Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100744 Τραγούδια, 243764 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Αλεξανδριανή - 1962       
 
Στίχοι:  
Μάρκος Βαμβακάρης
Μουσική:  
Μάρκος Βαμβακάρης


Αλεξανδριανή μου γλάστρα,
με τα λούλουδά σου τ’ άσπρα

Αλεξανδριανέ μου αγέρα
που φυσάς νύχτα και μέρα

Αλεξανδριανή μικρή μου,
η ζωή μου κι η ψυχή μου

Αλεξανδριανή φελάχα,
αχ, την ομορφιά σου να 'χα




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (3 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 14046
      Σχόλια: 9
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1962
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
1981
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2005
[2] Μάρκος ο δάσκαλός μα...
1968
[2] 14 χρυσές επιτυχίες ...
1978
[2] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[3] Πόλυ Πάνου - Αυτά πο...
2002
[4] Αφιέρωμα στον Μάρκο ...
2003 PARLOPHONE 590013 - MINOS EMI
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 16-04-2004
   netriofron
06-01-2017 12:05
Καμμια σχεση με την ''Αλεξανδρινή φελάχα'' του Γιάννη Παπαϊωάννου && && με εκεινην του Δημήτρη Σέμση (''Σαλονικιός'') !!!!!!!

1961 [Ηχογρ. 18 Νοεμβ.] = Γρηγόρης Μπιθικώτσης [Ενορχήστρωση : Μάρκος Βαμβακάρης] --------- 45ρακι της HMV (7PG 3106) -------- https://youtu.be/w2YKLzVS18I
1968 = Βίκυ Μοσχολιού [Ενορχήστρωση : Σταυρος Ξαρχακος]
1979 [Ηχογ. Μαιος] = Αλεξάνδρα ------ Αλμπουμ ''Μια βραδιά με την Αλεξάνδρα'' (Ζωντανα απο τη μπουατ ''Θεμελιο'' στην Πλακα) & συλλογη ''Λαϊκοί Συνθέτες (Σειρά Πρώτη)'' (2010) --------- https://youtu.be/lN-Bl-cg9Gw
1983 = Λυδία Σοφού - Γιάννης Σιδερίδης - Ντορίτα Στέρη - Τάκης Παναγιώτου ‎ [Ενορχήστρωση : Νάκης Πετρίδης] ------ Συλλογη ΄΄Τραγούδια της παρέας μας'' ------- https://youtu.be/zyC4VMxZeZA
2002 [Ηχογρ. Σεπτεμ] = Πόλυ Πάνου -------- Αλμπουμ ''Αυτά που ήθελα να πω'' & συλλογη ''Αξέχαστα Ρεμπέτικα 11'' (2006)
2002 [Ηχογ. 27 Σεπτεμ] = Γιώργος Νταλάρας ----- Αλμπουμ ''Αφιέρωμα Στον Μάρκο Βαμβακάρη'' (Ζωντανα απο το θεατρο ''Απολλων'' ,Ερμουπολη ,Συρος)
Δημήτρης Καμπίτσης -------- https://youtu.be/XtyLPkhIraw @@ Εδω εχουμε την προσθηκη μιας ακομα στροφης :
.... Αλεξανδριανή φελάχα (τρις)
να μην παρεις αλλον αντρα ..... @@

Πηγες = [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203101-3150.html ] - & - [ discogs.com ]
   Αμαλαχει
23-12-2006 16:04
Kala, o megalos Bithikotsis den to trgoudise afto?
   Ophelia
13-12-2006 07:40
Ναι ρε,αυτό είναι σαφές!όπως και με τα έσοδα από τις συναυλίες στην Κύπρο,ε??????
   Ανώνυμο σχόλιο
13-07-2006
O «Φραγκοφονιάς» φιλαρακο τα εσοδα του δισκου του Mαρκου τα εδωσε για την συντηρηση του θεατρου Aπολλων στη Συρα, αλλα αν δεν ξερεις κατηγορεις. +Mάθε πρωτα!
   Ανώνυμο σχόλιο
06-07-2006
Απο τα τελευταία τραγουδια του Μεγαλου Μαρκου. Το εγραπσε περι το 65 με 70 οταν ολοι νομιζαν οτι δεν ειχε τιποτε αλλο να δωσει...
   Ανώνυμο σχόλιο
12-05-2006
ʼκου "Δάκρυ στο γυαλί" και μετά μίλα! (Νταλαρόφιλη)
   Ανώνυμο σχόλιο
13-02-2006
Αφού είναι εγγυημένη επιτυχία ας την τραγουδήσει ο μέγας Φραγκοφονιάς να βγάλει κιάλλα Λεφτά!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Πολύ καλό.
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Αλεξαντριανή


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο