Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
76177 Τραγούδια, 226236 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Σούρα και μαστούρα - 1936       
 
Στίχοι:  
Ανέστης Δελιάς
Μουσική:  
Ανέστης Δελιάς


Όταν μπουκάρω στον τεκέ, τον αργιλέ τσακώνω
Και με τα φυλλοκάρδια μου τραβώ, τον ξελιγώνω

Του ντεκετζή ξηγήθηκα να τον ξαναπατήσει
Κατά κακή μου σύμπτωση σώθηκε το χασίσι

Και ξεμπουκάρω απ’ τον τεκέ, μες στην ταβέρνα πάω
Δύο ποτηρίες εφετινό κάθομαι κοπανάω

Σούρας, τρελός, αν έγινα, κι έφυγα απ’ την ταβέρνα
Για το τσαρδί μου πάγαινα, είχα γίνει στην πένα




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 82.6%  (8 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 21124
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Σούρα κ...
1936
[1] Οι μεγάλοι ρεμπέτες ...
1996
[3] Μουσικές Ταξιαρχίες
1982
[4] Του τεκέ και της ταβ...
1996
[5] Τραγούδια με ουσίες
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 04-10-2004
   μῆτσος μαρτ.
08-06-2017 10:57
Δυὸ μικρὲς διορθώσεις τονισμοῦ γιὰ νὰ βγαίνει τὸ μέτρο τοῦ τραγουδιοῦ:

1. Στὴν τρίτη στροφὴ, ὁ τέταρτος στίχος ἀντὶ:
"Δύο ποτηρίες εφετινό "
νά γίνει:
"Δυό ποτηριές εφετινό "

2.Στὴν τέταρτη στροφὴ, ὁ πέπμπτος στίχος ἀντὶ:
"πάγαινα, είχα γίνει στην"
νὰ γίνει:
"πάγαινα, είχα γινεί στην"

   Δημήτρης Νέα Υόρκη
07-06-2017 17:51
ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΙΝΤΑΡΗΣ
   sekarius
29-10-2016 11:30
https://www.youtube.com/watch?v=XF4ty31rQlU&feature=youtu.be
   Πετρος Ρωμανος
03-05-2015 15:15
Η Δουκισσα εχει κανει μια αρκετα καλη εκτελεση (φυσικα
με τον τιτλο "Οταν μπουκαρω στον τεκε,") στον δισκο
"Τα Χασικλιδικα, Δουκισσα Ζαμπετας", του 1985.

Κρινετε και μονοι σας:
https://www.youtube.com/watch?v=SQc4Gj6qcWQ
   Uoryksalokin
17-01-2013 19:08
Η ηχογράφηση με τον Δελιά έγινε το 1936
   doesntfitinatag
12-06-2011 17:52
http://www.youtube.com/watch?v=wMSeiHGgUCM
   Αμαλαχει
07-11-2006 15:19
Kai o mangas o Apostolos Nikolaidis to exei trgoudisi poli pio prin apo ton Agathona


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο