Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
68917 Τραγούδια, 220711 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Γιατί φουμάρω κοκαΐνη ( Μ' έμπλεξε ένας μόρτης ) - 1929       
 
Στίχοι:  
Πάνος Τούντας
Μουσική:  
Πάνος Τούντας


Πού `ναι εκείνα μου τα κάλλη
πού `ναι η τόση εμορφιά,
στην Αθήνα δεν είχε άλλη
τέτοια λεβεντιά!

Ήμουν κούκλα, ναι στ’ αλήθεια
με μεγάλη αρχοντιά!
Δε σας λέγω παραμύθια,
τρέλανα ντουνιά!

Μα μ’ έμπλεξε ένας μόρτης
αχ, ένας μάγκας πρώτης
μου πήρε ό,τι είχα και μ’ αφήνει.
Μου πήρε την καρδιά μου,
τα νιάτα, τα λεφτά μου,
κι απ’ τον καημό φουμάρω κοκαΐνη.

Μ’ αγαπούσαν αφεντάδες,
νέοι, γέροι και παιδιά
κι όλοι πρώτοι κουβαρντάδες
μεσ’ στην αγορά.

Αχ, τι όμορφα περνούσα
με τραγούδια και κρασί,
κάθε μέρα εγλεντούσα!
Τι ζωή χρυσή!

Και τώρα η καημένη
γυρίζω μαραμένη
γιατί ο σεβντάς του μάγκα δε μ’ αφήνει.
Με τρέλανε ο μόρτης,
ο κοκαϊνοπότης,
γι’ αυτό κι εγώ φουμάρω κοκαΐνη.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (11 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 28529
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Γιατί φ...
1929
[3] Τα τσίλικα
1983
[4] Γλυκός πειρασμός
2000
[4] Τα τραγούδια του ασώ...
2008
[5] Νέα γυναίκα μόνη τρα...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   lemonina, katerina @ 05-05-2004
   sekarius
05-03-2017 13:54
https://youtu.be/oRsHesLNrg0

ΡΟΖΑ Εσκενάζυ

1932
   netriofron
25-10-2016 18:49
Με τιτλο ''Γιατί φουμάρω κοκαΐνη'' ===
1η = 10 Νοεμβριου 1932 Ρόζα Εσκενάζυ ---- Δισκοι Odeon GA 1624 ( Aθηνα) - & - Columbia G-56337-F (Αμερικης) ,που την αναγραφει σαν ΡΟΖΑ ΣΧΙΝΑΖΗ !!!!!!!! ,ΚΑΙ απο τα αλμπουμ ''Ρόζα Εσκενάζυ-Οι φωνές του Ρεμπέτικου – 1'' & ''Various ‎– τα σκληρά'' (1998) -------- https://youtu.be/hiHEpoK01Og
2η = 1932 Μαρικα Φραντζεσκοπούλου (''Πολίτισσα'') ---- δισκος Columbia DG 0279 (WG-0376) (Ελλαδος) ------ https://youtu.be/864fvQ12khs

2009 Ασπασία Στρατηγού ---- ''Ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών'' 2009
-- https://youtu.be/rdfsIp9F8Is

Με τιτλο ''Μ' εμπλεξε ενας μόρτης'' ===
1983 Χαρούλα Αλεξίου , αλμπουμ ''Τα τσίλικα''
Με τιτλο ''Ο κοκαϊνοπότης'' ===
1991 Ελένη Τσαλιγοπούλου ---- Συλλογη ''Various ‎– Μαθήματα Πατριδογνωσίας''
2002 Δήμητρα Παπίου ---- αλμπουμ ''Νέα γυναίκα μόνη τραγουδά''


ΠΗΓΕΣ = [ discogs.com ] -- & -- [ ''Various ‎– τραγούδια του υποκόσμου 1930-1950'' ]
   εναςτραγουδιστης
15-10-2012 03:56
Η καλύτερη ερμηνεία για μένα είναι αυτή, με την Ασπασία Στρατηγού
   Eleni_Maria
06-07-2009 14:18
Επίσης αν δεν κάνω λάθος αυτό το τραγούδι περιλαμβάνετε και στο δίσκο "Η Χάρις Αλεξίου σε απρόβλεπτα τραγούδια" (1987)
   mpoukos
16-08-2007 04:46
   Αιμιλία™
04-08-2007 16:59

μου πήρε την καρδιά μου,
τα νιάτα τα λεφτά μου,
κι απ' τον καημό φουμάρω κοκαΐνη
   quizas
03-03-2007 19:23
   quizas
03-03-2007 19:23
ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυυ


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο