Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98749 Τραγούδια, 239969 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Θάλασσες ( Μέσα στα μάτια σου θάλασσες ) - 1987       
 
Στίχοι:  
Σαράντης Αλιβιζάτος
Μουσική:  
Μάριος Τόκας


Θάλασσες, μέσα στα μάτια σου θάλασσες
και με ταξίδευες, σαν το καράβι κι έλεγες:
Θα σ’ αγαπώ με τα καλοκαίρια
με τρικυμίες και με βροχές
με μαξιλάρι τα δυο μου χέρια
θα ονειρεύεσαι ό,τι θες

Ένα ποτήρι θάνατο θα πιω, απόψε να μεθύσω
Τα καλοκαίρια πες μου πώς μπορώ
μονάχη* μου να ζήσω
Ένα ποτήρι θάνατο θα πιω απόψε να μεθύσω
σε μονοπάτι αδιάβατο θα βγω,
θα βγω να σε ζητήσω
*Μητροπάνος: μονάχος

Θάλασσες, μέσα στα μάτια σου θάλασσες
και με ταξίδευες, σαν το καράβι κι έλεγες:
Θα σ’ αγαπώ, μη μου συννεφιάζεις
σαν αμαρτία και σαν γιορτή
Μάθε στα μάτια μου να διαβάζεις
όσα** με λόγια δε σου `χω πει
**Μητροπάνος: ό,τι




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 96%  (43 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 121383
      Σχόλια: 34
      Αφιερώσεις: 3
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Τραγούδια για την Κω...
1987
[2] Η εθνική μας μοναξιά
1992
[2] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1995
[2] Οι μπαλάντες της ζωή...
2003
[2] Δημήτρης Μητροπάνος ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Χρήστος (reg) @ 22-01-2004
   Viennezos
10-10-2006 01:25
Πρώτη εκτέλεση με την Kωνσταντίνα στον προσωπικό της δίσκο "Τραγούδια για την Κωνσταντίνα" (1987), καινούργια εκτέλεση με τον Μητροπάνο στον προσωπικό του δίσκο "Η εθνική μας μοναξιά" (1992).
   ΠΟΠΑΥ
12-04-2016 16:07
Καταπληκτικό τραγούδι!!!

   papaki280712
21-01-2013 10:46
Θάλασσες, μέσα στα μάτια σου θάλασσες
και με ταξίδευες, σαν το καράβι κι έλεγες:
Θα σ’ αγαπώ, μη μου συννεφιάζεις
σαν αμαρτία και σαν γιορτή
Μάθε στα μάτια μου να διαβάζεις
όσα με λόγια δε σου `χω πει...
για τα μάτια σου που δεν με άφησες να κοιτάξω μέσα τους...σ' αγαπάω πολύ!
   avantage
05-01-2013 17:55
Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Αλιβιζάτος το έγραψε για την Κωνσταντίνα αναφερόμενος στα μάτια της, λέγοντας "Μέσα στα μάτια σου θάλασσες" είναι ότι πιο υπέροχο υπάρχει.. Και βέβαια μετά ντύνοντας το με την φωνή της το αποκορύφωμα!!!!!


........ Μάθε στα μάτια μου να διαβάζεις.......
........... όσα με λόγια δεν σου' χω πεί.........







   Vicky mouse
17-04-2012 15:11
   Ελληνοκύπριος
14-01-2012 20:10
Ένα μέγα εύγε στους ιδρυτές του συγχρόνου ελληνικού πολιτισμού.


   christina ant
21-03-2010 15:08
Γιάννης + Χριστίνα
21/04/2009 μέχρι σήμερα και πάμε...
πάντα μαζί χοντρούλη μου..
αγαπώσε
   alpanex21
09-11-2009 05:36
"Μάθε στα μάτια μου να διαβάζεις
όσα με λόγια δε σου 'χω πει"

ο καλύτερος στίχος που γράφτηκε...
   circle
26-08-2009 01:21
ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΑ...........
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΡΑΝΤΗ.........
   mati23
22-07-2009 03:31
ολα αυτα τα παλια τραγουδια ηταν τραγουδια με βαθυτερα νοηματα....οχι σαν τα σημερινα...!!!
   anastasoyla
14-10-2008 05:28
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΑΡΩΣΤΗΣΕ........ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΝΙΚΗΤΡΙΑ...
   kornos29
06-05-2008 21:35
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ ΤΟΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ
   Αφιερωμένο από ΜΑΡΤΖΙ! - α8ηνα
για δημητρη - α8ηνα
30-04-2008 06:34
3erw oti saresei toso poly!!!!
   ΜΑΡΤΖΙ!
29-04-2008 05:28
ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ Μ!!
   katerinakon
12-04-2008 00:48
Θάλασσες, μέσα στα μάτια σου θάλασσες
και με ταξίδευες, σαν το καράβι κι έλεγες:
Θα σ' αγαπώ με τα καλοκαίρια
με τρικυμίες και με βροχές
με μαξιλάρι τα δυο μου χέρια
θα ονειρεύεσαι ό,τι θες
   ελευθερία!
18-03-2008 12:33
απο ολο το τραγουδι που ειναι ολο τελειο οταν ακουω θα σ αγαπω μη μου συννεφιαζεις ανατριχιαζω
   _TaRanTuLa_
03-06-2007 17:21
ma8e sta matia mu na diavazeis oti me logia den su 'xw pei! APEXTOS stixos!!!
   Laikos
07-03-2007 18:26
SPOUDAIO SONG AN KAI LIGAKI ELAFRO..
   Φένια!!!!!
15-11-2006 15:29
Δημήτρη η εκπληκτική φωνή σου με κάνει να θυμάμαι πολλά... Να'σαι πάντα καλά να μας συντροφεύεις!!
   Φένια!!!!!
15-11-2006 15:26
Θάλασσες μέσα στα μάτια σου θάλασσες... Θυμάμαι πάρα πολύ καθαρά τα πράσινα ματάκια σου καρδούλα μου με μία θλίψη πάντα μέσα τους... Τα καλοκαίρια πες μου πως μπορώ μονάχη μου να ζήσω??????
   Ανώνυμο σχόλιο
13-06-2006
Σε αγαπώ... Σε αγαπώ, έτσι απλά... Μάθε στα μάτια μου να διαβάζεις ό,τι με λόγια δε σου 'χω πει... Θα σ' αγαπώ με τα καλοκαίρια, με τρικυμίες και με βροχές... Γ.Κ.
   Ανώνυμο σχόλιο
07-05-2006
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
26-03-2006
k eleges..tha sagapw me ta kalokairia,me trikimies kai me vroxes..
   Ανώνυμο σχόλιο
19-03-2006
gia olous osoi koitazoun ti thalassa kai taxideuoun monaxoi
   Ανώνυμο σχόλιο
29-01-2006
TA KALOKAIRIA PES MOU PWS BORW MONAXI MOU NA ZISW... :( V.
   Tzonis
10-12-2005
τι να πει κανείς...
   athina3
26-11-2005
Thalasses..mesa sta matia sou thalasses..
   Αφιερωμένο από Κατερίνα - Πάτρα
για Χάρη - Θεσσαλονίκη
09-11-2005 08:47
Μάθε στα μάτια μου να διαβάζεις ότι με λόγια δεν σου'χω πει............
   JoeBar
12-09-2005
απλα κορυφαιο το κομματι.....πολυ νοημα!
   Ανώνυμο σχόλιο
07-09-2005
τελειο
   Ανώνυμο σχόλιο
09-08-2005
Μετά από συναυλία του Μητροπάνου στην Κρήτη... Ηράκλειο, ώρα 2.06μμ. Δημήτρη αγαπημένε μου, η απουσία σου φωνάζει...
   Ανώνυμο σχόλιο
30-07-2005
ekpliktiko einai to "top"
   Ανώνυμο σχόλιο
20-05-2005
πριν χαθει το ονειρο μας
   Αφιερωμένο από aris - athina
για vassoulini - athina
05-04-2005 11:42
στο lilaki μου που το λατρευω...
   Ανώνυμο σχόλιο
17-02-2005
aresei sth Neraidoula mou!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
katapliktiko
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Αρέσει στη μητέρα μου!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο