Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99115 Τραγούδια, 240632 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Πώς θα περάσει η βραδιά ( Φοβάμαι μη σε χάσω ) - 1950       
 
Στίχοι:  
Κώστας Μάνεσης
Μουσική:  
Γιάννης Παπαϊωάννου


Πώς θα περάσει η βραδιά
και πώς θα ησυχάσω
που σκέφτομαι εσένανε
μην τύχει και σε χάσω

Πολλές γυναίκες γνώρισα
εσένα σε φοβάμαι
να μη σε ξεμυαλίσουνε
γι’ αυτό και δεν κοιμάμαι

Η αγωνία μου αυτή
με τρώει και με δέρνει
να ξημερώσει ήθελα
γιατί ύπνος δε με παίρνει

Επωδός
Για λέγε μου, για λέγε μου
σταυρέ μαλαματένιε μου.
Ή
Γυαλένιος είσαι μαστραπάς
και όποιον βρεις τον αγαπάς.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 87.8%  (13 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 41410
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Πώς θα ...
1950
[1] Η Ελλάδα του Γιάννη ...
1995
[1] Γιάννης Παπαϊωάννου ...
1997
[1] Γιάννης Παπαϊωάννου ...
1998
[3] Μην παρατραβάς
1976
[4] Σαν παλιό κρασί
1999
[5] Γιώργος Ξηντάρης
2002
[6] Τα λαϊκά της Αλεξάνδ...
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 16-04-2004
   netriofron
04-12-2016 17:17
1η : 1950 [Ηχογρ. 9 Νοεμβ.] = Σωτηρια Μπελλου ------- 78ρης της Columbia DG-6950 (CG 2747) && αλμπουμ ''Σωτηρία Μπέλλου ‎– Νο 3 - Ηχογραφήσεις 1947-1952''
1953 = Αποστόλου Jim (Δημητρης) [Ορχηστρα υπο τον Γ. Παπαιωαννου] -------- Δίσκος NINA - 606 (Αμερικης) & αλμπουμ ''Ηχογραφήσεις Αμερικής 1948-1960''
1961 [Ηχογρ. 11 Νοεμβ.] = Σωτηρία Μπέλλου [μπουζουκι : Γ. Παπαιωαννου] -------- Αλμπουμ '''Σωτηρία Μπέλλου ‎– Ρέστοι και μπατήρηδες'' (1987)
1963 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης [Ορχηστρα υπο τον Γ. Παπαιωαννου και μπουζουκι : Μ. Χιωτης] ----- 45ρι στην COLUMBIA SCDG-3304 &&&& στο αλμπουμ ''Τα αυθεντικά Νο 2'' (1984) & αλμπουμ ''Παίξε Γρηγόρη μου... - 40 Μεγάλες επιτυχίες - Ηχογραφήσεις 1956-1972'' (2005)
1972 = Γιαννης Παπαϊωάννου + Ελενα Μεταξα ------- Αλμπουμ ''Ζωντανά τραγούδια : 1970-'72'' (1983) (Ζωντανή ερασιτεχνική ηχογράφηση στις 01/08/1972 από τον Γιώργη Χριστοφιλάκη, στο Κέντρο Πανόραμα στις Τζιτζιφιές, δύο μέρες πριν από τον τραγικό θάνατο του Γιάννη Παπαϊωάννου σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ) ------ https://youtu.be/dXR5ye1Z95Y
1976 = Άννα Χρυσάφη
1977 = Αλεξάνδρα (Κυριακακη) [Ενορχηστρωση : Χρήστος Νικολόπουλος] ------ Αλμπουμ ''Αλεξάνδρα 2 Κάθε βράδυ'' ------- https://youtu.be/9dpAoBk3aQA
1995 = Ρεμπέτικη Κομπανία (Δημήτρης Κοντογιάννης) ------ Αλμπουμ ''Η Ρεμπέτικη Κομπανία 2 - Πώς θα περάση η βραδυά'' ---------- https://youtu.be/9Wt6uenYnUo
1999 = Μανώλης Λιδάκης
2002 = Γιώργος Ξηντάρης
   netriofron
04-12-2016 15:14
1963 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης [Ορχηστρα υπο τον Γ. Παπαιωαννου και μπουζουκι : Μ. Χιωτης] ----- 45ρι στην COLUMBIA SCDG-3304 &&&& στο αλμπουμ ''Τα αυθεντικά Νο 2'' (1984)
   netriofron
27-09-2016 22:23
1η = 1950 Σωτηρια Μπελλου --- δισκος Columbia DG - 6950 (CG 2747)
2η = Άννα Χρυσάφη
3η = 11--11-----1961 Σωτηρια Μπελλου [ ''Σωτηρία Μπέλλου ‎– Ρέστοι και μπατήρηδες'' (1987) ]
   netriofron
08-09-2016 20:31
Γρηγόρης Μπιθικώτσης = 1963 -- 45ρι στην COLUMBIA SCDG-3304
   Μάντζιος Κώστας
29-09-2011 11:28
Στην πρωτη εκτελεση με την Μπελλου ακουγεται ,
...και πως ΝΑ ησυχάσω...
, επισης δεν υπαρχει "επωδός".
Αυτη μπορει να προστέθηκε αργότερα και μαλλον στις "ζωντανες" ηχογραφήσεις του Παπαιωαννου τη δεκαετια του '60
   Ανώνυμο σχόλιο
18-04-2005
Γρηγορο ζειμπεκικο.Πρωτοηχογραφηθηκε απο τη Σωτηρια Μπελλου στις 9 Νοεμβριου του 1950.Ο Παπαιωαννου ηταν ο δευτερος-σε πληθος τραγουδιων-συνθετης απο οσους τραγουδησε η Μπελλου στις 78 στροφες(σε μια πρωτη καταγραφη του Παναγιωτη Κουναδη,εμφανιζεται να εχει πει,εκεινη την εποχη,27 δικα του τραγουδια,εναντι 37 του Βασιλη Τσιτσανη)αλλα στα παλκα μαλλον δουλεψαν πολυ περισσοτερο και για πολυ μεγαλυτερα διαστηματα μαζι,καθ'οτι οι κοινες εμφανισεις Τσιτσανη-Μπελλου σταματησαν πολυ νωρις,μεσα στον Εμφυλιο(1948),και δεν επαναληφθηκαν παρα 25 χρονια αργοτερα,στο «Χαραμα».


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο