Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
105458 Τραγούδια, 246451 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Τι σου `κανα και μ΄ εγκατέλειψες - 1964       
 
Στίχοι:  
Κώστας Μάνεσης
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Έφυγες και κλαιν τα νυχτοπούλια
στάλα στάλα πέφτουνε τα δάκρυα βροχή
μαράθηκαν στη γλάστρα τα ζουμπούλια
μαύρη νύχτα μου σκεπάζει τώρα την ψυχή

Τι σου `κανα και μ’ εγκατέλειψες
γύρισε πίσω γιατί μου έλειψες
τι σου `κανα και μ’ εγκατέλειψες
γύρισε πίσω γιατί μου έλειψες

Σ’ έχασα και χάθηκε το φως μου
και σ’ ατέλειωτα σκοτάδια πάντα περπατώ
μου `κλεισες το σπίτι το φτωχό μου
κι όποιον άνθρωπο θα βρω για σένα τον ρωτώ

Τι σου `κανα και μ’ εγκατέλειψες
γύρισε πίσω γιατί μου έλειψες
τι σου `κανα και μ’ εγκατέλειψες
γύρισε πίσω γιατί μου έλειψες




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.2%  (16 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 36529
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1964
[1] Ο πιο καλός ο μαθητή...
1992
[2] Δίσκος 45 στροφών
1965
[3] Latin
1987
[4] Μας κλέψανε τη Λεϊλά
1987
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   Viennezos
17-08-2006 19:19
Η ηχογράφηση με τον Πάνο Τζανετή είναι του 1964 (δίσκος 45 στροφών).
   netriofron
18-02-2017 01:46
Ερμηνευεται απο τον Τζανετη σε δυο (2) ταινιες :

''Θύελλα σε παιδική καρδιά'' (1964-'65) , Άντζελα Ζήλεια , Ερρίκος Μπριόλας , Λαυρέντης Διανέλλος , Νίτσα Τσαγανέα , Τζόλυ Γαρμπή , Βασιλακης Καϊλας

"Γιατι μ' εγκατελειψες'' (1965 -'66), Ντίνα Τριάντη , Έφη Οικονόμου , Λαυρέντης Διανέλλος , Νίτσα Τσαγανέα , Τάκης Μηλιάδης , Βασιλακης Καϊλας , Τάσος Γιαννόπουλος : https://youtu.be/EvbfJj4Z3Kw


1η : 1964 = Πάνος Τζανετής [Ενορχηστρωση & μπουζούκι : Γιώργος Ζαμπέτας] -------- 45ρακι στην Polydor ‎– 54 879 &&&&&&&& στο αλμπουμ ''Πάνος Τζανετής ‎– Τραγουδά Γιώργο Ζαμπέτα'' (1995) &&&& στο 3πλο αλμπουμ ''Γιώργος Ζαμπέτας ‎– Ο Πιο Καλός Ο Μαθήτης...'' (1992) & στο αλμπουμ ''Τώρα και πάντα'' (1979) & στο CD ''Τα 45άρια Του Πάνου Τζανετή 1964-1967'' (1996)------- https://youtu.be/4ZPA6G5fhdg

1964 = Τριο Μπελκαντο --------- Αλμπουμ ''Sing The Latest Hit Song From Greece'' , στην Grecophon ‎ (GR 306) (Αμερικης)

1966 = Νάσος Σταθάκης [Ενορχηστρωση : Νακης Πετριδης] -------- 45ρακι στην MUSIC BOX (MB 677) & στη συλλογη ''Greece 8 (The Songs Of Xarhakos And Zambetas)'' (1990) & στη συλλογη ''Γιώργος Ζαμπέτας ‎– Ένας συνθέτης μια ιστορία'' (1997) ------- https://youtu.be/2f2PWaS68kI
1967 = Duo Nanos (= Dobi Čabris + Lari Nanos) ‎ [ΓΙΟΥΓ/ΒΙΚΑ !!!!!!!!!!!!] , [Ενορχηστρωση & διασκευη στιχων : Miladin Ristić] , και με τιτλο ''Dva mornara'' --------- δισκακι ΕΡ στην Jugoton ‎ (EPY-3781) Γιουγ/βιας !!!! , με τιτλο ''Sirtaki'' -------- https://youtu.be/zxcJFo-86gA

1987 = Γιώργος Νταλάρας ++++ Γλυκερια (Κωτσουλα) (Συμμετέχει με τη κιθαρα του ,ο Al Di Meola) [Ενορχηστρωση : Γιώργος Νταλάρας] ------- https://youtu.be/0Rogwo7oc6g
1987 = Γιώργος Βεντουζάς [Ενορχηστρωση : Βασίλης Ηλιάδης] ------ & συλλογη ''Γιώργος Ζαμπέτας ‎– Τα μεγάλα τραγούδια'' (2014)
1988 = Γιώργος Γερολυμάτος -------- Συλλογη ''Μια Βραδιά Στη Φαντασία Νο2'' (Ζωντανη ηχογραφηση) & συλλογη ''Η Ελλάδα τη νύχτα'' (1996) ---------- https://youtu.be/ekkjSeWpq2g [Στο '9''35 ]
1990 = Αφοί Κατσάμπα (Μπουζουκι : Δημητρης Βυζας) ------- Αλμπουμ ''Κέφι και Γλέντι... Με Τους Αδελφούς Κατσάμπα Νο2''
1996 = Λευτέρης Πανταζής (= Λευτέρης Παγκοζίδης) -------- στο CD ''Ο Λευτέρης Πανταζής Τραγουδάει Γιώργο Ζαμπέτα'' -------- https://youtu.be/K9QwaPx77Dw

Μαρινέλλα ------- & στο 2πλο CD ''Εγώ... (Ηχογραφήσεις 1957-1995)'' (2005) & 5πλη κασετινα ''Μαρινέλλα ‎– Τα τραγούδια μιας ζωής'' (2009)
Μαίρη Λίντα ------- στο CD ''Γιώργος Ζαμπέτας''
   Alexandrosph1991
11-12-2012 19:17
Το 1965 το είπε και η Μαρινέλλα
   evgenouela
29-06-2011 16:05
   Αφιερωμένο από ?? - ??
για __ - __
20-09-2007 09:25
den efuga egw...
   Laikos
27-05-2007 04:37
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΖΑΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΖΑΝΕΤΗ
   ORLANDINA
14-04-2007 18:09
γυρισε πισω γιατι μου ελειψες!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο