Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99465 Τραγούδια, 241237 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Το γράμμα ( Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα )       
 
Στίχοι:  
Γιώργος Μητσάκης
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα
εγώ θα είμαι πολύ μακριά
και θα πιστέψεις πως δε χωράνε
δύο αγάπες σε μια καρδιά

Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα
τότε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα

Πάντα με μάσκα εσύ μιλούσες
κι ήθελες να `χεις δυο αγκαλιές
μα που το βρήκες αυτό γραμμένο
εσύ να παίζεις με δυο καρδιές

Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα
τότε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα

Κι εδώ τελειώνει μια ιστορία
μ’ αυτό το κλάμα το θλιβερό
δε μετανιώνω που σ’ αγαπούσα
όμως λυπάμαι που σ’ αγαπώ




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 91.8%  (10 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 35944
      Σχόλια: 9
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[2] Ο πιο καλός ο μαθητή...
1992
[2] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[3] 50 χρόνια ρεμπέτικο ...
1975
[3] Τα τραγούδια μου
1983
[3] Τα χρώματα του χρόνο...
1999
[4] Η Μαρινέλλα τραγουδά...
1998
[5] Η Γλυκερία τραγουδάε...
1999
[5] Μέχρι να βρούμε ουρα...
2005
[6] Δούκισσα - Αυτά που ...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   Kipourosgr
31-01-2018 21:42
Εύα Στυλ-Μ. Χιώτης
https://www.youtube.com/watch?v=ZWVTvyTSBUk
   netriofron
28-12-2016 15:36
1η : 1956 = ΜΑΝΩΛΗΣ !!!!!!!!!! Καναρίδης [Ενορχήστρωση : Ζαμπετας] (Μπουζουκι : Γιαννης Σταματιου (''Σπορος'') --------- 78ρηςστην COLUMBIA DG 7226 (C.G. 3432) &&& συλλογη ''Χρυσή Δισκοθήκη 1956'' (2002) & συλλογη ''Τα λαϊκά της καρδιάς Νο 2'' (2006)
1956 = Εύα Στυλ (= Ευανθια Στυλιανοπουλου) + Μανωλης Χιώτης (Μπουζούκι : Μανωλης Χιώτης) ------- 78ρης στην LIBERTY 245 (Αμερικης)
1975 = Γιώργος Νταλάρας [Ενορχήστρωση : Γιώργος Νταλάρας] (Μπουζουκια : Γιάννης Μωραΐτης, Δ. Βαμβακάρης, Θ. Πολυκανδριώτης, Σ. Βαμβακάρης, Χρ. Νικολόπουλος ) ,μπαγλαμα : Θόδωρος Δερβενιώτης & κιθαρα : Μάριος Κώστογλου
1975 = Παναγιώτης Μιχαλόπουλος [Ενορχήστρωση : Παναγιώτης Μιχαλόπουλος] (Μπουζουκια : Ι. Φιλιπεος & Δ. Βυζας) ---- Αλμπουμ ''Ρεμπέτικα τραγούδια Νο 2'' & αλμπουμ ''Γλυκοχαράζει ο Αυγερινός'' (1975) ------ https://youtu.be/xPKDfItKFJU
1984 = Φίλιππος Νικολάου + Άντρη Κωνσταντίνου, Βάσω Κυριαζή, Κωνσταντίνα, Ντίνα Καμπάκη [Ενορχήστρωση : Στέλιος Λαζάρου] ------- Αλμπουμ ''Μια λαϊκή βραδυά με τον Φίλιππο Νικολάου Νο 3'' (Ζωντανη ηχογραφηση) ------- https://youtu.be/fjMPNeey4pA
1986 = Μπέμπα Μπλανς [Ενορχήστρωση : Νίκος Αδάμας] (Μπουζουκι : Γιαννης Μπιθικωτσης)
1993 = Γλυκερία ----- Συλλογη '' Τα ωραία του Μητσάκη'' (2009) (Ζωντανη ηχογραφηση απο το θεατρο ''Βεάκειο'' , Πειραια) & αλμπουμ ''Γλυκερία ‎– Τραγουδάει τα αξέχαστα'' ------ https://youtu.be/VSzhxEf46cs
1998 = Μαρινέλλα ------- & συλλογη ''Σαν ραδιόφωνο 4'' (1999)
2001 = Δημήτρης Σκαμάγκας ------ Συλλογη ''Λαϊκορεμπέτικα Νο 1''
2002 = Δούκισσα ------- Αλμπουμ ''Αυτά που ήθελα να πω''
   xaski
07-08-2012 13:21
Συνεργασία Γιώργου Μητσάκη (στίχοι) και Γιώργου Ζαμπέτα (σύνθεση). Τραγουδάει ο Μανώλης Καναρίδης (είναι η 1η εκτέλεση). Δίσκος COLUMBIA DG 7226 1956
και υπαρχει και αλλη μια με την Εύα Στυλ. και Χιώτη. Ηχογράφηση Αμερικής. Δίσκος LIBERTY 245-B 1956
αν το εχει κανεις απο Χασκιλ ας γραψει τον αριθμο μητρας ...ευχαριστω !!
   Άκης Παρισιάδης
07-06-2011 18:27
Ένα από τα πιο δυνατά ελληνικά blues...
   Ορφέας
29-01-2009 10:29
Βασικά μήπως μπερδεύτηκες?

Μ αυτό το τραγούδι, μπορεσε ο Ζαμπέτας να μπει στα δισκογραφικά δρώμενα... Μιας και μέχρι τότε, δεν τα κατάφερνε μ αυτά που γραφε...

Επίσης, η πρώτη εκτέλεση, είναι της Μοσχολιού (έχω την εντύπωση..) Μια άλλη είναι μ κάποιον Καναρίδη Αντώνη αν δεν κανω λάθος...

Επίσης η αποτυχία οφείλεται, σε κακή προώθηση απ την Columbia... Στο 2ο τρίμηνο (μιας και με τρίμηνα πληρωνόντουσαν) ο Ζαμπέτας (αφού πήγε τον δίσκο του αλλού) πήρε 45.000 δρχ έναντι 1.500 δρχ του 1ου τριμήνου..!
   blaise
11-07-2008 02:56
Στην πρώτη έκδοση, το τραγούδι γνώρισε παταγώδη αποτυχία. Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια, μέσα από την εκτέλεση του Νταλάρα για να "αναγνωριστεί" το Γράμμα αυτό που οι περισσοτεροι θεωρούμε σήμερα: Μια από τις πλέον φορτισμένες απεικονίσεις συγκεκριμένης συναισθηματικής κατάστασης: " δεν μετανιώνω που σ’ αγαπούσα όμως λυπάμαι που σ’ αγαπώ"
   πανούλης
03-06-2008 09:53
Το 1956
   Αφιερωμένο από Ορφέας - ----
για Φωτεινη - ---
08-02-2008 16:56
   Αποστολος Σταμος
28-03-2007 09:32
πότε γράφτηκε;
   blaise
29-01-2007 03:54
Οι τελευταίοι δυο στίχοι.... " δεν μετανιώνω που σ’ αγαπούσα όμως λυπάμαι που σ’ αγαπώ"


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο