Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
110756 Τραγούδια, 252768 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Το σχολείο - 1961       
 
Στίχοι:  
Γιώργος Μουφλουζέλης
Μουσική:  
Μπάμπης Μπακάλης


Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο
ούτε έχω μάθει γράμματα πολλά
ξέρω όμως ένα κι ένα κάνουν δύο
και πως τα φωνήεντα είναι εφτά

Τόσο καιρό μαζί μου και δεν έχεις μάθει
τα δικά μου χούγια και τα φυσικά
η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται
όταν η λήγουσα είναι μακρά

Εσύ που κάνεις όλα πως τα ξέρεις
κι όλο εξυπνάδες έχεις στο μυαλό
πες μου για να μάθω ποιο έχει γίνει
πρώτα η κότα ή το αυγό

Τόσο καιρό μαζί μου και δεν έχεις μάθει
τα δικά μου χούγια και τα φυσικά
η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται
όταν η λήγουσα είναι μακρά

Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο
ούτε έχω μάθει γράμματα πολλά
ξέρω όμως ένα κι ένα κάνουν δύο
και πως τα φωνήεντα είναι εφτά

Τόσο καιρό μαζί μου και δεν έχεις μάθει
τα δικά μου χούγια και τα φυσικά
η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται
όταν η λήγουσα είναι μακρά




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.6%  (13 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 37321
      Σχόλια: 9
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1961
[1] Η Ελλάδα του Γρηγόρη
1994
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2005
[2] Το παλιό Ρεμπέτικο τ...
1971
[2] Γιώργος Μουφλουζέλης...
1994
[3] 50 χρόνια ρεμπέτικο ...
1975
[4] Εγώ και το ρεμπέτικο
1975
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   tzanidisjohn
03-01-2020 12:52
►45" His Master's Voice Ελλάδος 7PG-3021 Β 7XGA-1128
►45" ODEON 45 HGRA-908 (για εξαγωγή)
►LP: "Γ.Μπιθικώτσης-Τα Αυθεντικά Νο 2" ℗11/1984 Columbia 034-1700491
►LP: "Γ.Μουφλουζέλης-Μ.Γενίτσαρης" ℗1987 HMV 034-4010881
   Vasilis92
15-06-2017 23:20
   netriofron
23-10-2016 15:04
ΣΩΣΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ = ''Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο''
   netriofron
08-09-2016 16:11
Δίσκος 45στρ. HMV (7PG-3021) ,που κυκλοφορησε 14--9--1961.
   vbotis
11-09-2010
Κυκλοφόρησε το 1961 σε δισκάκι 45 στροφών με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Εκεί αναφέρονται συνδημιουργοί του τραγουδιού ο Γιώργος Μουφλουζέλης και ο Μπάμπης Μπακάλης
   Panaskou2
04-03-2009 15:37
το δεύτερο δίστιχο στο τελευταίο ρεφρέν τό λεγε ο Μουφλουζέλης και έτσι:

..εκτός απο τον έρωτα μ΄αρέσ΄και το μπουζούκι
μα εσύ στερείσαι καλλιτεχνικά (!!!)
   dimi_la
26-02-2009 04:24
Τα χούγια μου μέσα

Αφιερωμένο στον μπαμπά μου..
Εγώ, που κάνω όλα πως τα ξέρω!
   Ανώνυμο σχόλιο
10-03-2005
to asma einai magia
   Ανώνυμο σχόλιο
26-02-2005
Geia sou re Nisioti Mitilinee file mou = Hristos


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο