Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98750 Τραγούδια, 239972 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Βρε πώς μπατιρίσαμε - 1954      
 
Στίχοι:  
Αλέκος Σακελλάριος
Μουσική:  
Μιχάλης Σουγιούλ


Βρε πως μπατιρίσαμε
που σαρανταρίσαμε
Τι γοργά περνούν τα χρόνια
μήτε που καλά το ξέρεις
πάει έσπασε ο Γρηγόρης
να που σπάει κι ο Λευτέρης
κι ο Βασίλης ρε μαράζι
τήνε βγάζει δεν τη βγάζει

Βρε πως μπατιρίσαμε
που σαρανταρίσαμε
Στο νεφρό του ο Νικολάκης
οικονόμησε μια πέτρα
ο Ηλίας έχει στρώσει
μια φαλάκρα δύο μέτρα
κι ο αφράτος ο Σωτήρης
έχει φέξει σαν φακίρης

Βρε πως μπατιρίσαμε
που σαρανταρίσαμε
Ο Κωστάκης πήρε σπίτι
Γερμανίδα νοσοκόμα
ο Γιωργάκης ο τσαχπίνης
κλείστηκε στη γεροκόμα
κι ο σπαθάτος ο Αντρέας
έγινε ένα μάτσο κρέας

Βρε πως μπατιρίσαμε
που σαρανταρίσαμε
Του Γιαννάκη τα δυο μάτια
εκρεμάσανε σακούλες
ο Μιχάλης είναι τίγκα
με κοιλιές και με προγούλες
κι έτσι στο παλιό μας στέκι
μόνο ο Χρήστος καλοστέκει




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 13218
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Βρε πώς...
1954
[1] Χρυσή Δισκοθήκη - Οι...
2001
[2] Ένας φίλος απ'τα παλ...
2000
[3] Τα Καλουτάκια
1995
[4] Ο Μπάμπης Τσέρτος τρ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   xeniaR @ 30-12-2003
   alain
29-04-2009 17:23
Είναι λάθος ότι η πρώτη ηχογράφηση είναι από τα Καλουτάκια ή τους Κορώνη-Φίλανδρο. Πρώτη ηχογράφηση το Τρίο Κιτάρα (1952). Τώρα για πρώτη εκτέλεση από τα Καλουτάκια σε κάποια επιθεώρηση της εποχής πριν ηχογραφηθεί?, ίσως...
   alain
29-04-2009 17:03
Στιχουργοί ο Σακελλάριος και ο Χρήστος Γιαννακόπουλος. Τα πρόσωπα στο τραγούδι φυσικά υπαρκτά και φίλοι τους και το 'γραψαν για να τους πειράξουν.
   netriofron
24-09-2016 12:02
Τρίο Κιτάρα ---- Δισκοι HMV AO-5084 (OGA-1929) & Rca Victor 426-8005 (Αμερικης)
Καλουτάκια ---- Δίσκος Melody MG-10 (Ελλάδος)
Κορώνης-Φίλανδρος +++++ Ελσα Λαμπο (Λαμπιρη) !!!!!!!!!!!! ---- Δίσκος Odeon GA-7697 (GO-4736)
Ολες του 1952 .
[ palia.kithara.gr ] & [ rebetiko.sealabs.net ]
   panas1956
18-06-2009 08:02
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2008 ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ-ΣΠ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ-ΘΑΝΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ
   Ανώνυμο σχόλιο
27-09-2005
λοοοοοοοοολ.
   Ανώνυμο σχόλιο
25-03-2005
ETSI EIVAI H SWH,THELOYME MH THELOYME
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
poly kalo...me noima!   ( ljana )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο