Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99116 Τραγούδια, 240637 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ηλιοβασιλέματα - 1958      
 
Στίχοι:  
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Μουσική:  
Μανώλης Χιώτης


Ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις.
Θυμάμαι ακόμα και πονώ
το τελευταίο δειλινό
πριν φύγεις και μ’ αφήσεις.

Δειλινά αξέχαστα μες στα στενά δρομάκια.
Τώρα με άλλον αγκαλιά
περνάς τα στέκια τα παλιά
κι εγώ πίνω φαρμάκια.

Ηλιοβασιλέματα και τι δε μου θυμίζουν.
Και όπως πέφτει η βραδιά
την έρημη μου την καρδιά
οι πόνοι την ξεσκίζουν.

Ηλιοβασιλέματα και τι δε μου θυμίζουν.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 91.2%  (9 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 22110
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1958
[1] Μανώλης Χιώτης – Μαί...
1989
[1] Μανώλης Χιώτης - Από...
2007
[1] Ευτυχία Παπαγιαννοπο...
2007
[2] Στέλιος ο ένας
1990
[2] Τα τραγούδια της Αμε...
1991
[2] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1996
[2] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1997
[2] Για πάντα κοντά μας
2003
[2] Τα πιο ωραία χρόνια ...
2004
[2] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[3] Γιώτα Λύδια - Η πιο ...
2005
[3] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[4] Ο Τόλης Βοσκόπουλος ...
1984
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   xeniaR @ 05-05-2004
   netriofron
11-05-2017 23:50
ΚΑΙ :

1966 = ''Τρίο Αμίκος'' : Πανίκος Μιχαηλίδης, Ρούλης Παλληκαρόπουλος και Τότης Τσικουρής --------- δισκακι ΕΡ της RCA Victor ‎ (EPAg 7007) και με τιτλο ''Επιλογή λαϊκών''

Χορωδια Καλαματας ''Ορφεας'' -------- Συλλογη ''Moudial 1930 – 1994'' (2011)
   netriofron
06-12-2016 16:12
1η : 1958 = Μαίρη Λίντα + Μανωλης Χιωτης [Ενορχηστρωση και μπουζουκι : Μανωλης Χιωτης] ------- 78ρης της Odeon (GA-8009) & σε 45ρακι στην Odeon ‎ (DSOG 2527) , του 1959 &&&&& στο αλμπουμ ''Περασμένες μου αγάπες'' (1993) &&&&& στη συλλογη ''Μανώλης Χιώτης - Μαίρη Λίντα'' (2005)
1958 = Γιώτα Λύδια + Γιαννης Κυριαζης [Ενορχηστρωση : Θεόδωρος Δερβενιώτης ] (Μπουζουκια : Κωστας Παπαδοπουλος - Λακης Καρνεζης) ------- 78ρης στην Columbia (DG-7428) & το 1959 σε 45ρακια της Columbia ‎ SCDG 2537 & SCDG 2553 &&&&&& στη συλλογη ''ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΡΟΝΙΚΟ ΛΑ`Ι`ΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 1958 ΔΙΣΚΟΣ 11''
1958 = Στέλιος Καζαντζίδης + Μαρινελα ----- 78ρης στην Nina-660 (Αμερικής )
1960 [Ηχογρ. 11 Οκτωβρίου] = Στράτος Διονυσίου + Μανωλης Χιωτης ------ Συλλογη ποτ-πουρι με τιτλο ''Μεγάλες επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη Νο 1" ----- https://youtu.be/uPMihG6Fb9Q
1977 = Μαίρη Λίντα ‎ [Ενορχηστρωση : Νάκης Πετρίδης] (μπουζουκι : Χρηστος Νικολοπουλος) ------ Αλμπουμ ''Σήμερα τραγουδά το χθες''
1984 = Τόλης Βοσκόπουλος
1986 = Σταύρος Λογαρίδης ------- Συλλογη ''Μια γρανίτα για τον Χιώτη'' ------- https://youtu.be/dsP0QHldUR8
1990 = Μαιρη Λιντα ------ Αλμπουμ ''Τραγουδώντας τις εποχές αφιερωμένο εξαιρετικά'' ----- https://youtu.be/ag7S3DBRtm0
1995 = Κωνσταντίνα ------- Αλμπουμ ''Κωνσταντίνα - Σταμάτης Γονίδης ‎– Μια βραδιά στο Posidonio''
2001 = Μαρία Φαραντούρη + Η Ορχήστρα Των Χρωμάτων ------‎ Αλμπουμ ''Ένας αιώνας Ελληνικό τραγούδι'' (Ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο) ------- https://youtu.be/E0oTvXpjFrM

Πηγες = [ rebetiko.sealabs.net ] - & - [ discogs.com ]
   netriofron
05-09-2016 19:05
1η = Μαίρη Λίντα ++++++ ΧΙΩΤΗΣ !!!!!!!!!! -- 1958 -- (Odeon GA-8009)
2η = Γιώτα Λύδια ++++++ Γιαννης Κυριαζης !!!!!! -- 1958 --- (Columbia DG-7428)
3η = Στέλιος Καζαντζίδης +++++++ Μαρινελα !!!!!!!!! -- 1958 -- (Nina-660 Αμερικής )
   salaminiakar
15-06-2015 14:41
(1958) από Βικιπαίδεια
   minerva
07-12-2008 17:49


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο