Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
85561 Τραγούδια, 233329 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Στα χέρια σου μεγάλωσαν ( Φτωχολογιά ) - 1964       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Σταύρος Ξαρχάκος


Φτωχολογιά, για σένα κάθε μου τραγούδι
για τους καημούς σου, που σεργιανούν στη γειτονιά
Φτωχολογιά, που απ’ τον πηλό πλάθεις λουλούδι
και τους καημούς σου τους πλέκεις ψιλοβελονιά

Στα χέρια σου μεγάλωσαν και πόνεσαν και μάλωσαν
άνδρες μ’ ολοκάθαρη ματιά
Ψηλά κυπαρισσόπουλα, χαρά στα κοριτσόπουλα
που `χουν κι αγκαλιάζουν τη φωτιά




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (17 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 29398
      Σχόλια: 10
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1964
[1] Τα κόκκινα φανάρια
1964
[1] Σταύρος Ξαρχάκος - Π...
1965
[1] Η Ελλάδα του Γρηγόρη
1994
[2] Τα τραγούδια του ελλ...
2005
[2] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[2] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 16-04-2004
   netriofron
08-03-2017 11:44
1971 = Vana Veroutis (= Βάνα Βερούτη) ,[ΙΤΑΛΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!] ,σε διασκευη στιχων : Vana Veroutis ,και με τιτλο ''La Poverta'' --------- Aλμπουμ ''Vana Veroutis ‎– Ένας μύθος'' στην Ιταλικη RCA Italiana ‎ (PSL 10510)
   netriofron
17-02-2017 23:42
1966 [Κυκλοφ. Οκτωβ] = Anica Zubović [ΓΙΟΥΓ/ΒΙΚΑ !!!!!!!!!!!!] , και με τιτλο ''Nikad Neće Proći Leto'' -------- δισκακι ΕΡ στην PGP RTB (EP 50169) Γιουγ/βιας !!!! , με τιτλο : Anica ‎– Zorba --------- https://youtu.be/1HAOfjiCaAY
   netriofron
13-12-2016 12:51
1968 = Alberto De Luque Y Los Amigos ------ Αλμπουμ ΄΄From Greece To Paraguay''
   netriofron
08-12-2016 18:54
1η : 1963 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης + Ρια Κουρτη [Ενορχηστρωση : Σταυρος Ξαρχακος] ----- & 45ρακι στην Columbia ‎ (SCDG-3373) (1964)
&&&&&& στη συλλογη ''Μουσικό Λεύκωμα 1963'' (1997) &&& στο Λευκωμα της PIRELLI ''Το Ημερολόγιο'' &&& στη συλλογη '' Σταύρος Ξαρχάκος ‎– Πρώτη Εκτέλεση'' (1965) ------ https://youtu.be/98cod8u0EzI
1965 [Κυκλοφ. 20 Φεβρ] = Στέλιος Καζαντζίδης - Μαρινέλλα [Ενορχηστρωση : Χρηστος Λεοντης] ----- 45ρακι της ODEON (DSOG-3145)
1965 [Κυκλοφ. 10 Μαιου] = Πάνος Φώσκολος + Κική Παντελάκη [Ενορχηστρωση : Νακης Πετριδης] ------- 45ρακι στην Decca ‎ (PL 8080) -------- https://youtu.be/qxN75P5-618
1965 = Ουλα Μπαμπα [Ενορχηστρωση & μπουζουκι : Στελιος Ζαφειριου] -------- 45ρακι δισκακι του ROL (Γ-11) ---- https://youtu.be/WoYfjVUWR0I
1965 = Δημητρης Τουντας (Μπουζουκι : Μακης Χρηστιδης) ------ 45ρακι της Atlas Records (7AC-516) ------- http://vinyl.gr/Avlon%20-%20Atlas%20Records%20(45).html#bookmark1
1966 = Ευα Στυλ (=Ευανθια Στυλιανοπουλου) -------- Αλμπουμ ''The Exotic Eva Styl'' (Αμερικης)
1966 = Καίτη Αποστολάτου [Ενορχηστρωση : Γιωργος Θεοφιλόπουλος] ------ Αλμπουμ ''Η θαυμάσια μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου - 12 τραγούδια''
   netriofron
06-10-2016 09:06
1965 Δημητρης Τουντας -- δισκακι Atlas Records (7AC-516) --- http://vinyl.gr/Avlon%20-%20Atlas%20Records%20(45).html#bookmark1

   netriofron
04-10-2016 09:29
4η = ΠΑΝΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ - ΚΙΚΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ --- δισκος DECCA (PL-8080) ,που κυκλοφορησε 10 Μαιου 1965 --- https://youtu.be/qxN75P5-618
5η = ΟΥΛΑ ΜΠΑΜΠΑ 1965 -- δισκος του ROL (Γ-11) ---- https://youtu.be/WoYfjVUWR0I
[ http://vinyl.gr/Decca%20(45)%208051-8100.html ]
   netriofron
02-10-2016 13:09
Η ταινία , "Τα κόκκινα φανάρια" ,γυριστηκε το 1963 ,με πρώτη προβολή , στης 28 Ιανουαρίου του 1964.
Ειχε γυριστεί στα σοκάκια της Τρούμπας και συγκεκριμένα στην οδό Ναυάρχου Νοταρά.Το σπιτι ,εστω και εγκατελημενο ,υπαρχει ακομα.Ερμηνευτηκε απο τον Μπιθικωτση.

Γρηγόρης Μπιθικώτσης = 1963 -- Δισκος Columbia 33GSX 2 [= το Soundtrack της ταινιας]
Γρηγόρης Μπιθικώτσης + ΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ = 1964 -- Δισκος ''ΧΡΥΣΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ - 1964 ''
Στέλιος Καζαντζίδης - Μαρινέλλα = ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ 20 Φεβρουαριου 1965 --- δισκακι 45ρι της ODEON (DSOG-3145)
   yaliskari
02-12-2012 20:42
Καλησπέρα.
Θα ήθελα να προτείνω μία διόρθωση στο σημείο "που απ΄τον πηλό πλάθεις λουλούδι". Δε λέει πλάθεις, αλλά "φτιάχνεις λουλούδι".
Καλή συνέχεια!!!
   civilpeter
13-02-2009 05:07
Το τραγούδι ακούστηκε στην ταινία "Τα Κόκκινα Φανάρια" του 1963
   Ανώνυμο σχόλιο
08-04-2005
Καλό ταξίδι κύριε Γρηγόρη...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο