Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
97793 Τραγούδια, 238470 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Θα πεθάνω γλυκιά μου αγάπη - 1960      
 
Στίχοι:  
Δημήτρης Γκούτης
Μουσική:  
Σπύρος Ζαγοραίος

1.Σεβάς Χανούμ
2.Σπύρος Ζαγοραίος     Φωνητικά: Βούλα Γκίκα 
3.Στράτος Διονυσίου     Φωνητικά: Καίτη Θύμη
4.Πίτσα Παπαδοπούλου 

Καρδιά μου καημένη, κατάρα σε δέρνει, βαρειά,
η χαρά της χαράς μου θα φύγει μακριά μου,
πώς θ’ αντέξεις, για πες μου,
την σκληρή μοναξιά.

Θα πεθάνω γλυκιά μου αγάπη,
θα με πνίξει ο καημός και το δάκρυ,
αν φύγεις, θα φύγει η ζωή μου,
θα σβήσει η πνοή μου, αχ! θα τρελαθώ.

Πες μου τι σου `φταιξα και με πληγώνεις,
τι σου `χω κάνει για να πονώ,
μείνε, αγάπη μου, μείνε κοντά μου,
δεν τον αντέχω τον χωρισμό.

Ο καημός σου φωτιά μου ανάβει
κι ο σεβντάς σου τον τάφο μου σκάβει,
ποιος σε παίρνει μακριά μου,
γλυκιά μου, γλυκιά συντροφιά μου,
αχ! θα τρελαθώ.

Μείνε, αγάπη μου, μείνε κοντά μου,
δεν τον αντέχω το χωρισμό.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 46.6%  (3 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 3346
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1960
[2] Λίγα χρόνια πίσω
1973
[2] Σπύρος Ζαγοραίος - Α...
1995
[3] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[4] Τα λαϊκά που αγαπήθη...
1983
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Χριστόδουλας @ 03-04-2011
   netriofron
28-08-2016 11:12
Σεβάς Χανούμ= 1960 ( ηχογράφηση Αμερικης)
Στρατος Διονυσιου + Καιτη Θυμη = κυκλοφορησε 20--10--1960 78ρης στην HMV AO-5698 (OGA-3187) & 45ρακι HMV-2778 ( https://youtu.be/8mLJT6XMri0 )
Σπύρος Ζαγοραίος + Βούλα Γκίκα =1960 (δισκος ODEON-2577 & PARLOPHONE-2576 ) (https://youtu.be/bqL5Skcsc1c )
   JimVilt
08-01-2013 17:55
Το 2005 το συμπεριέλαβε στον δίσκο ''e de la magen'' με τίτλο: Καρδιά μου καημένη


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο