Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99532 Τραγούδια, 241212 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Το χρήμα δεν το λογαριάζω       
 
Στίχοι:  
Μανώλης Χιώτης
Μουσική:  
Μανώλης Χιώτης


Το χρήμα δεν το λογαριάζω
τα δυο σου μάτια σαν κοιτάζω
δυο μαύρα μάτια σαν κι αυτά
αχ δεν τα βρίσκω με λεφτά

Βλέπεις εντάξει σου ξηγιέμαι
πως σε λατρεύω δεν τ’ αρνιέμαι
είσ’ η λαχτάρα μου η χρυσή
γιατί δε λες το ναι κι εσύ

Έλα να σμίξουμε μικρό μου
κι όταν σε νιώθω στο πλευρό μου
δε θα σ’ αλλάζω με καμιά
κι ας μου χαρίσουν το ντουνιά




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.2%  (8 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 20102
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Μανώλης Χιώτης - Από...
2007
[2] Δίσκος 45 στροφών
1960
[2] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
1981
[2] Η Ελλάδα του Γρηγόρη
1994
[2] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2005
[3] Μανώλης Χιώτης – Μαί...
1989
[5] 50 χρόνια ρεμπέτικο ...
1975
[5] Το μουσικό κουτί
1997
[6] Ο Τόλης Βοσκόπουλος ...
1984
[7] Παλιά ρεμπέτικα και ...
1985
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   Viennezos
28-12-2006 08:31
Η πρώτη εκτέλεση με τον Στράτο Παγιουμτζή είναι μια ηχογράφηση του 1938. Η ερμηνεία του Μπιθικώτση (με δεύτερη φωνή τον Βασίλη Τσιτσάνη) είναι του 1960 (δίσκος 45 στροφών). Ο Νταλάρας τραγούδησε το κομμάτι το 1975 στον προσωπικό του δίσκο "50 χρόνια ρεμπέτικο τραγούδι".
   sekarius
06-02-2017 18:39
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΟ ΝΑΙ

1η εκτέλεση
https://youtu.be/pYVwPH_Wi_Q

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΓΙΟΥΜΤΖΗΣ
1940

   netriofron
26-12-2016 12:15
Αλλος τιτλος "Γιατί δε λες το ναι κι εσύ"

1η : 1940 [Ηχογ. 25 Οκτωβ.] = Στράτος Παγιουμτζής ------ 78ρης της COLUMBIA DG-6589 (CG-2125)

1960 [Κυκλοφ. 13 Ιανου.] = Γρηγορης Μπιθικώτσης + Βασιλης Τσιτσάνης [Ενορχήστρωση : Μανωλης Χιώτης] -------- 45ρακι της HMV (7PG 2859) &&&&& αλμπουμ '' Γρηγόρης Μπιθικώτσης ‎– Μεγάλες λαϊκές φωνές'' (2007) --------- https://youtu.be/lD8Z5x3kvBk

1969 = Μαιρη Λιντα + Μανώλης Χιώτης [Ενορχήστρωση : Γεωργίου Στρατή] ----- Αλμπουμ ''Μανώλης Χιώτης - Μαίρη Λίντα ‎– 30 μεγάλες επιτυχίες'' -------- https://youtu.be/q44ssDeSKaY
1975 = Γιωργος Νταλαρας
1975 = Γιώργος Λαύκας -------- Αλμπουμ ''Κι' ομως ζη'' ----------- https://youtu.be/NqAReMhFub4
1984 = Τόλης Βοσκόπουλος [Ενορχήστρωση : Νικος Λαβρανος]
1985 = Δούκισσα
1988 = Απόστολος Νικολαΐδης ------- Αλμπουμ ''Ποιος εχει το βοτάνι'' ------- https://youtu.be/AFlLi5taRL4
2001 = Δημήτρης Σκαμάγκας ----- Συλλογη ''Λαϊκορεμπέτικα Νο 1''
Δημήτρης Καμπίτσης ------ https://youtu.be/H0rs78MhxO0

Πηγες = [ http://www.rebetiko.gr/news/papistas/chiotis3.htm ] - & - [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%202851-2900.html ]
   netriofron
21-09-2016 18:54
Ειναι του 1940 !!!!
Δισκος COLUMBIA (DG-6589)
   vbotis
08-11-2011 09:51
Αρχικός τίτλος "Γιατί δε λες το ναι κι εσύ"
   Ανώνυμο σχόλιο
28-05-2006
den agaphsa pote gineka opos esena ntina moy vagelis


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο