Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98141 Τραγούδια, 239135 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Οι αισθηματίες - 1975       
 
Στίχοι:  
Πυθαγόρας
Μουσική:  
Χρήστος Νικολόπουλος


Σε άσχημη κατάσταση το φίλο μου τον βρήκα,
αμίλητος με βλέπει, μα στην καρδιά του μπήκα.
Τα χείλη του ήταν κίτρινα, τα μάτια του κομμένα
και έκλαψα μαζί του κι εκείνονε και μένα.

Γιατί να είμαστε κι οι δυο αισθηματίες,
γιατί να μπλέκουμε σε παλιοϊστορίες;
Αφού στον κόσμο λιγοστές είν’ οι κυρίες,
γιατί να είμαστε λοιπόν αισθηματίες;

Φίλε, δεν είμαστε άτυχοι κι αν όλα δε μου τα `πες,
απλούστατα κι οι δυο μας πιστέψαμε σ’ αγάπες.
Είναι η καρδιά μας ένοχη και στον γκρεμό μάς πάει,
πληγώνεται, πονάει, αλλά ξαναγαπάει.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (24 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 27852
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Υπάρχω
1975
[1] Ο Καζαντζίδης τραγου...
1980
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1991
[1] Τα πορτραίτα της MIN...
1994
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[2] Χρήστος Νικολόπουλος...
1987
[3] ZOOM 91-92
1992
[4] Υπάρχει και το ζεϊμπ...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 18-04-2004
   Viennezos
<5/1/2005
Τραγούδι από τον προσωπικό δίσκο του Καζαντζίδη "Υπάρχω" (1975)
   netriofron
28-09-2017 17:02
Στις περισσοτερες συλλογες ισχυει : Συν-Δημιουργος = Στέλιος Καζαντζίδης !!!

Στο ρεφραιν τον ΣΤΕΛΑΡΑ ,τον συνοδευει ο Γιωργος Νταλαρας !!!!!
[ Απο το οπισθοφυλλο του αλμπουμ ''Υπαρχω'' ]

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Ζεϊμπέκικο(ς)


1η : 1975 = Στέλιος Καζαντζίδης (''Ντροπαλός'') ++++ Γιώργος Νταλάρας (= Γιώργος Νταράλας), ,Ενορχηστρωση & μπουζουκι : Χρήστος Νικολόπουλος , ---------------- 45ρακι στην MINOS 5604

1980 = Περικλής Περάκης ,‎ ,Ενορχηστρωση : Νέστορας Δάνας ------------- Αλμπουμ ''Ευρωλαϊκά'

1987 = Χάρις Αλεξίου (= Χαρίκλεια Ρούπακα) + Γιώργος Νταλάρας (= Γιώργος Νταράλας) , ,Ενορχηστρωση & μπουζουκι : Χρήστος Νικολόπουλος , --------------- Συλλογη ''Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Στράτος Διονυσίου, Λεωνίδας Βελής, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία ‎– Είκοσι χρόνια λαϊκό τραγούδι'' (Ζωντανή ηχογράφηση από τη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου ''Είκοσι χρόνια λαϊκό τραγούδι'') --------------- https://youtu.be/8z1f8IY8544

1990 = ''Αφοι Τζαβάρα'' : Γιώργος & Νίκος Τζαβάρας ,[1961 - ] ---------------- Αλμπουμ ''Παρέα Με Τα Τζαβαράκια''

1991 = Άλκηστις Πρωτοψάλτη + Χορωδια : Κώστας Μακεδόνας (= Κώστας Πάκας) , Βασίλης Μοσχονάς, Κώστας Γανωτής , Λάζαρος Κουλαξίζης , Νίκος Ζούκας. ----------------- Συλλογη ''Άλκηστις Πρωτοψάλτη ‎– Ζωντανή ηχογράφηση Zoom '91/'92'' (1992) : Μια μουσική παράσταση των Κραουνάκη / Νικολακοπούλου σε σκηνοθεσία Α. Βουτσινά. ---------------- https://youtu.be/pC035XrSYE8

1992 = Γιώργος Σαρρής (= Γιώργος Ρούπακας) , ,Ενορχηστρωση & μπουζουκι : Χρήστος Νικολόπουλος , ----------------- Συλλογη ''Στάθης Αγγελόπουλος, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Κατερίνα Κούκα, Άντρη Κωνσταντίνου, Ηλίας Μακρής, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Σαρρής, Τάκης Σούκας ‎– Σύγχρονο Λαϊκό Τραγούδι'' (Ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας απο το θέατρο ''Παλλάς'' στις 3 Ιουνιου 1992) (1993) ------------------ https://youtu.be/dRQbV3uD1kc

2005 = Δημήτρης Μπάσης ---------------- απ'το 2πλο CD ''Δημήτρης Μητροπάνος, Θέμης Αδαμαντίδης, Δημήτρης Μπάσης ‎– Υπάρχει και το Ζεϊμπέκικο'' (Ζωντανή ηχογράφηση από την ''Ακτή Πειραιώς'')


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9F%CE%B9+%CE%91%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82&type=all&page=1 ]
   netriofron
01-11-2016 21:15
Στο ρεφραιν τον ΣΤΕΛΑΡΑ ,τον συνοδευει ο Γιωργος Νταλαρας !!!!!
[ Απο το οπισθοφυλλο του δισκου ''Υπαρχω'' ]

1985 = Χαρούλα Αλεξίου + Γιωργος Νταλαρας ---- Απο τη συναυλια στον Λυκαβηττό , 19 Ιουλίου 1985 ------- https://youtu.be/8z1f8IY8544
1992 = Άλκηστις Πρωτοψάλτη ------ https://youtu.be/pC035XrSYE8
   μουσόφιλος
01-03-2016 01:18
Εδώ, ο ανιχνευτής της συγκίνησης, αγνοεί προκλητικά τις εύφλεκτες ύλες του δίσκου. «Περάστε» λέει στα τραγούδια. «Προσέξτε μόνο τον φαντάρο στη γωνία. Έχει πιει πολύ. Δεν θα αντέξει παραπάνω» [Κώστας Φασουλάς σε συνέντευξή του]
   Ζαχαριουδακης Κωνσταντινος
22-10-2009 08:37
Α ρε Στελαρα!!!
   DIMITRIS 28
26-09-2006 13:01
ΓΙΑΤΙ?
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Μουσική σε συνεργασία με το Στέλιο Καζαντζίδη


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο