Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
107185 Τραγούδια, 248063 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ο χάρος βγήκε παγανιά - 1972       
 
Στίχοι:  
Μάνος Ελευθερίου
Μουσική:  
Δήμος Μούτσης


Ο χάρος βγήκε, βγήκε παγανιά
μεσ’ στη δική μου γειτονιά
κι από τον πολύ συλλογισμό
έχασε το λογαριασμό

Κι από μια πόρτα χαμηλή
κι από μια σκοτεινή αυλή
βγήκε κλεφτά, κλεφτά ο σιδεράς
ο σιδεράς και του είπε λόγια της χαράς
Ο χάρος βγήκε, βγήκε παγανιά
μεσ’ στη δική μου γειτονιά

Ο χάρος βγήκε, βγήκε παγανιά
και θέρισε μια γειτονιά
και έγινε μαύρος ουρανός
και ανεμοζάλη και καπνός




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.2%  (17 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 27741
      Σχόλια: 21
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Άγιος Φεβρουάριος
1972
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1981
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1990
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1992
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1996
[1] Τα λαϊκά μια ζωής
1996
[1] 40 χρόνια Δημήτρης Μ...
2006
[1] Καλοκαίρια και Χειμώ...
2007
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
2008
[2] Άσπρα, κόκκινα, κίτρ...
1972
[3] Δίσκος 45 στροφών
1973
[4] Μεγάλες στιγμές
1984
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 30-09-2004
   netriofron
27-04-2017 19:28
------------ ΕΠΙΣΗΣ Νο 2 :

1973 = ''Trio Belcanto'' --------- Αλμπουμ ''Trio Belcanto ‎– Με Αγάπη - With Love'' στην Ελληνο-Αμερικανικη P.I. Records (PI-LPS-92) ------- https://youtu.be/9rMAmp478Gw

1973 = Περικλής Περάκης ------- 45ρακι στην SONORA (SNR 1003)

1974 = ''Polis & Les Helléniques'' [1970-1978] = Δημιουργημα του μελους του Trio Hellenique ,Πωλη Ευθυμιάδη (εξου και το Polis στο ονομα τους ) -------- 45ρακι στην Ολλανδικη CNR ‎– 141.274

1986 = ''Παρέα'' : Κρίστυ Στασινοπούλου, Ανθή Ανδρεοπούλου, Γιάννης Σαμσιάρης, Λία Βίσση και Τάκης Μπινιάρης ----------- ''47 Τραγούδια που Αγαπήσαμε Με Την Παρέα (=Sing Along With... 47 Famous Greek Songs)'' & αλμπουμ ''Τα Τραγούδια Της Παρέας'' (1995)

1992 = Γλυκερία (Κωτσουλα) + Δημήτρης Μητροπάνος -------- στο 2πλο CD ''Γλυκερία ‎– Live Στο Λυκαβηττό'' --------- https://youtu.be/lqfsU3qtb50

1999 = Δημήτρης Μητροπάνος --------- στο 2πλο CD ''Δήμος Μούτσης ‎– Ηρώδειο'' (Ζωντανή ηχογράφηση) ---------- https://youtu.be/OWIoIcx3PXI

2009 = Δημήτρης Μητροπάνος --------- στο 2πλο CD ''Δημήτρης Μητροπάνος ‎– Τα Τραγούδια Της Ζωής Μου'' (Ζωντανή ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Σεπτέμβριος 2009 -------- https://youtu.be/uXLTH4rxlZk


ΠΗΓΗ = [https://www.discogs.com/search/?q=O+Haros+Vgike+Pagania&type=all] - - - [ http://vinyl.gr/Sonora%20(45)%20Photos.html ] - - - - [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9F+%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82+%CE%B2%CE%B3%CE%AE%CE%BA%CE%B5+%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC&type=release&page=2 ]
   netriofron
30-10-2016 20:56
1973 = Περικλής Περάκης ------- http://vinyl.gr/Sonora%20(45)%20Photos.html
   netriofron
20-10-2016 20:13
1971 = Δημήτρης Μητροπάνος ++++ Πετρή Σαλπέα !!!!!! --- 45ρακι της PHILIPS 6060 152 ---- https://youtu.be/XcQAi80L6pE
1972 = Δημητρης Τσερκέζος + Φρύνη ---- Αλμπουμ ''Various ‎– Memories In Music From Greece'' & σε 45ρακι της PAN VOX 6517 ----- https://youtu.be/Ov5maRd1xR0
1973 =Κώστας Σμοκοβίτης ++++ Χαρούλα Αλεξίου !!!!! ----- 45ρακι της Minos 5426 ------------------- Η 1η ηχογραφηση του ΚΩΣΤΑ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,45ρακι με Β' πλευρα '' Μια Κεφαλλονίτισσα'' ----- https://youtu.be/KBU7zN-RxJs
1984 = Μαρινέλλα ---- Αλμπουμ ''Μεγάλες στιγμές'' ----- https://youtu.be/A39DYY6Fhb8
[ .... Kostas Smokovitis
Σ' ευχαριστώ πολύ για το βίντεο!
Θα πρέπει να προσθέσω , για την ιστορία, ότι την ενορχήστρωση έκανε ο αείμνηστος Θόδωρος Δερβενιώτης και η δεύτερη φωνή , που με συνοδεύει στο ρεφραίν , ανήκει στην Χαρούλα Αλεξίου. Ηχογραφήθηκε στο studio Columbia στον Περισσό.....]
[Για να ακριβολογούμε η πρώτη εκτελεση ήταν του ... Γιάννη Μπογδάνου !!!!!!!!!!! ,που τον Οκτώβρη του '71 τα τραγουδούσε , μαζί με τη Σαλπέα ,στη μπουατ "Περικλής" της Πλάκας ,που ονομάστηκε "Φεβρουάριος" για τις παραστάσεις αυτές.Στη δισκογραφία το 1971 τα ερμηνευει πρώτος ο Μητροπάνος αφού ο Μούτσης ελεγε ότι ήθελε μια φωνή "στεγνη-σκέτη χωρίς πολλά τσαλίμια" ενώ κράτησε την Πετρή Σαλπέα.]
-- ΠΗΓΗ --- tzilivak ( https://youtu.be/PS6V3V7pYDo )
   netriofron
17-07-2016 17:57
Με Μητροπανο ---- https://youtu.be/6-DivZGTNzA
   drioraen
12-10-2012 03:30
ρε παιδια εχει κανεις ιδεα η εστω υποθεση τι εννοει ο στιχουργος με τους εξης στιχους????????????????????????

Κι από μια πόρτα χαμηλή
κι από μια σκοτεινή αυλή
βγήκε κλεφτά, κλεφτά ο σιδεράς
ο σιδεράς και του είπε λόγια της χαράς
   ΛΟΦΟΣ
02-12-2009 03:34
...έκανε και μια βόλτα και από την δική μου γειτονιά..και πήρε το ποιο καλο παιδι...
   Alexandrosph1991
06-09-2009 01:17
Η Μαρινέλλα του δίνει άλλη διάσταση...
   Γέρακας
05-04-2009 03:23
Υπάρχει ακόμη μία ερμηνία του τραγουδιού αυτού από τη Μαρινέλλα στο δίσκο της "Μεγάλες Στιγμες" 1984 Πολυγκραμ!

   ksmok
05-10-2007 17:27
Άλλη ερμηνεία του τραγουδιού απο τον Κώστα Σμοκοβίτη και την Χαρούλα Αλεξίου το 1972.Δίσκος : "ΑΣΠΡΑ,ΚΟΚΚΙΝΑ,ΚΙΤΡΙΝΑ,ΜΠΛΕ" MINOS.
   paparos
30-05-2007 14:58
Ειρηνη μην
   Φαληρέας
18-03-2007 05:29
'Εχεις δίκιο ρε Ταραξία!
   MaRoOoOLaKiIiIi
06-02-2007 15:35
den eipa oti 8a parei allos tn 8esh sou....den eimai san esena pou allazw ka8e bdomada...........gnwmh
   Tarixeutis
06-02-2007 15:31
kai gia ayto pou les oti m'agapouses......den peirazei,as parei alllos ti thesimou stin kardia.....
   Tarixeutis
06-02-2007 15:27
den sou lew,oti egw den ekana alla uparxoun kai oria!!
   MaRoOoOLaKiIiIi
06-02-2007 15:26
naai nai esena olo egw sou kanw kati...to xereis oti s'agapousa polu...
   MaRoOoOLaKiIiIi
06-02-2007 15:25
opws?
   Tarixeutis
06-02-2007 15:21
pppppooooooooooolllllllllllaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
   MaRoOoOLaKiIiIi
06-02-2007 15:14
gia mena to les?ti ekana pali?
   Tarixeutis
06-02-2007 15:10
gia pia poutana anoixe mikrofwnw kai tina kouse!gia opoio blaka arxise kati kai ta parathse!eimaste edw gia kathe ceutiko asxeto racodo,anoigw polemo xana kai na sou katsei sto lemo!!!!
   MaRoOoOLaKiIiIi
06-02-2007 10:46
makrh ti mas to paizeis twra?
   Tarixeutis
05-02-2007 16:58
auto to trgoydi grafthke ,gia sugkekrimeno atomo!!!!!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο