Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99079 Τραγούδια, 240549 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Όνειρο απατηλό - 1967       
 
Στίχοι:  
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Μουσική:  
Απόστολος Καλδάρας


Μ’ ένα όνειρο τρελό
όνειρο απατηλό
ξεκινήσαμε κι οι δυο μας
και στου δρόμου τα μισά
σβήσαν τ’ άστρα τα χρυσά
ξαφνικά από τον ουρανό μας

Ποια μοίρα με ζηλεύει
ποιο μάτι φθονερό
και χάθηκε μια αγάπη
προτού να τη χαρώ
σαν πλοίο που ναυάγησε
σαν νούφαρο που μάδησε
στης λίμνης μέσα το θολό νερό

Με ελπίδες λιγοστές
έστω και απατηλές
να γυρίσεις περιμένω
ίσως βγει αληθινό
τ’ όνειρό μου το τρελό
τ’ όνειρό μου το ναυαγισμένο




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (15 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 37984
      Σχόλια: 13
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1967
[1] Κόκοτας
1968
[1] Απόστολος Καλδάρας –...
1971
[1] Τα τραγούδια της Ευτ...
1993
[1] Σταμάτης Κόκοτας - Ο...
2002
[1] Τα τραγούδια του ελλ...
2005
[1] Ευτυχία Παπαγιαννοπο...
2007
[3] Θυμηθείτε με τον Γιά...
1984
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 30-06-2004
   alain
09-11-2008 07:33
Πρώτη εκτέλεση αυτού του φοβερού λαικού τραγουδιού (χασάπικου) από τον Σταμάτη Κόκοτα από 45άρι δισκάκι του 1967 με δεύτερη πλευρά το ζειμπέκικο ''Λες κι' οργώνω μέσ' τα βράχια'' με τους Βίκυ Μοσχολιού & Απόστολο Καλδάρα.
   netriofron
08-11-2017 23:24

Νο 2 :


1967 = Χορωδια ''Αμφιων'' [1957 - ] , διευθύνει ο Δημητρης Παππάς , -------------- Αλμπουμ ''Demetrios Pappas Singers ‎– "Ya'ssoo!" Sing-Along In Greek Vol. Three'' στην Αμερικανικη Colonial Records ‎ (LP 802) & αλμπουμ ''Demmetrios The Pappas Singers ‎– 10 Greek Hit Songs''

1969 = ''Trio Hellenique'' : Πωλης Ευθυμιάδης, Βασίλης Νικολαΐδης και Denis Καβαλιεράτος ,με μεγαλη καριερα και δισκογραφια στην Ολλανδια . ---------------- Αλμπουμ ''Trio Hellenique ‎– Margarita Margaro'' στην Ολλανδικη CNR (ZZ - 1603) ------------------- https://youtu.be/_1so4aIWoCA

1969 = ''Trio Greco'' [1957-1972] : Kώστας Ξενάκης, Τώνης Άγας και Χάρης Δημόπουλος (1957-1963). Τον τελευταίο διαδέχτηκε ο Φώτης Βαλσαμίδης απο το Tριο Mπριλαντε. ------- Αλμπουμ ''Trio Greco ‎– Athens Of Today No 2''


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=Oniro+Apatilo%09&type=release ]
   netriofron
15-11-2016 23:42
1η : 1967 = Σταμάτης Κόκοτας ------- 45ρακι της ΗMV (7PG 3724) & στη Συλλογη ''Various ‎– Μουσικό Λεύκωμα 1967'' (1997) & στη Συλλογη ''Various ‎– Χρυσή Δισκοθήκη 1967''
1968 = [Κυκλοφ. 16 Φεβρ.] ,Νασος Σταθακης ------- 45ρακι στην Decca (PL-8162) --------- https://youtu.be/YyM8We5BOWw
1968 = Μιχάλης Βιολάρη + Καιτη Θεοχαρη ------ 45ρακι στη Zodiac L-10910 ------- https://youtu.be/BUQHzFtqvic
1968 = Γιάννης Καλατζής ------- 45ρι στην ODEON 3427
1968 = Τρίο Κρις ------- 45ρακι της Fidelity (FIN 22) ------- discogs.com
1969 = Αφοι Κατσαμπα ------ Αλμπουμ ''Αδελφοί Κατσάμπα ‎– Ότι τραγουδιέται...'' ------ https://youtu.be/3uwAVIxQ0Vs
1969 = Αρης Σαν [=Σαισανας Αριστειδης] ------ Αλμπουμ ''Άρη Σαν ‎– Recorded In Greece''
------- https://youtu.be/FcbbJXCDJCo
Ζαχαριας Τσίχλας + Γιαννης Λυμπερης ---- 45ρακι της SELECT ------ https://youtu.be/vnpy73Sd4Rg
Γιαννης Βογιατζης + Τζενη Βανου ---- Συλλογη ''Various ‎– Τραγούδια μιας αλλης εποχής , Vol.2 ''
-- https://youtu.be/4Av_pIJIAA0
   netriofron
15-11-2016 23:40
Μπραβο !!!!!!!!!!!!!!!!!!
   netriofron
20-10-2016 23:20
1968 = Τρίο Κρις ------- 45ρακι της Fidelity (FIN 22) ------- discogs.com
1969 = Αφοι Κατσαμπα ---- Αλμπουμ ''Αδελφοί Κατσάμπα ‎– Ότι τραγουδιέται...'' ------ https://youtu.be/3uwAVIxQ0Vs
Ζαχαριας Τσίχλας + Γιαννης Λυμπερης ---- 45ρακι της SELECT ------ https://youtu.be/vnpy73Sd4Rg
Γιαννης Βογιατζης + Τζενη Βανου ---- Συλλογη ''Various ‎– Τραγούδια μιας αλλης εποχής , Vol.2 ''
-- https://youtu.be/4Av_pIJIAA0
   netriofron
14-09-2016 18:57
Γιάννης Καλατζής = 1968 -- 45ρι στην ODEON 3427
   netriofron
20-08-2016 09:33
Μιχάλης Βιολάρης=1968 (45ρι Zodiac L-10910) ----- https://youtu.be/BUQHzFtqvic
ΝΑΣΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ=16-2-1968 (Decca PL-8162) --------- https://youtu.be/YyM8We5BOWw
   longieth
19-12-2012 22:46
http://www.youtube.com/watch?v=FoYDPCI4baU
   emotion
14-08-2012 13:06
Σταμάτης Κόκοτας για ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τέλειος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το λατρεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
08-06-2006
Κι επίσης νομίζω ότι η Παπαγιαννοπούλου το έγραψε για την κόρη της που έχασε. Δηλαδή δεν είναι ερωτικό.
   Γιάννης64
26-07-2005
Καλά (Ανώνυμο 18-6-2005) λες αλήθεια;;;;;;;;;;;; Αν δεν είχες ακούσει ποτέ ξανά αυτό το τραγούδι τότε μην το λες τουλάχιστον. Αυτό το τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα αν θες να ξέρεις έκανε γνωστό τον Σταμάτη Κόκοτα. Αυτοί είναι που αξίζουν, κι όχι Καραφώτηδες fame story και διάφορες άλλες βλακίες και μπιιιιιιιιιιιιιιιιιιπ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
18-06-2005
den to xw ksana akousei, mono ton karafwti pou to eipe sto FAME, kai tha thela na pw pws einai katapliktiko kommati!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Τέλειο γιατί το είπε ο Καραφώτης στο LIVE του Fame story   ( (κ) Κύπρος )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο