:30
Ο μεγάλος Άκης Πάνου...
   kounouparos
19-08-2007 06:08
ο τιτλος αναφερεται στην χαροκοπου στην καλλιθεα?
   Αφιερωμένο από ert -
για ert -
15-05-2005 10:45
σαν τα τσουβα σαν τα σκουπι
εφτά νομα χωρίς ελπι
σ' ένα δωμα μισό γιαπί
ποιος να φωνα και τι να πει
   Αφιερωμένο από Βαγγελης - Γρεβενα
για Πατερα μου - Γρεβενα
27-08-2004 13:40
Στον πατερα μου που ειδε απο μικρος(15 χρονων)το σκληρο προσωπο της ζωης και εζησε καταστασεις που περιγραφει το τραγουδι
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Το τργούδι αυτο με εκανε να θυμηθώ, οτι, οσο δυσκολη και σκληρη κι αν ειναι η ζωη, και οποιες οι συνθηκες διαβιωσης, τα καταφερνουμε.   ( Βαγγέλης )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο