Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
68917 Τραγούδια, 220525 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Πού `ναι τα χρόνια - 1968       
 
Στίχοι:  
Άκος Δασκαλόπουλος
Μουσική:  
Σταύρος Κουγιουμτζής


Πήγα στα μέρη που σε είχα πρωτοδεί
μικρό κορίτσι ήσουν κι ήμουνα παιδί

Πού `ναι τα χρόνια ωραία χρόνια
που `χες λουλούδια μες στην καρδιά
πού `ναι η αγάπη γλυκιά μου αγάπη
να μας ζεστάνει στην παγωνιά

Στ’ αρχοντικό σου το σπιτάκι το φτωχό
ήρθα να κλάψω με παράπονο πικρό

Πού `ναι τα χρόνια ωραία χρόνια
που `χες λουλούδια μες στην καρδιά
πού `ναι η αγάπη γλυκιά μου αγάπη
να μας ζεστάνει στην παγωνιά

Κλεισμένη η πόρτα και χαμένα τα κλειδιά
βρέχει στους δρόμους και στην άδεια μου καρδιά

Πού `ναι τα χρόνια ωραία χρόνια
που `χες λουλούδια μες στην καρδιά
πού `ναι η αγάπη γλυκιά μου αγάπη
να μας ζεστάνει στην παγωνιά




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 91.4%  (32 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 58437
      Σχόλια: 17
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1968
[1] Επίσημη αγαπημένη
1968
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
1985
[2] Γιώργος Νταλάρας
1969
[2] Δίσκος 45 στροφών
1969
[2] Ζωντανή ηχογράφηση σ...
1991
[2] Τα χρώματα του χρόνο...
1999
[3] Τα τραγούδια που αγα...
1981
[3] Αν θυμηθείς τ' όνειρ...
2007
[4] Το ελληνικό τραγούδι...
1995
[5] Για το Γρηγόρη
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   Viennezos
23-05-2008 09:04
Η πρώτση εκτέλεση με τον Μπιθικώτση είναι από τον Απρίλιο 1968 (δίσκος 45 στροφών). Δεύτερη φωνή κάνει η Χαρούλα Λαμπράκη. Διεύθυνση ορχήστρας: Σταύρος Κουγιουμτζής.
   netriofron
10-05-2017 20:43
---------------------- ΕΠΙΣΗΣ :

1969 = ''Trio Asterio'' ----------- δισκακι ΕΡ στην Ν.Αφρικανικη !!!! Continental Records (XEP 7291)

1977 = ''Αττικό Τρίο'' : Φανης Καρβουνακης ,Γιαννης Βαρλας και Γιαννης Κωνσταντινίδης --------- Αλμπουμ ''Νύχτες της Αθήνας με το Αττικό Τρίο'' ----------- https://youtu.be/VHLuCeA5uX8


ΠΗΓΗ = [https://www.discogs.com/Trio-Asterio-At-The-Golden-City/release/4012768 ]
   netriofron
01-02-2017 22:09
1η : 1968 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης + Χαρούλα Λαμπράκη [Ενορχήστρωση : Σταύρος Κουγιουμτζής] -------- 45ρακια της HMV (7PG-3765) , (7PG-3897) & της ODEON (HGRA-1399)

1969 = Γιώργος Νταλάρας [Ενορχήστρωση : Σταύρος Κουγιουμτζής] ------ 45ρακι της Margophone ‎ (MAR 6003) ------- https://youtu.be/9xbD7-Q-f8A
1969 = Δούκισσα (Φωταρα) ------ https://youtu.be/UWCSbkcF4t4

1981 = Δημήτρης Ψαριανός [Ενορχήστρωση : Στέλιος Φωτιάδης]
1984 = Tάκης Μπινιάρης, Ανθή Ανδρεοπούλου, Γιάννης Σαμσιάρης, Λία Βίσσυ [Ενορχήστρωση : Κώστας Κλάββας] ------- Συλλογη ''31 Τραγούδια Που Αγαπήσαμε (Η Παρέα) No 2''
1986 = Σταύρος Σακάτος [Ενορχήστρωση : Χρήστος Γκάρτζος] ----- Συλλογη ''Καλδάρας - Κουγιουμτζής ‎– Τα Τραγούδια Μας'' (Ζωντανή ηχογράφηση από τις 30 εμφανίσεις τους στο Μισέλ)
1991 [Ηχογρ. 17 Ιαν.] = Γιώργος Νταλάρας - Βασίλης Παπακωνσταντίνου [Ενορχήστρωση : Γιώργος Νταλάρας & Χριστόφορος Κροκίδης] --------- στο 2πλο CD ''Νταλάρας* - Παπακωνσταντίνου ‎– Ζωντανή Ηχογράφηση Στο Αττικόν'' ------- https://youtu.be/hHpjHwhXee4
1995 = Κώστας Σμοκοβίτης
2002 = Ντίνα Χρονά ------- https://youtu.be/0uY-Xrr_uds
2003 = Δεσποινα Βανδη ------- στο CD ''Δεσποινα Βανδη : LIVE'' ------ https://youtu.be/_5FtjoLF9AU

ΠΗΓΕΣ = [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203751-3800.html ] - & - [ discogs.com ]
   emotion
14-10-2012 16:13
Αυτό το τραγούδι είναι Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο Σταύρος Κουγιουμτζής ήταν καταπληκτικός στιχουργός. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η εκτέλεση του Μπιθικώτση αλλά και του Νταλάρα είναι Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ε-Σ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Γιώργος Νταλάρας για ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Γρηγόρης Μπιθικώτσης για ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   gkremistis
18-09-2012 11:54
Το έχει ερμηνεύσει κι η Ντίνα Χρονά.
   Ελληνοκύπριος
22-09-2011 18:07
Ένα οιστρηλατικό τραγούδι.

Εγώ, είμαι ελληνόπουλο εκ της Κύπρου.

Στο ραδιόφωνό μας μάς το βάζουν κάποιες φορές!


   ΛΟΦΟΣ
02-12-2009 03:35
απο τα ποιο ωραία τραγούδια !!!!
Και έχει μονο τόσο λίγα σχόλια;
   alpanex21
12-03-2008 14:21
απίστευτο κομμάτι. Σου βγάζει μια απίστευτη ζεστασιά, και όσες φορές και να το ακούσεις, δε θα νιώσεις ποτέ ότι μειώνεται το νόημά του μέσα σου...

Πραγματικά μελωδία και στίχοι για βραβείο...
   ksmok
05-10-2007 18:55
Άλλη ερμηνεία του τραγουδιού απο τον Κώστα Σμοκοβίτη το 1995.Δίσκος : "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ" FM RECORDS.
   notisbas
04-08-2007 16:32
πραγματικά είναι το καλύτερο τραγούδι που γράφτηκε ποτέ
   Ανώνυμο σχόλιο
18-02-2006
Υπέροχοι στίχοι και ερμηνευτές. Αυτά είναι τραγούδια!
   Ανώνυμο σχόλιο
11-01-2006
το καλύτερο τραγούδι που άκουσα ποτέ μου
   Ανώνυμο σχόλιο
05-08-2005
piga sta meri pou se eixa prwtodei...5/8
   Γιάννης64
04-08-2005
ΑΝΤΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...ΣΕΡ... του ελληνικού τραγουδιού. Να ξέρεις ότι εγώ προσωπικά όσο ζω και αναπνέω δε θα σε ξεχάσω ποτέ των ποτών......... Σε λίγο καιρό θα κάνω μια μετάφραση και στα γαλλικά.
   Ανώνυμο σχόλιο
21-03-2005
Καλό ταξίδι φίλε Σταύρο και να ξέρεις οτι μας άφησες κειμήλια μιας ζωής να μας συντροφεύουν στις δύσκολες ώρες και να μας θυμίζουν εσένα.Τα τραγούδια σου είναι και θα είναι μοναδικά.ΑΘΑΝΑΤΟΣ
   Αφιερωμένο από Ξένια -
για Θοδωρή -
10-04-2003 03:14
Δεκέμβριος 1999!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
poli wraio vre paidi mou alla den akugete sta radios...   ( )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ναι   ( Μήτσος )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο