Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
109351 Τραγούδια, 249353 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Βγήκε ο χάρος να ψαρέψει - 1953       
 
Στίχοι:  
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Μουσική:  
Γιάννης Παπαϊωάννου


Βγήκε ο χάρος να ψαρέψει, με τ’ αγκίστρι του ψυχές
και γυρεύει πληγωμένους, δυστυχείς και προδομένους
Μέσ’ τις φτωχογειτονιές, ω, βγήκε ο χάρος για ψυχές

Με τη μαύρη την σφεντόνα, βγήκε ο χάρος στα στενά
Για πιαστείτε χέρι χέρι, βρε να του στήσουμε καρτέρι
Κι όποιον πάρει η σφεντονιά, ω, βγήκε ο χάρος στα στενά

Ρε κορμιά βασανισμένα, πιάστε απόψε τα στενά
Για πιαστείτε χέρι χέρι, να του στήσουμε καρτέρι
Κι όποιον πάρει η σφεντονιά, ω, βγήκε ο χάρος για δουλειά




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (3 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 12854
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Βγήκε ο...
1953
[1] Ο Καζαντζίδης και τα...
1975
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[2] Η Ελλάδα του Γιάννη ...
1995
[3] Βίκυ Μοσχολιού & Στα...
1982
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 16-04-2004
   ΚυρΓιαννης
28-03-2018 17:56
Θεόδωρος Καβουράκης 1954 ---- https://www.youtube.com/watch?v=BvRbcS8Dt08
αλλά και
Γιώργος Ξηντάρης 2018 ---- https://www.youtube.com/watch?v=cTrcMv_xPlw
   netriofron
04-10-2017 22:02



Χορός / Ρυθμός / Είδος : Ζεϊμπέκικο(ς) ------------ Αλλος τιτλος ''Ο χάρος''


1η : 1953 = Στέλιος Καζαντζίδης (''Ντροπαλός'') ---------------- 78ρης της COLUMBIA DG 7071

1955 = Jim (Δημητρης) Αποστόλου , ,Ενορχήστρωση & μπουζουκι : Γιαννης Παπαϊωάννου ---------------- 78ρης στην Ελληνο-Αμερικανικη Nina Record - 602 ---------------- https://youtu.be/EGWuG1cT-is

1966 = Γιάννης Παπαϊωάννου ------------ 45ρακια στην Ελληνο-Αμερικανικη Nina Record (N - 24786) ,και στην Recor - 786 & αλμπουμ ''Γιάννης Παπαϊωάννου ‎– Σε αυθεντικές εκτελέσεις - Πρώτος δίσκος'' (1973) & συλλογη ''Τα Ρεμπέτικα Νο 4 (Σπάνιες Ηχογραφήσεις)'' (1994) & συλλογη ''Ρεμπέτικα από τις 45 στροφές'' (1997)

1982 = Βίκυ Μοσχολιού , ,Ενορχήστρωση : Σταύρος Ξαρχάκος, ,Μπουζουκι : Κώστας Παπαδόπουλος--------------- & στο 4πλο CD ''Βίκυ Μοσχολιού'' (2008)

1995 = Κώστας Μαντζόπουλος, ,Ενορχήστρωση : Σταύρος Ξαρχάκος --------------- στο 2πλο CD ''Σταύρος Ξαρχάκος ‎– Αμάν... Αμήν'' (Ζωντανη ηχογραφηση απο τη μουσικη παρασταση-αφιερωμα στο ρεμπετικο τραγουδι) --------------- https://youtu.be/uG0oXsv-Uts

2008 = Γιάννης Λεμπέσης ‎ ------------- στο 2πλο CD ''Ξημέρωσε και πάλι στο Καραβάνι'' ----------------- https://youtu.be/3woK1Tvc30Q


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9F+%CE%A7%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82&type=all ] - - - -[ http://rebetiko.sealabs.net/display.php?string=%CE%92%CE%B3%CE%AE%CE%BA%CE%B5+%CE%9F+%CE%A7%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82+%CE%9D%CE%B1+%CE%A8%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9 ]
   netriofron
19-08-2016 07:56
Αλλος τιτλος ''Ο χάρος''
   Κοκκινιωτης
18-03-2012 11:40
Βγηκε ο Χαρος να ψαρεψει, με τ' αγκιστρι του ψυχες,
και γυρευει πληγωμενους, δυστυχεις και πονεμενους,
μεσ' τις φτωχογειτονιες - βγηκε ο Χαρος για ψυχες.

Βρε κορμια βασανισμενα, πιαστε αποψε τα στενα,
να μας βρει και μας ο Χαρος, που της γης δινουμε βαρος,
να σωθουμε απ' το βραχνα - πιαστε αποψε τα στενα.

Με την μαυρη του σφεντονα, στριβει ο Χαρος την γωνια.
Για πιαστειτε χερι - χερι, να του στησουμε καρτερι,
κι οποιον παρει η σφεντονια - στριβει ο Χαρος τη γωνια.

Πρωτη εκτελεση ο Στελιος Καζαντζιδης το 1953.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο