Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99490 Τραγούδια, 241252 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Και τι δεν κάνω - 1968       
 
Στίχοι:  
Άκης Πάνου
Μουσική:  
Άκης Πάνου


Και τι δεν κάνω
την πικραμένη σου ζωή για να γλυκάνω
κι εσύ μου δίνεις και μια πίκρα παραπάνω
κάθε στιγμή

Και τι δεν κάνω
την παγωμένη σου καρδιά για να ζεστάνω
κι εσύ μου δίνεις και μια πίκρα παραπάνω
για πληρωμή

Αμαρτία μεγάλη
μια καρδιά που για σένα λαχταράει και πεθαίνει
να τη βλέπεις σαν ξένη

Και τι δεν κάνω
για να βρεθώ στην αγκαλιά σου τι δεν κάνω
και μ’ αποφεύγεις σαν αλήτη, σαν ζητιάνο
κάθε στιγμή




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 91.6%  (33 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 52305
      Σχόλια: 14
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1968
[1] Ρολόι κομπολόι
1969
[1] Άκης Πάνου - Άπαντα ...
1984
[1] Η Ελλάδα του Στέλιου...
1991
[1] Δίφωνο Νο 32 - Άκης ...
1998
[2] Προσκήνιο (live)
2001
[3] Δυο αλήθειες
2002
[4] Ρίσκο
1985
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   lemonina, katerina @ 25-06-2004
   netriofron
31-01-2017 14:37
1η : 1968 = Στράτος Διονυσίου [Ενορχήστρωση : Ακης Πανου] (Μπουζουκια οι ''Σιαμαιοι'' : Κωστας Παπαδοπουλος - Λακης Καρνεζης) --------- 45ρακια της HMV (7PG-3747) , & της ODEON (HGRA-1392) &&&&& στο CD '' Στράτος Διονυσίου'' (2007)

1985 = ΦΑΤΜΕ ------ Αλμπουμ ''Ρίσκο'' @@ Ηταν ανεκδοτη ηχογραφηση και περιεληφθει για 1η φορα στην 4η εκδοση του αλμπουμ ,το 2002 @@ ------- https://youtu.be/NrdkFkDTpQo
1999 = Μιχάλης Δημητριάδης [Ενορχήστρωση & μπουζουκι : Χρήστος Νικολόπουλος] ------- στο CD ''Λαϊκό ξεφάντωμα με τον Χρήστο Νικολόπουλο (live)'' & συλλογη ''Άκης Πάνου ‎– Τι Κρύβει Μέσα Το Μυαλό'' (2009) ----- https://youtu.be/7kgzrdwfHiA
2000 [Ηχογρ. 21 Απριλη] Ελένη Βιτάλη (Μπουζουκι : Γιάννης Ψαρουδάκης) ------ στο CD ''Προσκήνιο (Ζωντανή ηχογράφηση από το "Αερικό")'' & συλλογη ''Λαϊκοί Συνθέτες (Σειρά Πρώτη)'' (2010)
2001 = Δημητρης Μητροπάνος + Πασχαλης Τερζής ------ ''Δημήτρης Μητροπάνος : Κρυφά'' (Ζωντανή ηχογράφηση από την ''Ιερά Οδό'') ------ https://youtu.be/dqQyKqHRbK4
2001 = Γιώργος Μαρίνης ------- Συλλογη ''Μεγάλοι Δημιουργοί : Ακης Πανου'' ------- https://youtu.be/JMMdD0Pkkaw
2002 = Γεράσιμος Ανδρεάτος [Ενορχήστρωση & μπουζουκι : Μανώλης Καραντίνης]
2005 = Άγγελος Διονυσίου -------- στο CD ''Στράτος Διονυσίου, Άγγελος & Στέλιος Διονυσίου ‎– Αφιέρωμα Στον Στράτο Διονυσίου (20 Επιτυχίες)'' (Ζωντανή ηχογράφηση) ----- https://youtu.be/ZiMR6ZmNOCU
2014 = Ρία Ελληνίδου (Συγκροτημα : ''Λωξαντρα'') ------- στο CD ''Λωξαντρα'' ----- https://youtu.be/AYUNx7jJHnk
2015 = Δημήτρης Χιονάς (& στο μπουζουκι) -------- από το CD ''Ο Δημήτρης Χιονάς τραγουδα ασματα αθανατα'' ------ https://youtu.be/SRfhxMRyGow

ΠΗΓΕΣ = [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203701-3750.html ] - & - [ discogs.com ]
   Φιλοποίμην
08-12-2016 10:15
Η σειρά των στίχων είναι λάθος και στο youtube
   gorgee
07-11-2016 19:56
Επίσης, Γιώργος Μαρίνης (2001 - ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ: ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ), και μια και αναφέρουμε και τις ζωντανές ηχογραφήσεις να μη ξεχάσουμε τουλάχιστον του Μητροπάνου μαζί με τον Πασχαλάκο (τον Τερζή βέβαια!) από το 2001 αν θυμάμαι καλά.
   πανσελινος
06-12-2014 06:54
   πανσελινος
06-12-2014 06:54
   πανσελινος
06-12-2014 06:54
   Notaros1991
05-02-2010 10:34
πολυ ωραιο το τραγουδι.εγω το ακουσα πρωτη φορα απο ΝΟΤΗ και μου αρεσε πολυ και αμεσως το ψαξα να το ακουσω και απο το ΣΤΡΑΤΟ.
μπορει καποιοι να πουν "καλα συγκρινει τον νοτη με το ΣΤΡΑΤΟ" αλλα μαρεσει η εκτελεση και των δυο το ιδιο
   harpi
21-08-2009 11:19
ΑΧ!!!!!!!!!!!!!!! σαν να το έγραψα εγώ ,
   ~tsini~
05-07-2009 07:19
Καταπληκτικό κομμάτι!
Μόνο ο Άκης μπορεί να τα γράψει αυτά!
   cristinapap14
30-08-2008 09:38
panou-dionusiou
otan sunergazontai TETOIA onomata de mporei para to apotelesma na einai aristourghmatiko
   lakis7
08-02-2007 18:50
aristourgima
   Αφιερωμένο από ΕΛΕΝΗ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
για ΚΩΣΤΑ - ΠΕΙΡΑΙΑ
18-10-2006 07:55
   Ανώνυμο σχόλιο
19-06-2006
υπέροχο
   Αφιερωμένο από ʼΝΝΑ - ΑΘΗΝΑ
για ΛΕΝΑΡΑ - ΑΘΗΝΑ
11-04-2006 10:24
ΝΙΩΣΕ ΜΕ ΦΙΛΕΝΑΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ..... ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧ !!!
   Ανώνυμο σχόλιο
31-01-2006
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Τεράστιο δίδυμο. Ας τα πίνουνε μαζί τώρα όπου και να ναι...
   Ανώνυμο σχόλιο
27-11-2005
Πρέπει νάχεις περάσει πολλά στη ζωή σου για να γραψεις τέτοιους στίχους. Ας εισαι καλά ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ Εκεί που είσαι


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο