Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
54452 Τραγούδια, 179017 Ποιήματα, 23079 Μεταφράσεις, 26515 Αφιερώσεις
 

 Μαρίνα - 1963       
 
Στίχοι:  
Οδυσσέας Ελύτης
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Δώσε μου δυόσμο να μυρίσω,
λουίζα και βασιλικό,
μαζί μ’ αυτά να σε φιλήσω,
και τι να πρωτοθυμηθώ

Τη βρύση με τα περιστέρια,
των αρχαγγέλων το σπαθί,
το περιβόλι με τ’ αστέρια,
και το πηγάδι το βαθύ

Τις νύχτες που σε σεργιανούσα,
στην άλλη άκρη τ’ ουρανού
και ν’ ανεβαίνεις σε θωρούσα,
σαν αδελφή του αυγερινού

Μαρίνα πράσινο μου αστέρι
Μαρίνα φως του αυγερινού
Μαρίνα μου άγριο περιστέρι
και κρίνο του καλοκαιριού



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (7 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 23584
      Σχόλια: 15
      Αφιερώσεις: 3
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1965
[2] Μικρές Κυκλάδες - Λι...
1966
[3] Μικρές Κυκλάδες
1963
[4] Les bouzoukis
1978
[5] Ατέλειωτος δρόμος
1983
[6] Δρόμοι παλιοί
2002
[7] Αλέξια - Μίκης Θεοδω...
1988
[8] Μίκης Θεοδωράκης - 5...
2000
[9] Ο ερωτικός Θεοδωράκη...
2001
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 16-03-2004
   Αφιερωμένο από Lamphs Keramidogatos - Keramidia
για Marinaki - Orestiada
23.08.2004 17:26
Ti pio aplous kai aisthantikous stixous na sou steilw??? Μαρίνα μου άγριο περιστέρι
Και κρίνο του καλοκαιριού.... Niarrrrrrr
   Αφιερωμένο από Alexandros - Patra
για Marina - Londino
09.01.2005 12:48
Marina prasino mou asteri...marina fws tou augerinou..tha s'agapaw panta opou kai an briskesai!
   Αφιερωμένο από Μαρία - Αθήνα
για Μαρίνα - Αθήνα
20.05.2005 04:11
Ευχαριστώ!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Ermhneytes Kwstas Xatzhs apo autous pou thymamai   ( Demis )
   Ανώνυμο σχόλιο
26-01-2005
ego to ksero me ton pario
   Ανώνυμο σχόλιο
26-10-2005
Αριστούργημα!
   Ανώνυμο σχόλιο
20-03-2006
Είναι μαγικές οι εικόνες που περιγράφει, γιατί χρησιμοποιεί πολλά σχήματα λόγου.
   Ανώνυμο σχόλιο
03-04-2006
TAS:Μόνο αγάπη...
   ΓΙΩΡΓΟΣ2
29-05-2006
ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ
   keadas
02-08-2006 16:38
Αν έπρεπε να διαλέξω ένα μόνο τραγούδι απο όλη τη Ελληνική μουσική θα διάλεγα αυτό.
Κάθε στροφή του ποιήματος άλλη μουσική!
΄Παιχνίδι με το χρόνο και τις μορφές του. Η ουσία της ποίησης
Το άκουσα σε κοριφαία ερμηνεία και απο τη Νένα Βενετσάνου.
   miaaaaaaaaaaa
02-03-2007 17:53
nai naiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii to grapse gia mia monadikh marina...xmmm.....pia einai?? :P
   miaaaaaaaaaaa
08-05-2007 12:13
alla o mikis alla3e tous stixous prin to kanei tragoudi, to poima tou elyti itane ligo diaforetko
   PAO71
22-03-2009 19:52
Exw thn entypwsh pws o Elyths to egrapse gia thn Marina Karagatsh...

http://anemomylos2.blogspot.com/2008/10/blog-post_08.html
   vbotis
16-11-2009 12:01
Κώστας Χατζής - Δίσκος 45στρ Fidelity 7365/1965
   troodos
04-01-2010 11:56
Ναι ρε παιδια,ο Χατζης.Και την επανασταση στη Ρωσια δεν την εκανε ο Λενιν αλλα η Παπαρηγα.
   ΝΙΛΗΣ
18-02-2010 15:35
Εξαιρετική η σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη και η ερμηνεία της Ντόρας Γιαννακοπούλου. Εντυπωσιακές εικόνες, αναδύουν άνοιξη και νιότη.
   singerkate
24-01-2012 18:08
Απ'τα ωραιοτερα ελληνικα τραγουδια ..........
   inamar
25-04-2012 13:49
@@@


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο