Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186706 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Σ’ ακολουθώ - 1980       
 
Στίχοι:  
Μάνος Λοΐζος
Μουσική:  
Μάνος Λοΐζος


Σ’ ακολουθώ στην τσέπη σου γλιστράω
σαν διφραγκάκι τόσο δα μικρό
Σ’ ακολουθώ και ξέρω πως χωράω
μες στο λακκάκι που `χεις στο λαιμό

Έλα κράτησέ με και περπάτησέ με
μες στο μαγικό σου το βυθό
πάρε με μαζί σου στο βαθύ φιλί σου
μη μ’ αφήνεις μόνο θα χαθώ

Σ’ ακολουθώ και πάνω σου κολλάω
σαν φανελάκι καλοκαιρινό
Σ’ ακολουθώ σ’ αγγίζω και πονάω
κλείνω τα μάτια και σ’ ακολουθώ



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 96.2%  (38 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 68897
      Σχόλια: 72
      Αφιερώσεις: 26
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Για μια μέρα ζωής
1980
[2] Φοβάμαι
1982
[2] Η συναυλία από το Νέ...
1985
[2] Οι μπαλάντες του Βασ...
1995
[3] Για πιάνο και φωνή
1990
[4] Ζωντανή ηχογράφηση σ...
1991
[5] Αναστασία Μουτσάτσου...
2000
[6] Τα αυθεντικά
2003
[7] Γιάννης Κότσιρας Liv...
2010
[8] Δυτικές Συνοικίες - ...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   evgemini77
14-02-2014 20:37
http://www.youtube.com/watch?v=K_ek0M8gHx8
   supernixteridas
27-08-2012 15:06
Αρε βασιλαρε....μονο εσυ αξιζεις...
   emotion
16-06-2012 20:39
Μου αρέσει η ερμηνεία και του Παπακωνσταντίνου και του ίδιου του Λοίζου. Μπράβο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   silent_walker
04-08-2010 09:56
Σ' ακολουθώ..σ' αγγίζω και πονάω..
κλείνω τα μάτια και σ' ακολουθώ..

δν νομιζω οτι υπαρχουν αν9ρωποι που να μν μαγευονται ακουγοντας το..
   aekmnj
07-07-2010 03:49
θεικό!!!!!!!!!
   TINAGAPAW
10-06-2010 07:59
AFRODITH EISAI TA PANTA GIA MENA.MAKARI NA IKSERA AN ME AGAPOUSES.
   mini_nastazia
28-05-2010 13:52
...kleinw ta matia kai s akolouthw...
ston anthrwpo pou edwse ksafnika nohma sth zwh mou...s auton p apo thn prwth stigmh pou ton eida hksera oti ola allazoun...s auton pou mou edine pnoh me kathe tou xamogelo...s auton pou mou emathe na paleuw me ta pathi mou kai oxi na ta kruvw...s auton pou evgale apo mesa mou kati pou toso hthela na katapniksw...s auton ofeilw o,ti sumvei apo edw kai pera...
...ela krathse me kai perpathse me...pare me mazi sou...mhn m afhneis...tha xathw...
osos xronos k an perasei, the se thumamai gia panta...
   charis.13
02-12-2009 10:37
τελιο...!!!ilikrinestata..!!!TELIO..!!!
   Αφιερωμένο από Ευαγγελίτσα - Γαλάτσι
για Γιάννη - Νέο Κοσμο
13-07-2009 11:03
σαγαπάω πάρα πολυ...σε λατρεύω. ειναι το μοναδικο ερωτικο τραγουδι που μου ερχεται στο μυαλο για να σου αφιερωσω!!!!!! σαγαπαω και 8α σε ακολουθω παντου,οπου και να εισαι,οπου και να βρησκεσαι,οπως κα
   LiTtLe LuLu!
11-07-2009 14:26
oloi oi parapanw e3efrasan oti ais8anomai egw gia to sugkekrimeno kommati......omws 8elw na pros8esw oti kai h fwnh tou basilh tou dinei mia allh diastash......!!!!!!auto......
   turbogirl
04-07-2009 08:41
einai fantastiko, me poly poiotikh kai sygkinhtikh mousikh kai ousiastikous stixous
me liga logia einai ena tragoudi magiko, olo nohma!!!!
   mits@ki.cl.!!!!
10-04-2009 22:43
T....................E......................L....................I......................O!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   nansy_17
02-03-2009 14:52
1982....μα ποσο διαχρονικα κομματια! μια προσπάθεια να εκφράσουν σύγχρονα την εποχή μας δίχως περιορισμούς στη μελωδία, στο στίχο, στην ενορχήστρωση και στην ερμηνεία
   xxix86
24-01-2009 09:31

Α, ρε μεγάλε Μάνο
Το πιο απλό και τέλειο τραγούδι
   pellotarameni
06-01-2009 08:19
φοβερο τραγουδι...!!!
   filakoylinia
02-12-2008 10:38
htan k tha einai to agaphmeno m
tragoydi
otan dn eimai kala h otan eimai panta ayto thelw na akoyw..........................einai teleio....k dn t allazw me tipota.....................sto stroymfaki m..............
   ΝΕΦΕΛΗ...
15-10-2008 10:40
Σ'ΑΚΟΛΟΥΘΩ... Ο ΜΑΝΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ... ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ... ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΓΟΥΔΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ...ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...! ΝΕΦΕΛΗ...
   xXxmariaxXx
26-07-2008 02:10
teleio e??

kai oi stixoi YPEROXOI!!!
   Αφιερωμένο από aiswp0s - σεληνη
για Narcissa - καπου μακρια
16-07-2008 23:39
Κλεινω τα ματια... και σ ακολουθω... τι να την κανεις τετοια αγαπη... παιρνω ενα παλιο παλτο και μες στο κρυο βαδιζω μοναχος ξοπισω σου. Ποναει... οσο ζω, οσο εχω αιμ ανα χυνω, μεχρι και την τελευταια
   xristina19
03-06-2008 11:14
Χρήστο,δε μπορώ να σ'αφήσω...Σ'ακολουθώ
   Αφιερωμένο από ΜΑΡΙΑ -
για ΠΕΤΡΟ -
26-05-2008 12:55
   Αφιερωμένο από izabella - kificia
για alex - -
26-05-2008 12:18
azp mo0 ce azp pl
   Αφιερωμένο από Αγγελική - Χαϊδάρι
για Χρήστο - Αιγάλεω
23-05-2008 01:40
Έλα κρατησέ με και περπατησέ με μες το μαγικό σου το βυθό......Πάρε με μαζί σου στο βαθύ φιλί σου μην μ'αφήνεις μόνο θα χαθώ......Σ'ΑΚΟΛΟΥΘΩ......ΣΆΓΑΠΩ
   original
04-05-2008 07:08
fovero
   mikroula@
26-03-2008 12:01
Έλα κράτησέ με και περπάτησέ με
μες στο μαγικό σου το βυθό
πάρε με μαζί σου στο βαθύ φιλί σου
μη μ' αφήνεις μόνο θα χαθώ...
χθες το βραδυ το ακουγα κ ημουν κομματια..
τοσο απλο κ ομως τοσο ξεχωριστο!
αφιερωμενο..παρε με μαζι σου..
ποση αγαπη βγαζει αυτη η παρακληση..

   DoS1eR
22-03-2008 06:43


Λοιζος forever
   mina___
05-02-2008 10:42
otan ta logia ginontai eikones....to pio omorfo tragoydi toy erwta...
   diM=]
18-01-2008 10:15
....(L)para polu kalo!!!
   ^fLake^
03-01-2008 07:05
APSOGO!!!!!!
   ^RouLLou^
18-10-2007 12:58
αααααααχχχχχχχ
   Lympe
14-10-2007 18:53
Πριν από πολύ καιρό, λίγο πιό πάνω γράφτηκε το εξής:

«Ένα από τα πιο ερωτικά τραγούδια που έχουν ποτέ γραφτεί.....Αθάνατος Μανος Λοϊζος!!!!!!!!!! ( ΜΑΡΙΝΑ )»...

Συμφωνώ διαφωνώντας: «ΤΟ ΠΙΟ ερωτικό τραγούδι που γράφτηκε ποτέ!»...

Ο Λοΐζος (για να μη μιλήσουμε για την απαράμιλλη μουσική του) μπορεί να μην έγραψε πάρα πολλούς στίχους, αλλά ό,τι έγραψε ήταν ΠΟΙΗΣΗ ενός άλλου επιπέδου...

Αθάνατος...

Να είναι καλά όπου κι αν βρίσκεται...
   Αφιερωμένο από xristianna - a8hna
για simo - nauplio
04-10-2007 16:22
Έλα κράτησέ με και περπάτησέ με μες στο μαγικό σου το βυθό πάρε με μαζί σου στο βαθύ φιλί σου μη μ' αφήνεις μόνο θα χαθώ... s'agapaw...
   black roses
12-08-2007 19:29
ti na pei kaneis.... tetia tragoudia dn 8a 3ana graftoun... apla 8eiko!
   sirtaraki
09-08-2007 05:21
   sirtaraki
09-08-2007 05:20
Έλα κρατησέ με και περπατησέ με
Μη μ' αφήνεις μόνη θα χαθώ
Πάρε με μαζί σου στο γλυκό φιλί σου
Σε θελώ κοντά μου σ' αγαπώ

Έλα κρατησέ με και αγαπησέ με
Μη μ' αφήνεις μόνη σ' αγαπώ
Πάρε με μαζί σου στο γλυκό φιλί σου
Έχε με κοντά σου μη χαθώ
   manet
19-05-2007 15:35
15 χρονια πριν , καπου στο Θησειο με τον ερωτα της ζωης μου.Περναει ενας πλανοδιος τραγουδοποιος με την κιθαρα του ,για 50-100 δραχμες σου λεει ενα τραγουδακι.Το μονο που ηθελα ηταν να τις τραγουδισει αυτα τα λογια.
15 χρονια μετα , ξενοι πια - οποτε την βλεπω σκεφτομαι εκεινη την μερα εκεινη την στιγμη , και τις 50-100 δραχμες που δεν εδωσα για να ακουσει αυτα τα λογια. Η στιγμη , η στιγμη που περνα και χανεται....τι κριμα !
   Αφιερωμένο από Κώστας - Λάρισα
για Τζίνα - Αθήνα
27-04-2007 04:52
Ότι και να γράψω για σένα θα είναι περιττό-τα λέει όλα το τραγούδι
   Χρύσα
16-03-2007 14:50
Έλα κράτησέ με και περπάτησέ με
μες στο μαγικό σου το βυθό
πάρε με μαζί σου στο βαθύ φιλί σου
μη μ' αφήνεις μόνο θα χαθώ

apla suglonistiko!!!
   antria
03-03-2007 02:24
πάρε με μαζί σου στο βαθύ φιλί σου
μη μ' αφήνεις μόνο θα χαθώ
   amousos
21-11-2006 16:35
Έχω ακούσει μία ιστόρια κατά την οποία ο Λοίζος όταν έφτιαξε το τραγούδι αυτό είχε κλειστεί μία εβδομάδα σπίτι του και το αποτέλεσμα ήταν αυτό το απλό, αλλά τόσο δυνατό τραγούδι. Ισχύει? Έχει ακούσει κανείς τίποτα?
   darkblueflower
13-11-2006 14:07
"pare me mazi s sto bathu fili s mh mafhneis monh tha xatho" an k ballada k melagxolikh an thelete ballada emena me kanei na xamogelo...poso aperanth mporei na einai h agaph...otan ftaneis sto telos ths eisai panta sthn arxh
   Αφιερωμένο από Γιώργος - Αθήνα
για Μαρία - Αθήνα
09-10-2006 04:02
Οι στίχοι του μεγάλου μουσουργού είναι πληρέστατοι για να εκφράσουν τα συναισθήματά μου. Τα περαιτέρω λόγια περισσεύουν.
   Ανώνυμο σχόλιο
12-07-2006
ΜΗ Μ'ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΘΑ ΧΑΘΩ.....ΜΠΕΤΤΥ
   Ανώνυμο σχόλιο
19-06-2006
Αυριο μου είπε οτι θελει πολύ να την φιλήσω στο λακκάκι της
   Ανώνυμο σχόλιο
28-04-2006
to sigopsi8yrizame mazi dakryzodas sth sadorinh...twra...?zume se xwristus dromus..
   Αφιερωμένο από garu - AKAFTA vourla
για Piggy - KAMENA vourla
08-03-2006 13:07
RE VLAMENO! M'ARESEIS! TI MOY'KANES?
   Ανώνυμο σχόλιο
07-03-2006
to tragoudi pedia!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
02-03-2006
akolouthiste tin kardia sas kai xarakste ta oneira sas sto diko sas dromo......kratitheite agkalia kai mi fovaste na niwsete tin alithini agapi!!!!!!!!auto p exei simasia einai n min afisoume na mas figei kapoios p agapame poli gi auto akolouthiste ton sto dromo tou kai tha sas akolouthisei sto diko sas..........elena
   Ανώνυμο σχόλιο
28-02-2006
Παιδιά,συγκινημένη,.. Πως μπορεί μια αγάπη να σβήσει για ένα τόσο δα Λαθάκι? Πα.ύλο Ζιβάνα πότε θα πάψω να σ`αγαπώ? μια που την πλήγωσες πραγματικά! ΛΕΜΕΣΟΣ
   Αφιερωμένο από Παναγιώτης - Αθήνα
για Φιλίτσα - Αθήνα
10-02-2006 02:30
Σε λατρεύω... Κι ας μην κολλάς πάνω μου σα φανελλάκι... :-******
   Αφιερωμένο από Παναγιώτης - Αθήνα
για Φιλίτσα - Αθήνα
10-02-2006 02:26
Σε λατρεύω... Κι ας μην κολλάς πάνω μου σα φανελάκι... :-******
   Ανώνυμο σχόλιο
26-01-2006
Καταπληκτικό τραγούδι!Στέλιο,στο αφιερώνω...
   Ανώνυμο σχόλιο
06-01-2006
apla teleio oti k na po tha einai ligo
   Ανώνυμο σχόλιο
12-12-2005
oi stixoi deixnoun oti i alithini agapi den svini, den iparxei o enas xwris ton allo
   Ανώνυμο σχόλιο
26-11-2005
τι αλλο μπορείς να πείς όταν τα μάτια βουρκώνουν μόνο στο άκουσμα??ισος ενας ύμνος στον έρωτα....κ οχι μόνο....!
   Αφιερωμένο από nikos - limno
για anastasia tou - limno
03-11-2005 14:28
sto afierwnw gia na se boithisw na katalabeis posa polla pragmata niwthw gia sena!
   Ανώνυμο σχόλιο
17-10-2005
ena apo ta pio omorfa, erwtika tragoudia..pou se taxidevei kathos to akous... ...
   Αφιερωμένο από ΣΩΤΗΡΗΣ - ΑΘΗΝΑ
για Ι -
15-09-2005 06:49
   Ανώνυμο σχόλιο
11-09-2005
ena apo ta pio erwtika tragoudia pou exoun graftei!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
31-08-2005
GIA THN ELLIM
   Ανώνυμο σχόλιο
31-08-2005
H KOTSIA
   Ανώνυμο σχόλιο
31-08-2005
Αυτο το τραγουδι με μαγευει ειναι απο τα λιγα τραγουδια που οσες φορες και αν τα ακουσω με συγγινουν
   Ανώνυμο σχόλιο
15-08-2005
Sto afierono Xristo - ki as mi ginei pote pragmatikotita - toulahiston i psuhi kserei
   Ανώνυμο σχόλιο
23-07-2005
KOSTA S AGAPAW TRELA!
   Ανώνυμο σχόλιο
23-07-2005
(KATERINA)
   Ανώνυμο σχόλιο
13-07-2005
teliooo
   Ανώνυμο σχόλιο
06-07-2005
Plhres, (Xpnstos)
   Ανώνυμο σχόλιο
18-06-2005
den exo logia Ζέτα
   Ανώνυμο σχόλιο
31-05-2005
Nektarioula mou ki afto gia sena
   Ανώνυμο σχόλιο
01-04-2005
τελειο εβιτα και θεοφιλοσ
   Ανώνυμο σχόλιο
24-03-2005
καταπληκτικο!
   Ανώνυμο σχόλιο
03-03-2005
Ο Λοιζος ειναι καταπληκτικος.μακαρι να ειχα την ευκαιρια να του μιλησω...Δεν πειραζει τον ακουω κ τον αισθανομαι κοντα μου....
   Αφιερωμένο από maria - kipros
για maria - kipros
28-02-2005 11:19
   Ανώνυμο σχόλιο
15-02-2005
MARIA+MIXALHS gia panta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
15-02-2005
Μαρία μήπως είσαι η Μαρία από το 7ο Γυμν.
   Ανώνυμο σχόλιο
22-01-2005
Λογια που εκφραζουν ολους...Λες κ ηξερε τι σκεφτομαστε!Αθάνατος Μανος Λοϊζος... (Κωνσταντινος-Κυπρος)
   Ανώνυμο σχόλιο
11-01-2005
ton markelo?
   Αφιερωμένο από Petros -
για Elenaki -
30-11-2004 04:24
   Αφιερωμένο από ΚΑΛΛΙΑ -
για ΜΑΡΙΑ -
30-11-2004 01:47
ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΝΕΥΡΑ
   Αφιερωμένο από Alskling - Cloud_11
για X_Marina - Alex/poli
06-08-2004 02:07
What else can i say?
   Αφιερωμένο από Anna-Maria - LEMESO
για Spyro - LEMESO
06-07-2004 08:32
Pareeee meeee maziiiii souuuuuu!!!!!!!! ;)))))))))))
   Αφιερωμένο από VaSiLiA^^ - kypro (anthoupoli)
για PaNaGiOtI - kypro(tseri)
10-04-2004 00:52
Σ'ακολουθώ και θα σ'ακολουθώ για πάντα γιατι σε αγαπώ πάρα μα πάρα πολυ και θα ήθελα να 'μαστε για πάντα μαζι!!!!! ΒαΣιΛεΙα +ΠαΝαΓιΩτΗς =l.f.e (2/10)
   Αφιερωμένο από Αθηνά - Παλλήνη
για Γιώργο - Παλλήνη
31-03-2004 06:00
Σου αφιερώνω αυτό το τραγούδι με όλη του την έννοια και θέλω να σου πώ πως αφού αγαπιόμαστε τρελά, το ξέρουν όλοι το ξέρουμε και μείς γιατί δεν κάνεις επιτέλους το πρώτο βήμα να είμαστε μαζί? ::love
   Αφιερωμένο από Θοδωρής -
για Χρύσα -
14-01-2004 04:55
Η Αγαπη που θα της πω..."κλεινω τα ματια και σ'ακολουθω" ηρθε στη ζωη μου και δεν την αλλαζω με τιπιοτα...δεν μπορω ομως να την αναγκασω να νιωσει κι'εκεινη το ιδιο!!!Αυτο που θελω να σου πω ειναι...δ
   Αφιερωμένο από Θοδωρής -
για Χρύσα -
14-01-2004 04:55
Η Αγαπη που θα της πω..."κλεινω τα ματια και σ'ακολουθω" ηρθε στη ζωη μου και δεν την αλλαζω με τιπιοτα...δεν μπορω ομως να την αναγκασω να νιωσει κι'εκεινη το ιδιο!!!Αυτο που θελω να σου πω ειναι...δ
   Αφιερωμένο από Βάσω -
για Μιχάλη -
14-01-2004 04:48
Περαστικούλια σου, σ'αγαπούλη μου!!!
   Αφιερωμένο από Μαρία - Hράκλειο-Αττικής
για Γιάννη - Πατήσια
03-01-2004 01:54
Είσαι το γλυκύτερο πλάσμα στη ζωή μου
   Αφιερωμένο από Α -
για Σ -
24-10-2003 13:31
TELIKA OSO KIAN PROSPATHO NA XEKOLISO APO PANO SOU ALLO TOSO ESI M AYTESTIS KRIFES MATIES ME SKLAVONEIS.....DOSE MOU EPITELOUS MIA APANTISI....
   Αφιερωμένο από Νατάσσα -
για Νίκο -
10-03-2003 05:15
Σ'αγαπάω...Σ'αγαπάω...Σ'αγαπάω...
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Μαγικό,εμπνευσμένο...   ( Σοφία )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
dev exw logia...
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Anna-Maria + Spyros !!!!!!!!!!!!   ( 03/01/2004 )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΤΕΛΕΙΟ   ( ΛΙΝΑ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΤΕΛΕΙΟ   ( ΓΙΑΝΝΗΣ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Ένα από τα πιο ερωτικά τραγούδια που έχουν ποτέ γραφτεί.....Αθάνατος Μανος Λοϊζος!!!!!!!!!!   ( ΜΑΡΙΝΑ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Aνατριχιαστικα ερωτικο   ( PEGGY )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ...ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ..ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΚΡΟΑΤΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ..   ( ΕΥΗ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Αν μπορουσα να παιξω τέλεια εστω ενα τραγουδι στην κιθάρα και να το τραγουδήσω στην Μαρκέλλα μου θα ήταν σίγουρα αυτό. Και μετά ας σώπαινε η φωνή μου για πάντα   ( James )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο