Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100472 Τραγούδια, 242959 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Στρώσε το στρώμα σου - 1963       
 
Στίχοι:  
Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Ο δρόμος είναι σκοτεινός
ώσπου να σ’ ανταμώσω
ξεπρόβαλε μεσοστρατίς
το χέρι να σου δώσω

Στρώσε το στρώμα σου για δυο
για σένα και για μένα
ν’ αγκαλιαστούμε απ’ την αρχή
να `ν’ όλα αναστημένα

Σ’ αγκάλιασα μ’ αγκάλιασες
μου πήρες και σου πήρα
χάθηκα μες στα μάτια σου
και στη δική σου μοίρα

Μέσα στις ίδιες γειτονιές
έρημος ζητιανεύω
ό, τι μαζί σού σκόρπισα
γυρνώ και το γυρεύω




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 91.8%  (31 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 47381
      Σχόλια: 21
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Η γειτονιά των αγγέλ...
1963
[2] Τα 80 καλύτερα τραγο...
2008
[3] Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσ...
1974
[3] Η Ελλάδα του Γρηγόρη
1994
[3] Η Ελλάδα του Μίκη
1995
[4] Μαρία Φαραντούρη , Ν...
1976
[5] 70 χρόνια Μίκης Θεοδ...
1995
[6] Το ελληνικό τραγούδι...
1995
[7] Μίκης Θεοδωράκης - 7...
2000
[8] Compere
2016
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 04-10-2004
   Minos
23-02-2006
Συμφωνώ απολύτως. Ωστόσο η πρώτη (διασκογραφικά) εκτέλεση, ανήκει στον Γιάννη Πουλόπουλο (που είναι και το πρώτο του τραγούδι). Προέκειψε από την παράσταση "Η γειτονιά των Αγγέλων" του Ιάκ.Καμπανέλλη (1963) - Θίασος Τζ.Καρέζη-Ν.Κούρκουλου-Δ.Παπαγιαννόπουλου, όπου ο Πουλόπουλος νεαρούλης τραγουδούσε στην σκηνή με τους ηθοποιούς το συγκεκριμένο τραγούδι και τα "Δόξα το Θεό" και "Το ψωμί είναι στο τραπέζι" - τα οποία κι αυτά έχει πει πρώτη εκτέλεση.
   ΚυρΓιαννης
07-07-2018 01:30
Κι αυτος, λεει, ειναι ο Κωστας Χατζης
https://www.youtube.com/watch?v=M4uURtXtOXk
   Αντώνης Ευθυμίου
08-01-2018 00:15
Το έχει ηχογραφήσει και ο Νίκος Γούναρης:

https://www.youtube.com/watch?v=h9qEySRiInQ
   netriofron
17-11-2016 11:58
1966 = Μουζας - Λιγνος (Δημήτρης Μουζάς - Λευτέρης Λιγνός) ----- Συλλογη ''Gerassimos Lavranos & Ensemble ‎– Athens By Night''
   netriofron
14-11-2016 16:22
1965 = Τριο Μπελκαντο ------ 45ρακι στην Grecophon (GR-4003) (USA)
1966 = Τριο Ελληνικο (Trio Hellenique)= Πωλης Ευθυμιάδης, Βασίλης Νικολαΐδης και Denis Καβαλιεράτος ------- Αλμπουμ ''Trio Hellenique ‎– Spotlight On Trio Hellenique''
   netriofron
02-11-2016 16:52
ΔΙΟΡΘΩΣΗ :
1964 : = Σπύρος Σκορδίλης + Χορωδια ----- 45ρακι της ‎RCA Victor (48g 2500) & στο Αλμπουμ ''Various ‎– Greece Sings'' (1966) ----- https://youtu.be/viF22LuyK_Q
   netriofron
29-10-2016 13:27
1965 = Λολα Τσακιρη ----- σε δισκο Extended Play της Decca ‎ (DFE 8634)
   netriofron
06-10-2016 08:56
1964 = Ζωη Μαγγου (+ συγκρότημα Σπυρου Πιπεράκη) ---- δισκος ''Remember Greece'' --- https://youtu.be/xtzjM1fHDXQ
Τριο Ατενεε ---- https://youtu.be/duByPnTNQI0
Δημητρης Τουντας ---- https://youtu.be/bGhINEEOK1s
1966 = Σπυρος Σκορδιλης ---- Δισκος ''Various ‎– Greece Sings''
------ https://youtu.be/viF22LuyK_Q
   netriofron
06-10-2016 06:52
1965 Δημητρης Τουντας -- δισκακι Atlas Records (7AC-515)
1965 Tριο Ατενε --- δισκακι ''Khasapiko'' ,(Pacific - 91.598B)
& Σπυρος Σκορδιλης , & Ζωη Μαγγου
   netriofron
05-09-2016 02:20
1η = ηχογραφηθηκε το 1963 Γιάννης Πουλόπουλος (HMV 7PG-3352)-- που κυκλοφορησε 17--1--1964
2η = ηχογραφηθηκε το 1963 Γρηγόρης Μπιθικώτσης +Μιχαλης Ιωαννιδης (ΗMV 7PG-3413) ----- ΑΛΛΑ ----- κυκλοφορησε 10--9-----1964 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο θυμος για την ηχογραφηση τους ,και απο τον Μπιθικώτση... ηταν η αιτία που ο Γιάννης Πουλόπουλος διέκοψε τη συνεργασία του με την Columbia και μετακινηθηκε στην νεοσυσταθεισα Lyra του Αλέκου Πατσιφά (καλοκαιρι του '64)
Ακριβως την επομενη μερα της μετακινησης του,στις 10--9 ,η HMV κυκλοφορησε το 45ρι με τον Μπιθικωτση !!
   Kipourosgr
15-12-2015 20:19
Γρηγόρης Βαλτινός
https://www.youtube.com/watch?v=ZQFEpPzOCu8
   longieth
24-12-2014 00:33
Και με τον Κώστα Χατζή !
https://www.youtube.com/watch?v=M4uURtXtOXk
   longieth
24-12-2014 00:32
Με τον Ηλία Ιακωβίδη !
https://www.youtube.com/watch?v=SRI29Tj5V2w
   gkremistis
05-08-2012 12:19
Το έχει ερμηνεύσει κι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
   vbotis
16-11-2009 12:34
Κώστας Χατζής - Δίσκος 45στρ Fidelity 7295/1963
   foukourado
01-03-2008 00:51
ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕΙΛΙΝΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΣΕ 45ΑΡΙ ΔΙΣΚΑΚΙ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
   Minos
04-11-2007 23:16
Στην παράσταση, ο Πουλόπουλος με τους ηθοποιούς, ερμήνευαν τα τραγούδια σχεδόν χορωδιακά. Αυτές οι εκτελέσεις κυκλοφόρησαν στον δίσκο με τα τραγούδια και τη μουσική της παράστασης "Γειτονιά των αγγέλων" (1963).

Αργότερα, ο Πουλόπουλος σε 45άρια, ήταν ο πρώτος που κυκλοφόρησε αυτά τα τρία τραγούδια (Studio).
   ksmok
05-10-2007 19:21
Άλλη ερμηνεία του τραγουδιού απο τον Κώστα Σμοκοβίτη το 1995.Δίσκος : "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ" FM RECORDS.
   vardkak
31-08-2007 08:16
Σύμφωνα με την ελληνική δισκογραφία του Δραγουμάνου δεν είναι ο Πουλόπουλος που το τραγουδάει στη γειτονιά των Αγγέλων Αλλά ο Νίκος Κούρκουλος μαζί με το Βαγγέλη Σειληνό
   irouka
17-03-2007 12:22
επίσης, μια ακόμη ερμηνεία αυτού του τραγουδιου, είναι απο τη Χ. Αλεξίου στο cd "Φως" που είχε κυκλοφορήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
   Ανώνυμο σχόλιο
23-06-2005
Τι να πει κανείς για τον Μίκη? Για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη? Για τον αείμνηστο Γρηγόρη? Και μόνο που γράφω αυτά τα ονόματα τρέμουν τα χέρια μου.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο