Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
97829 Τραγούδια, 238553 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη - 1940       
 
Στίχοι:  
Δημήτρης Γκόγκος
Μουσική:  
Δημήτρης Γκόγκος


Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη
κι όλα γύρω μου ήταν σκοτεινά
και θλιμμένος τις βραδιές περνούσα
στου άχαρου σπιτιού μου τη γωνιά

Όλα τώρα γύρω μου γελούνε
κι απ’ αγάπη τώρα με μεθούνε
σαν φιλώ γλυκά τα δυο σου χείλη
που `ναι σαν τριαντάφυλλα τ’ Απρίλη

Έλα οι δυο κρασί παλιό να πιούμε
κι έτσι με χαρά μαζί να πούμε
της αγάπης τ’ όμορφο τραγούδι
που `ναι σαν της άνοιξης λουλούδι




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 97.8%  (10 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 19671
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Ζούσα μ...
1940
[1] Ζούσα μοναχός χωρίς ...
1992
[2] Τα ρεμπέτικα της Σωτ...
1995
[3] Το μινόρε της αυγής ...
1966
[4] 12 ρεμπέτικα
1975
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   xeniaR @ 16-03-2004
   netriofron
07-10-2017 14:24
Κ Α Ι :

1980 = Λάκης (Τριανταφυλλος) Χαλκιάς + Βασιλική Λαβίνα , ,Ενορχήστρωση :‎ Γιάννης Μαρκόπουλος, ,Μπουζούκια : Κώστας Παπαδόπουλος & Χρήστος Νικολόπουλος , ---------------- Συλλογη ''Γιάννης Μαρκόπουλος ‎– Ρίζες --------------- https://youtu.be/Ow1h-aswGdo

1995 = Κώστας Τσίγκος + Νίκος Μαραγκόπουλος + Σπύρος Λιόσης , ,Ενορχήστρωση & διασκευή : Σταύρος Ξαρχάκος , --------------- στο , 2πλο CD ''Σταύρος Ξαρχάκος ‎– Αμάν... Αμήν'' (Ζωντανη ηχογραφηση απο τη μουσικη παρασταση-αφιερωμα στο ρεμπετικο τραγουδι) ------------ https://youtu.be/l825rfod67w
   netriofron
17-08-2017 21:21
ΑΚΟΜΑ :

1978 [Φεβρ]= Δημήτρης Γκόγκος (''Μπαγιαντέρας'') ,Ενορχηστρωση & μπουζούκι : Δημήτρης Γκόγκος ------------ Αλμπουμ ''Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη'' , που είναι και η τελευταία δουλειά πριν το θάνατό του. --------------- https://youtu.be/tUtNHayMNpQ
   netriofron
01-05-2017 21:36
--------------------- ΕΠΙΣΗΣ :

Χορός / Ρυθμός : Χασαπικος

1959 = Μπέττυ Δασκαλάκη + Kωστας Γρυπαρης ,(Μπουζουκι : Ανέστος Αθανασίου ( "Γύφτος") --------- Αλμπουμ ''B. Daskalaki, K. Atalopoulou Lefterakis, Anestos, Griparis ‎– This Is Greece'' στην Αμερικανικη Colonial Records ( COL-LP-159) ,του Τετου Δημητριαδη

1962 [Ηχογ. Φεβρ.] = Γρηγόρης Μπιθικώτσης + Βούλα Γκίκα , [Ενορχηστρωση : Θεόδωρος Δερβενιώτης] --------- δισκακι Extended Play της Columbia ‎ (SEGG 2602) ---------- https://youtu.be/FEEVDl44VIU

1965 = Χορωδια Καλαματας ''Ορφεας'' --------- Συλλογη ''Moudial 1930 – 1994'' (2011) στην Fidelity ‎– 522671-2

1979 = Νίκος Λέκκας --------- Aλμπουμ ''Greek Popular And Folksongs'' στην Minerva Records ‎ (SYMP 22063)

ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=Zousa+Monahos&type=all ]
   netriofron
04-09-2016 20:04
Αλλος τιτλος ''Το τραγούδι της αγάπης'' ------------------------
1η = 1940 Δημήτρης Γκόγκος & Μανώλης Χιώτης (Δίσκος HMV AO 2658)
Γρηγόρης Μπιθικώτσης & Βούλα Γκίκα = ???? --- https://youtu.be/REY78bVPxDU
Σπύρος Ζαγοραίος & Βαγγελης Περπινιάδης = 1967 -- (
Parlophone-2672 & MINOS-5722) --- https://youtu.be/nJD_iHRzHqU
Σωτηρία Μπέλλου = Δεκ. 1967 -- 45ρι στη LYRA-1272 --- https://youtu.be/9be8KkaLJQg
Γιάννης Πουλόπουλος = 1975 (ΔΙΣΚΟΣ ''12 ΡΕΜΠΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ'')
--- https://youtu.be/vI6cUvL8znM
   netriofron
13-03-2013 09:10
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΓΚΟΣ η ''Μπαγιαντερας'' 1903-1985
   GEORGEFOTO
26-08-2009 13:16
ΕΠΑΝΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΤΑ 12 ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΟ 1975. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ LYRA. ΓΥΡΙΣΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 90
   elesofPoros
18-01-2007 14:24
Γραμμένο εν έτει 1940


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο