Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
68917 Τραγούδια, 220655 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Μέρα Μαγιού μου μίσεψες - 1960       
 
Στίχοι:  
Γιάννης Ρίτσος
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Μέρα Μαγιού μου μίσεψες
μέρα Μαγιού σε χάνω
άνοιξη γιε που αγάπαγες
κι ανέβαινες απάνω

Στο λιακωτό και κοίταζες
και δίχως να χορταίνεις
άρμεγες με τα μάτια σου
το φως της οικουμένης

Και μου ιστορούσες με φωνή
γλυκιά ζεστή κι αντρίκεια
τόσα όσα μήτε του γιαλού
δεν φτάνουν τα χαλίκια

Και μου `λεγες πως όλ’ αυτά
τα ωραία θα `ν’ δικά μας
και τώρα εσβήστης κι έσβησε
το φέγγος κι η φωτιά μας




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90.2%  (16 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 47713
      Σχόλια: 13
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1960
[1] Επιτάφιος-Επιφάνια
1964
[1] Η Ελλάδα του Γρηγόρη
1994
[1] Η Ελλάδα του Μίκη
1995
[3] Επιτάφιος
1963
[3] Η Μαίρη Λίντα τραγου...
1984
[4] Μουσική του Μίκη Θεο...
1966
[5] Μίκης Θεοδωράκης - 4...
2000
[6] Τραγούδι αλλιώτικο
2003
[7] Από τη φωνή του Χρισ...
2003
[8] Τα θεμέλιά μου στα β...
1965 & 2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 16-04-2004
   netriofron
07-04-2017 17:19
1964 = Σούλα Μπιρμπίλη (= Σούλα Μαρκίζη) , [Ενορχηστρωση : Γιώργος Κατσαρός] ------- Αλμπουμ ''Soula Birbili Sings The Great Hits Of Mikis Theodorakis'' ------- https://youtu.be/h582RGCqg-g

1977 [Φεβρ.]= Arja Saijonmaa ,[ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΑ !!!!!!!!!!!] ,Διασκευη στιχων : Pentti Saaritsa ,και με τιτλο ''Toukokuun Päivä'' ---------- Aλμπουμ ''Arja Saijonmaa Med Mikis Theodorakis ‎– Det Är Tid Att Sjunga Sånger...'' ,στην Σουηδικη Metronome ‎ (MLP 15.609) ------- https://youtu.be/galfyrnzes8
   netriofron
05-09-2016 11:11
1η = Αυγουστος του 1960 Νανά Μούσχουρη
2η = Σεπτεμβριος του 1960 Γρηγόρης Μπιθικώτσης -- [ Μπουζουκι ,ο αξεπεραστος ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ !!!! ]
3η = 1963 Μαίρη Λίντα




( Πηγες http://www.antifonies.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1/
------ &&& ------- https://www.discogs.com/%CE%9D%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%9C%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B7-%CE%9C%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%82/master/681772 )
   ΠΟΠΗ Μ
30-04-2015 07:40
ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ!!!
   gkremistis
10-12-2012 17:03
Και ο Μανώλης Μητσιάς.
   gkremistis
18-09-2012 11:36
Και ο Δημήτρης Μπάσης.
   gkremistis
24-08-2012 14:49
Και η Μαρία Σουλτάτου.
   gkremistis
11-08-2012 09:09
Το έχει ερμηνεύσει κι η Χορωδία Τρικάλων.
   Ismini-Chios
08-03-2008 17:47
Ta tragoudia einai polla alla oi tragoudares liges...Krima pou axia tous den anagnwrizetai enw stis 1es theseis mpainoun laika asmata tou styl dwsmou to kormi s thelw na mai o erastis s
   che1968
30-11-2006 10:24
fovero kai me noima
   Ανώνυμο σχόλιο
26-03-2006
Ο Στελιος Ραμφος (ψαξτε τον), λεει "Ενας πολιτισμος, ειναι ενας τυπος ανθρωπου.'' Κοιταξτε γυρω σας τους σημερινους Ελληνες, και μην περιμενετε κατι καλυτερο.
   Ανώνυμο σχόλιο
23-12-2005
Αυτή είναι πραγματικά αξιόλογη μουσική κι όχι κονσερβομουσική όπως οι άλλοι κάνουν!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
07-11-2005
re paidia den einai toso xali ta pragmata, auti tin periodo nomizw pws auta ta tragoudia ksana anadikniontai, as einai kala oi Kotsiras ,Andreatos , Mpasis opos kai polloi alloi........
   Ανώνυμο σχόλιο
22-08-2005
Τελικά χρειάζονται νέες εκτελέσεις για να ανακαλύψει κανείς τις τραγουδάρες;;;;


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο