Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 222258 Ποιήματα, 27191 Μεταφράσεις, 26565 Αφιερώσεις
 

 Της γερακίνας γιος - 1975       
 
Στίχοι:  
Κώστας Βίρβος
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Ούτε στρώμα να πλαγιάσω,
ούτε φως για να διαβάσω
το γλυκό σου γράμμα, ωχ, μανούλα μου
Καλοκαίρι κι είναι κρύο
ένα μέτρο επί δύο
είναι το κελί μου, ωχ, μανούλα μου

Μα εγώ δε ζω γονατιστός,
είμαι της γερακίνας γιος
Τι κι αν μ’ ανοίγουνε πληγές
εγώ αντέχω τις φωτιές
Μάνα μη λυπάσαι, μάνα μη με κλαις

Ένα ρούχο ματωμένο
στρώνω για να ξαποσταίνω
στο υγρό τσιμέντο, ωχ, μανούλα μου
Στο κελί το διπλανό μου
φέραν κάποιον αδελφό μου
πόσο θα τραβήξει, ωχ, μανούλα μου

Μα εγώ δε ζω γονατιστός...




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 91.2%  (34 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 60035
      Σχόλια: 15
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Σκοπευτήριο
1975
[1] Τσιτσάνης Νο 9 - Αυθ...
1997
[3] Ο Στέλιος Καζαντζίδη...
1994
[3] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1996
[3] Η φωνή του όλη
2000
[3] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[4] Ό,τι και να γίνει θυ...
1996
[4] Τα ρεμπέτικα της Γλυ...
2002
[4] Μέχρι να βρούμε ουρα...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Yiouli @ 25-05-2004
   alain
17-07-2009 22:37
Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Τσιτσάνης & Λιζέτα Νικολάου το 1975.
Μιλάμε για πραγματικό ντουέτο και όχι πρίμο-σεκόντο.
   emotion
21-12-2014 17:42
Υπέροχο!!!!!!!!!!!!!!!!
   ΧαρΧαμ
06-01-2013 17:10
Το τραγούδι το έγραψε για τους φυλακισμένους και τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ επί χούντας.

Για την περίοδο της κατοχής που ήταν φυλακισμένος είχε γράψει το "Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια"

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=3999619
   eleni1997
05-01-2012 21:35
παμε και το ζεμπεικικο !
   epetzik
18-09-2010 15:59
Το τραγούδι δεν αναφέρεται στην χούντα αλλά στην κατοχή. Τότε έκανε φυλακή ο Βίρβος και μάλιστα άγρια φυλακή. Από εκεί εμπνεύστηκε το τραγούδι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του.
   ΟΡΕΙΝΟΣ
15-11-2009 02:46
Φίλοι, μη ξεχνάμε:
και ο Κολοκοτρώνης έκανε φυλακή σε χωματένιο μπουντρούμι, και είναι εθνικός ήρωας.
Συμβαίνουν αυτά...
   charis.13
13-11-2009 03:07
pedia ke o Stellios de pai piso...!!!polu dinato kommati...alla o Kazantzidis to evgale akomi pio 4ila...!!!
   voidjava
26-01-2009 19:19
εδώ "πόσο θα τραβήξει, ωχ, μανούλα μου" νομίζω είναι πόσα
   tariff
28-12-2008 12:40
Πολύ καλό τό τραγούδι, ΑΘΑΝΑΤΟ
   Αφιερωμένο από Georgia -
για Andros -
29-06-2006 08:26
mia zoi, mazi sou, opos k nan i zoi m...
   Ανώνυμο σχόλιο
29-06-2006
afieromeno, se mia megali m agapi, pou pote de 8a exo...
   Ανώνυμο σχόλιο
23-11-2005
apla the best
   Ανώνυμο σχόλιο
04-11-2005
Na fantasteite oti milaei gia thn xounta kai logokri8ike ...
   Ανώνυμο σχόλιο
17-05-2005
One of the very best
   Ανώνυμο σχόλιο
08-02-2005
Αξέχαστε Τσιτσάνη!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Το τραγούδι αυτό με κάνει να νιώθω δυνατή   ( Ψυχούλα )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο