Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57622 Τραγούδια, 184291 Ποιήματα, 25255 Μεταφράσεις, 26490 Αφιερώσεις
 

 Το χαρέμι στο χαμάμ ( Μες στης πόλης το χαμάμ ) - 1935       
 
Στίχοι:  
Ανέστης Δελιάς
Μουσική:  
Ανέστης Δελιάς


Μες στης πόλης το χαμάμ
ένα χαρέμι κολυμπά
Αραπάδες το φυλάνε
στον Aλή Πασά το πάνε

Διατάζει τη φρουρά του
να τις φέρουνε μπροστά του
Να τις βάλει να χορέψουν
και μπουζούκι να του παίξουν

Αργιλέδες να φουμάρει
με χασίσι τούρκικο
Και χανούμια να χορεύουν
τσιφτετέλι γύφτικο

Έτσι την περνάνε όλοι
οι πασάδες του ντουνιά
Μ’ άργιλέδες, με τσιμπούκια
μ’ αγκαλιές και με φιλιά



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (17 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 14723
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Το χαρέ...
1935
[2] 24 κομμένα ρεμπέτικα
2003
[3] Τα παιδιά από την Πά...
1999
[4] Του τεκέ και της ταβ...
1996
[4] Αγάθωνας - Πέντε μάγ...
2005
[5] Καλό ταξίδι
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 04-10-2004
   treloskinas
03-05-2008 23:12
   thelw na 'mai allou
20-03-2013 15:38
ααα ρε ανεστακι!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο