Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186835 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Τζιβαέρι - 1972       
 
Στίχοι:  
Παραδοσιακό
Μουσική:  
Παραδοσιακό


Αχ! Η ξενιτιά το χαίρεται
Τζιβαέρι μου
Το μοσχολούλουδο μου
σιγανά και ταπεινά

Αχ! Εγώ ήμουνα που το ‘στειλα
Τζιβαέρι μου
Με θέλημα δικό μου
σιγανά πατώ στη γη

Αχ! Πανάθεμά σε ξενιτιά
Τζιβαέρι μου
Εσέ και το καλό σου
σιγανά και ταπεινά

Αχ! Που πήρες το παιδάκι μου
Τζιβαέρι μου
και το ‘κανες δικό σου
σιγανά πατώ στη γη



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90.2%  (27 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 55604
      Σχόλια: 30
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ένα ταξίδι στην Ελλά...
1972
[1] Σιγανά και ταπεινά
2008
[2] Αιγαίο
1979
[3] Εκτός προγράμματος
1998
[4] Η Δήμητρα Γαλάνη στο...
1994
[4] Στην εποχή του ονείρ...
1998
[5] Θησαυρέ μου
1998
[6] Αχτίδες
1993
[7] Αναστασία Μουτσάτσου...
2000
[8] Τυφλές ελπίδες
2003
[10] Αφιέρωμα στη Μικρά Α...
2004
[11] Τραγούδια από τα ελλ...
2011
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Χρήστος (reg) @ 07-02-2004
   Varosi
25-07-2012 14:15
Αιμιλία Χατζιδάκη !!!!!!!!!!!!!! Αξεπέραστη, ανεπανάληπτη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ταρίρα
03-01-2012 13:51


απίστευτο τραγουδι! η αγαπημενη μου εκτέλεση ειναι της τσαλιγοπουλου! νομιζω πως της ταιριαζει απολυτα!
   singerkate
07-11-2011 17:36
Προσκυνω αυτο το κομματι ........
   apo-kapou
13-03-2010 01:18
Για μενα μια απ τις κορυφαιες εκταλεσεις ειναι της Αρετης Κετιμε, αν και τοσο νεα, αισθανομαι περηφανη που εχουμε τετοιες φωνες! Ακουστε και πιστευω θα συμφωνησετε.. http://www.youtube.com/watch?v=lj_YdBJyHiw&feature=related
   creepED
16-10-2009 13:04
Me olo ton sevasmo stin authentikh ektelesh... proswpika pisteuw h kalyterh Erminia autou tou tragoudiou einai stin diaskeuh tou Yanni. To kserw oti poly tha eksagriothoun, dioti h ermhneutria einai Amerikana... alla vazei olh tin psyxh ths... pragmatika apisteuto!

Apolauste: http://www.youtube.com/watch?v=gY_7GkRZTVU
   i 4 i four
14-10-2009 08:31
   i 4 i four
14-10-2009 08:24
::devil:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
   i 4 i four
14-10-2009 08:22
   Notaros1991
12-05-2009 11:02
molis to akousa apo diaforous tragoudistes kai pistevo pos h tsaligopoulou kai mariza kwx to lene kalitera
   αννα κ.
10-05-2009 16:31
sia88 πολύ σωστά! Και μετά από την Αιμιλία Χατζηδάκη ειναι αδύνατο να ακούσεις άλλη εκτέλεση. Η Σαμίου μόνο ίσως που είναι σωστή και αυθεντική στο είδος, αλλά όχι τόσο γοητευτική. Ευχαριστώ sia88 που το ξέρεις- ελπίζω όχι μόνο επειδή γεννήθηκες στη Λέρο.
   sia88
01-02-2009 13:35
η αυθεντική εκτέλεση είναι καλύτερη όλων.. Νομίζω ανήκει στην Άννα Χατζηδάκη και οι στίχοι- μουσικοί στον σύζυγο της. Γράφτηκε πριν ένα αιώνα περίπου και ανήκει στο νησί μου την Λέρο.. Επίσης στην πρώτη εκτέλεση συνοδεύει την μητέρα της η Αιμιλία Χατζηδάκη. Θα ρωτήσω για ακριβείς πληροφορίες....
   cristinapap14
15-11-2008 03:38
   Fay_Silv3RaiN_F.T.W.!
26-07-2008 16:26
Afierwmeno sthn aderfoula m pou efuge makria apo mas..mas leipeis kikitsa..se fage h 3enitia..
   ~tsini~
09-05-2008 12:38
Υπέροχο! Πολύ ωραία το λέει και ο Τερζής.
   eoghan
17-04-2008 02:13
Paidia, an gnwrizei kapoios, paizei to sygkekrimeno tragoudei na to exei pei k o Nomikos, i la8os 8ymamai ?
   andsym
21-03-2008 11:28
akoyste to kai apton tzoyganakh.klaiei to laouto...
   black roses
13-09-2007 14:04
egw to akousa apo tin tsaligoulou k eklapsa
   coulispir
20-04-2007 08:08
Ax ana8ema se ksenitia esu kai to kalo sou... Sigana kai tapeina... To leei ka8ara vass o sofos laos. Ka8ara. Ante kala mas itan pia...
   dimitos
28-02-2007 17:22
Στο φίλο το Γιώργο απο την Κάρπαθο, που το τραγουδούσε στη Χαλκιδική
   πλουταρχος
04-01-2007 05:56
ας ακουσει καποιος τον Γιαννη Πλουταρχο να ερμηνευει το πολυ ομορφο αυτο τραγουδι.απιστευτη ερμηνεια που συγκινει τους παντες
   Antigoni
20-12-2006 07:07
Poly omorfo tragoudi
   Ανώνυμο σχόλιο
27-06-2006
Οποίος ζει στην ξενιτιά και το ακούσει είναι άρρωστος για κάνα μήνα .
   Ανώνυμο σχόλιο
11-06-2006
Ασχετα με το ποιός πρέπει να το τραγουδίσει, αυτό το τραγουδι έναι γραμμενο για τις ξενιτεμένες οικογένειες!
   Ανώνυμο σχόλιο
19-05-2006
Afierwnw ki egw ayto to yperoxo tragoydi ston filo moy Sherif o opoios eixe ginei aformh va xa gnwristv me ayto me to kataplhktiko Cd ths Eleytherias poy moy xarise sta Giannena...Se agapaw poly adelfe moy...Mhn to ksexaseis katholoy!!!
   katie
23-04-2006
Αυτό το πρωτοάκουσα από μια φίλη που έχει την καλύτερη φώνη του κόσμου και όταν το τραγουδάει και ο πιο άκαρδος θα αρχίσει να κλαίει
   Ανώνυμο σχόλιο
06-04-2006
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑΩ! ΠΟΛΥΜΝΙΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ
   dgiannios
03-04-2006
Ξεχάσατε τη μεγάλη κυρία της παράδοσης: Δόμνα Σαμίου. Μοναδική εκτέλεση γι' αυτό το τραγούδι.
   Talh
03-02-2006
Μαρίζα Κώχ ρε παιδιά. Ποιά Τσαλιγοπούλου και Τερζής! Τάλη
   Ανώνυμο σχόλιο
17-08-2005
tzivaeri m...17/8
   Ανώνυμο σχόλιο
03-02-2005
βασικά όλους τους αποθεώνει αυτό το τραγούδι... Ενός και βάλε αιώνα κομμάτι...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο