Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
94619 Τραγούδια, 235136 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Δημητρούλα μου - 1936       
 
Στίχοι:  
Πάνος Τούντας
Μουσική:  
Πάνος Τούντας

1.Ρόζα Εσκενάζη
2.Ιωάννα Γεωργακοπούλου     Φωνητικά: Στελλάκης Περπινιάδης & Γιάννης Κυριαζής
3.Χαρούλα Αλεξίου
4.Ελένη Τσαλιγοπούλου 

Δημητρούλα μου,
θέλω απόψε να μεθύσω
και με σένανε
μερακλού μου να γλεντήσω
έλα πάμε στην Ραφήνα αλανιάρα μου
που’χει ψάρια και ρετσίνα παιχνιδιάρα μου

Θα σου φέρω λατέρνα
κάνε κέφι και κέρνα
τα ναζάκια σου άσ’ τα
με τη γάμπα σου σπάσ’ τα
κι όλα εγώ τα σπασμένα
τα πληρώνω για σένα

Δημητρούλα μου,
τράβα ένα κρασάκι ακόμα
Βάλ’ το κούκλα μου
το ποτήρι σου στο στόμα
ρούφα ακόμα μια ρετσίνα να μεθύσουμε
και το βράδυ, βρε τσαχπίνα, θα γλεντήσουμε

Θα σου φέρω λατέρνα
κάνε κέφι και κέρνα
τα ναζάκια σου άσ’ τα
με τη γάμπα σου σπάσ’ τα
κι όλα εγώ τα σπασμένα
τα πληρώνω για σένα

Ταβερνιάρη μου,
φέρε μας και κοκκινέλι
κι αγάπη μου
τον καρσιλαμά χορεύει
κούνησε μου το λιγάκι το κορμάκι σου
χτύπα μου το τικι τικι τακ το τακουνάκι σου

Δημητρούλα μου γεια σου!
πάρτα όλα δικά σου!
τα ναζάκια σου άσ’ τα
με τη γάμπα σου σπάσ’ τα
κι όλα εγώ τα σπασμένα
τα πληρώνω για σένα




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.4%  (17 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 46145
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Δημητρο...
1936
[2] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[3] 12 λαϊκά τραγούδια
1975
[3] Η δική μας νύχτα (li...
1991
[4] Η Δήμητρα Γαλάνη στο...
1994
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   lemonina, katerina @ 25-05-2004
   netriofron
26-04-2017 15:37
------------------ ΕΠΙΣΗΣ :


1974 = Trifonas (= Τρύφωνας Νικολαίδης : Κυπριος μπουξουξης με πλουσια καριερα στο Ισραηλ ,τη δεκ. του '70) ------- Aλμπουμ ''Trifonas ‎– Record No.6 / Tutapa'' στην Ισραηλινη Koliphone ‎(No. 46367)

2011 = Maja Sikorowska : Ελληνο-Πολωνιδα με τη συνοδεια του γκρουπ ''Kroke'' -------- στο CD ''Maja Sikorowska & Kroke ‎– Avra'' -------- https://youtu.be/Xt5BU1nXxzM

2012 = Αθηνα Παπαδημητριου : Ελληνιδα με δισκογραφια στην Ουγγαρια , [https://www.ellines.com/erga-ellinon/469-axia-ekprosopos-tou-ellinikou-politismou-stin-ouggaria/ ] -------- στο CD ''Papadimitriu Athina ‎– Dance By The Sea'' στην Ουγγρικη Collective Art ‎ (CACD010)


ΠΗΓΗ = [https://www.discogs.com/search/?q=+Dimitroula+mou&type=all ]
   netriofron
13-12-2016 19:05
1η : 1936 = Ρόζα Εσκενάζη -------- 78ρηδες στην Columbia DG - 6183 (CG - 1345) και Columbia DG - 6194 (CG - 1345) και Columbia DG - 6234 (CG - 1345)
1952 = Νικος Γούναρης [Κιθαρα : Γουναρης & Ακκορντεον : Δημ. Φραντζεσκακης] ------- 78ρηδες στις Attikon 448 (ATT-153) (Αμερικης) & στην Liberty 109 (Αμερικης) ------ https://youtu.be/0lZ9ChQAU-A
1963 = Ιωάννα Γεωργακοπούλου + Στελλάκης Περπινιάδης + Γιάννης Κυριαζής -------- 45ρακι στην Rca Victor 2240 & συλλογη ''Ρεμπέτικα για πάντα Νο 3'' (1984)
1975 = Χαρούλα Αλεξίου [Ενορχηστρωση : Ν. Καλεας] ------ 45ρακι στην Minos - 5578
1975 = Μίνα Μαριανού -------- Αλμπουμ ''Ρεμπέτικα - Μη με στέλνεις μάννα στην Αμερική''
1976 = Φραντζέσκα ------- Συλλογη ''Golden Songs Golden Islands Of Greece (From Rhodos With Love)''
1977 = Μαιρη Γιωτη - Αττικο Τριο ------- Αλμπουμ ''Mary Gioti With Attiko Trio ‎– The Sound Of Greece - Super Hits ... And Syrtaki''
1977 = Martha & Tena Elefteriadu (= Μαρθα και Τενα Ελευθεριαδου) και με τιτλο : ''Dimitrulo Má'' ------- Αλμπουμ ''Martha A Tena ‎– Řecké Prázdniny'' (Τσεχοσλοβακιας) !!!!!!! -------- https://youtu.be/g8HlpYJh5Lk
1994 = Ελένη Τσαλιγοπούλου ------- https://youtu.be/YXSauK-ROz0
2004 = Nim Sofyan : Αυστριακο συγκροτημα (Ερμηνεια & κιθαρα : Alp Bora , μπουζουκι : Güner Destan) -------- Αλμπουμ ''Düm Tek''

ΠΗΓΕΣ = [ rebetiko.sealabs.net] - & - [ discogs.com ]
   netriofron
13-11-2016 21:24
1977 = Μαιρη Γιωτη - Αττικο Τριο ------- Αλμπουμ ''Mary Gioti With Attiko Trio ‎– The Sound Of Greece - Super Hits ... And Syrtaki''
1994 = Ελένη Τσαλιγοπούλου -------- https://youtu.be/YXSauK-ROz0
   sveta
07-10-2007 09:30
   sezenaki
17-01-2007 07:15
Anatolian Greek Song


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο