Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
104058 Τραγούδια, 245478 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Το καπηλειό - 1948       
 
Στίχοι:  
Γιώργος Μητσάκης
Μουσική:  
Γιώργος Μητσάκης


Η νύχτα είναι παγερή
και σιγοψιχαλίζει
κι απ’ την απέναντι γωνιά
το καπηλειό
το καπηλειό φωτίζει

Κι ένας απένταρος μπεκρής
έξω απ’ το ταβερνάκι
συλλογισμένος κάθεται
στο χαμηλό
στο χαμηλό πορτάκι

Θέλει να μπει κι αυτός εκεί
να άρχισει και να πίνει
μα είναι φτωχό το καπηλειό
και βερεσέ
και βερεσέ δε δίνει




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 96.8%  (12 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 36719
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Το καπη...
1948
[1] Γιώργος Μητσάκης - 2...
1981
[2] 30 χρόνια Μητσάκης
1980
[3] Η Ελλάδα του Μητσάκη
2004
[4] Εγώ είμαι ο Γιώργος ...
1995
[4] Όταν η φωνή φτάνει τ...
2000
[4] Για πάντα κοντά μας
2003
[4] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   xeniaR @ 05-01-2004
   tzanidisjohn
15-03-2019 12:48
1972 = Γιώργος Λαύκας - Venus Ελλάδος 24
   netriofron
20-03-2017 09:18
Διορθωση :

Πολυ Πάνου + Γιωργος Μητσάκης = ειναι ηχογραφηση ,απο δισκακι Extended Play της HMV, του 1960 !!!!!
   netriofron
21-11-2016 18:10
1η : 1947 = Ιωάννα Γεωργακοπούλου & Γιώργος Μητσάκης ------ 78ρης στην HMV AO 2760
1958 - '63 = Νικος Καλλεργης + Κομπανια ------- Αλμπουμ ''Κομπανία Αμέρικα Νο 1, (Αγνωστες Αμερικανικες Ηχογραφησεις 1958-1963) , της Ανοδος (ΠΜΕΑ 251) & στη Συλλογη ''Το λαϊκό πάλκο του '50 - Ηχογραφήσεις στη Νέα Υόρκη 1930-1965''
1963 = Θόδωρος Κανακάρης + Γιώργος Μητσάκης ---- Στην ταινια ''Το μεροκαματο του πονου'' (1963) , 45ρακι ΕΡ στη Philips (F-7870) & στη συλλογη ''24 Μεγάλες λαϊκές επιτυχίες'' (1976)
1967 = Σπύρος Ζαγοραίος ------- Συλλογη ''Φτωχό κομπολογάκι μου και αλλες παλιές λαϊκές επιτυχίες'' & στη συλλογη ''Γιώργος Μητσάκης'' (2006) -------- https://youtu.be/16anOTy-zPY
1968 = Πολυ Πάνου + Γιωργος Μητσάκης -------- συλλογη ''Μητσάκης'' (1968) ---------- https://youtu.be/ls7JDk4hdkI
1975 = Φραντζέσκα Καββαδία ------ Αλμπουμ ''Το παλιό τεφτέρι του Μητσάκη''
1989 = Στέλιος Καζαντζίδης + Ηλιας Κλωναριδης + Κατερινα Στανιση [μπουζουκι : Χρ. Νικολοπουλος] ------ Αλμπουμ ''Οτι δεν ειπα'' ------- https://youtu.be/RGeLGWEaY7E

Πηγες : [ Για : ''Κομπανια Αμερικα'' = https://www.discogs.com/Various-%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%91%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%9D%CE%BF-1-Compania-America-No-1/release/7906556 ] - & - [ rebetiko.sealabs.net ]
   netriofron
26-07-2016 12:56
Έτος ηχογρ. 1 9 4 7 !!!!
   πανούλης
09-07-2012 18:50
Ερμηνεία από τον Θόδωρο Κανακάρη και τον Γιώργο Μητσάκη στην ταινία του Νέστορα Μάτσα "Το μεροκάματο του πόνου" (1963) με τους Ορέστη Μακρή, Μίρκα Καλατζοπούλου, Λευτέρη Βουρνά, Ντόρα Γιαννακοπούλου κ.α.
   Στράτος Τσακίρης
25-08-2008 19:19
ΦΟΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!!!!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο