Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99081 Τραγούδια, 240564 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Η σούστα ( Τα πεταλάκια ) - 1957      
 
Στίχοι:  
Νίκος Ρούτσος
Μουσική:  
Μανώλης Χιώτης


Για να βρεις κυρά μου γούστα
πάμε τσάρκα με τη σούστα
να κρατάς το χαλινάρι
όλο σκέρτσο και καμάρι

Τάκα τάκα τάκα τα πεταλάκια
ντρίγκι ντρίγκι ντρίγκι τα κουδουνάκια

Θα τραβήξουμε δυο ούζα
κι ο Ψαρής θα κάνει σούζα
κι αν δεν πάρουμε χαμπάρι
αγκαλιά θα μας τουμπάρει

Τάκα τάκα τάκα τα πεταλάκια
ντρίγκι ντρίγκι ντρίγκι τα κουδουνάκια

Στη πηγή θα σταματήσω
τ’ αλογάκι να ποτίσω
κι αν γουστάρεις μάνι μάνι
θα ξεζέψουμε στο χάνι

Τάκα τάκα τάκα τα πεταλάκια
ντρίγκι ντρίγκι ντρίγκι τα κουδουνάκια




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 74.2%  (7 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 12207
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Η σούστ...
1957
[1] Μανώλης Χιώτης - Από...
2007
[2] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[3] Μαίρη Λίντα - Αξέχασ...
1982
[3] Μανώλης Χιώτης – Μαί...
1989
[4] Ο Τόλης Βοσκόπουλος ...
1984
[5] Οι βετεράνοι του ρεμ...
1993
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   xeniaR @ 30-08-2004
   netriofron
12-06-2017 19:38
ΚΑΙ :
1961 = Γιωτα Γιαννα ------------ 45ρακι της Athénée ‎ (AT 5027) με τιτλο ''Αθανατοι Συρτοι'' & συλλογη ''Για Να Θυμάσθε Την Ελλάδα - Παληά Και Νέα Τραγούδια Για Κέφι'' (1963)
   netriofron
19-11-2016 11:46
Τόλης Βοσκόπουλος +++ Π. Παπαντωνίου +++ Ρία Νόρμα
   netriofron
14-10-2016 16:03
3η = 1955 -- Άννα και Μαρία Καλουτά !!!! ------ https://youtu.be/M3qxZZeT_P8
4η = 1956 --- Νικος Γούναρης + Μανωλης Χιώτης ---- Δίσκος Liberty 124 ---- https://youtu.be/E8A1ref_vwU
5η = 1960 ( 11 Οκτωβριου) --- Μαιρη Λιντα + Μανωλης Χιώτης --- δισκακι Εxtended play της Columbia ‎ (SEGG 2582) ---- https://youtu.be/zASCTbcuUaA
6η = 1961 --- Τζιμ Αποστόλου + Γιαννάκης Αγγέλου --- Αλμπουμ ''Μανώλης Χιώτης-Τα χρόνια της Αμερικής'' , (Καθρέφτης ‎ Κ-052) (1998) ---- https://youtu.be/OqUSAWf0CIY
7η = 196 ? --- Νίτσα Γκρέζη ----- Συλλογη ''Various ‎– Bouzoukee Party Vol. 1'' ,στην Greek Summer Records ‎ (K-065) ---- https://youtu.be/fWoyOFx-kZU
   netriofron
14-10-2016 14:54
1η = 1949-'50 --- Άννα Χρυσάφη & Τάκης Μπίνης & Μανώλης Χιώτης --- Δίσκος PARLOPHONE B. 74204 & Συλλογη ''ΧΡΥΣΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ - 1950'' !!!!!
2η = 1951 -- Τρίο Κιτάρα ---- Δίσκος Columbia (DG-6908) ---- https://youtu.be/4MtaZ9Ms2Vw
3η = 1960 ( 11 Οκτωβριου) --- Μαιρη Λιντα + Μανωλης Χιώτης --- δισκακι Εxtended play της Columbia ‎ (SEGG 2582)

Αννα Χρυσαφη (=Χρυσαφακη) , [1921-2013 ] ,ειναι η 1η της ηχογραφηση !!!!!



ΠΗΓΕΣ = [ palia.kithara.gr ] - & - [ rebetiko.sealabs.net ] - & - [ ogdoo.gr ] - & - [ discogs.com ]
   netriofron
14-08-2016 22:01
Μαίρη Λίντα ++++++ Χιωτης =45ρι του 1960
   netriofron
11-02-2013 10:10
1949,το πρωτο της τραγουδι,δισκογραφικα


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο