Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
95361 Τραγούδια, 236809 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Στο άδειο προσκεφάλι      
 
Στίχοι:  
Χρήστος Κολοκοτρώνης
Μουσική:  
Μπάμπης Δαλιάνης


Στο άδειο προσκεφάλι,
στο σπίτι τ’ ορφανό,
σαν γέρνω το κεφάλι,
γλυκιά μου αγάπη, για σένα πονώ.

Κλαίω και πονώ για το δικό σου χωρισμό,
χρόνια καρτερώ και λαχταρώ το γυρισμό.

Και μια φωτογραφία
που είμαστ’ αγκαλιά
τη βλέπω και δακρύζω
και την γεμίζω με χίλια φιλιά.

Κλαίω και πονώ για το δικό σου χωρισμό,
χρόνια καρτερώ και λαχταρώ το γυρισμό.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (3 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 6802
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1972
[1] Τα πορτραίτα της MIN...
1994
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[2] Σε δημοτικά τραγούδι...
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Χριστόδουλας @ 10-04-2011
   netriofron
11-01-2017 21:52
1η : 1962 [Κυκλοφ 18 Ιανου 1963] = Στέλιος Καζαντζίδης [Ενορχήστρωση : Χρήστος Κολοκοτρώνης] (Μπουζούκια : Στέλιος Μακρυδάκης - Γιάννης Καραμπεσίνης) ------- 45ρακι στην HMV (7PG-3255) , ( & στην ODEON (HGRA-1037)

1980 = Περικλής Περάκης [Ενορχήστρωση : Νέστωρ Δάνας] ------ Αλμπουμ ''Ευρωλαϊκά''
Γιώργος Ταλιούρης ----- https://youtu.be/JRFg4Oj3VdY
1994 = Παναγιώτης Ψωμιάδης ------ Αλμπουμ ''Ελλάδα Μου Για Σένα Τραγουδάω!'' ------ https://youtu.be/sWTN106yl6g
1995 = Λάμπρος Σκάρλας ------ CD ''Πανηγύρι Στο Ακόντιο , Λαμιας'' (Ζωντανη ηχογραφηση) ------- https://youtu.be/KCCUvC2sHSY
1997 = Κική Φραγκούλη ------ CD ''20 Μεγάλα Τραγούδια - Για Ένα Μεγάλο Γλέντι''
1998 = Κώστας Μετζελόπουλος (Μπουζουκι : Γρηγορης Μακριδης) ------- CD ''Ζωντανή Ηχογράφηση Στο Κέντρο Αμπάρες'' -------- https://youtu.be/zOrINl_qAM4

Πηγες = [http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203251-3300.html ] - [ discogs.com ]
   netriofron
19-09-2016 15:38
Ηχογραφηθηκε Δεκ. '62 , και κυκλοφορησε 18--1--1963 . ----- 45ρακι της His Master Voise 7PG 3255
Σε 2 απ'τις 3 συλλογες,που μπηκε, ακουστηκε κουτσουρεμενο,δηλ. χωρίς την εισαγωγή που παίζει το βιολί !!!!
[ http://www.ogdoo.gr/erevna/thema/stelios-kazantzidis-ta-kryfa-kai-ta-komm ]


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο