Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100739 Τραγούδια, 243701 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Αδύνατον να κοιμηθώ       
 
Στίχοι:  
Χρήστος Γιαννακόπουλος
Μουσική:  
Τάκης Μωράκης & Μιχάλης Σουγιούλ


Αδύνατον να κοιμηθώ
κι η ώρα είναι τρεισήμισι
μπερδεύτηκα κι αρπάχτηκα
με τη δική σου θύμηση
με τη δική σου θύμηση
κι η ώρα είναι τρεισήμισι

Της περασμένης μας ζωής
με ζωνουν τα φαντάσματα
κι εγώ σαν τον βρικόλακα
πλανιέμαι στα χαλάσματα
πλανιέμαι στα χαλάσματα
με ζωνουν τα φαντάσματα

Με την καλή σου την καρδιά
το σφάλμα μου συγχώρεσε
κοιτάζομαι και απορώ
τόσος καημός πού χώρεσε
τόσος καημός πού χώρεσε
το σφάλμα μου συγχώρεσε




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 75.6%  (9 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 18827
      Σχόλια: 9
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Χρυσή Δισκοθήκη - Οι...
2001
[3] Το τραμ το τελευταίο
1994
[4] Απόψε που χωρίζουμε
1995
[5] Το μονοπάτι
2006
[6] Όμορφα και όχι λησμο...
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   xeniaR @ 30-12-2003
   alain
27-03-2009 10:51
Συνστιχουργός στη δισκογραφία (εξώφυλλο) αναφέρεται μαζί με τον Μωράκη και ο Γιώργος Γιαννακόπουλος. Εννοείται ότι η Βίκυ Μοσχολιού δεν είναι στην πρώτη εκτέλεση. Μην τρελλαθούμε κιόλας. Η Μοσχολιού πρωτοτραγούδησε το 1962 περίπου και το τραγούδι γράφτηκε από τον Σογιούλ το 1955!!!!!. Αν ξέρει κανείς την πρώτη εκτέλεση να το γράψει...
   sekarius
21-11-2017 10:14
ΕΚΤΕΛΕΣΗ του Μπάμπη Γκολέ από το δίσκο
'' Όμορφα και όχι λησμονημένα'',

2009

https://youtu.be/zxIqEx-41Ao
   netriofron
14-10-2017 12:03
ΕΠΙΣΗΣ :

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Χασάπικο(ς) [Αρχοντορεμπέτικο] ------------ Αλλος τιτλος ''η ώρα είναι τρεισήμισι''


196 ?? = Ζωή Μάγγου -------------- συλλογη ''Αθάνατη Εποχή 1'' (1993) & συλλογη ''Τα κρασάδικα'' (1994) & συλλογη ''Αποκριάτικο γλέντι'' (2001) --------------- https://youtu.be/g7YfS0tbIBM

1980 !!!!!!!!!!! = Βίκυ Μοσχολιού , ,Ενορχηστρωση : Λουκιανός Κηλαηδόνης -------------- Αλμπουμ ''Βίκυ Μοσχολιού, Λουκιανός Κηλαηδόνης ‎– Το τραμ το τελευταίο και αλλα Αρχοντορεμπέτικα'' & συλλογη ''Όλα Τα Αρχοντορεμπέτικα''------------- https://youtu.be/AWJ64PyAQY4

1983 = Ζωζώ Σαπουντζάκη ‎ ------------- Αλμπουμ ''Η ταμπακιέρα μου'' στην Ρυθμός ‎– 91041 & συλλογη ''Το τραμ το τελευταίο'' (2000) & στο CD ''Η Βασιλισσα της νυχτας'' (2009)----------------- https://youtu.be/ARc9uuykuY4

1992 = Μικτή Δημοτική Χορωδία Μαρκόπουλου ‎,υπο τον Διονύσιο Αποστολάτο , ,Πιανο : Παναγής Μπαρμπάτης , --------------- Μιχάλης Σουγιούλ: Ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης στο "Παλλάς" (Απο την παράσταση της 12ης Δεκεμβριου 1992) (1993)

1995 = Αλέκα Κανελλίδου , ,Ενορχηστρωση : Νίκος Κούρος

2001 = Κλειώ Δενάρδου , ,Ενορχηστρωση : Γιώργος Μουζάκης -------------- απ'το CD ''Κλειώ Δενάρδου ‎– Με σένα αρχίζει η ζωή'' & συλλογη ''Δεν πάω σπίτι μου απόψε'' (2009) & συλλογη ''Τα ωραιότερα Ελληνικά ελαφρά τραγούδια'' (2010) ------------- https://youtu.be/vWawMTb8tKA

2006 = Μπάμπης Τσέρτος , ,Ενορχήστρωση : Γιάννης Σαριανίδης ---------------- https://youtu.be/8Fr8KNJhgf4

2009 = Μπάμπης Γκολές --------------- https://youtu.be/I_9o60RsxCg

2013 = Λάκης (Απόστολος) Παπαδόπουλος (''Ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ'') + Μαρία Τσαρούχα, ,Ενορχηστρωση : Λάκης (Απόστολος) Παπαδόπουλος ,-------------- απ'το CD ''Ευγενικά τραγούδια'' -------------- https://youtu.be/dtRZGIblxRA

2014 = Γλυκερία ‎(Κοτσούλα) , συνοδευει η Athens Chamber Orchestra υπο τον Απόλλων Κουσκουμβεκάκη --------------- απ'το 2πλο CD ''Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου(Η Γλυκερία τραγουδά Μιχάλη Σουγιούλ)'' ---------------- https://youtu.be/i2nc8FD5Hkk

2015 = Διονύσης Σαββόπουλος (''Νιόνιος'') , ,συνοδευει με την κιθαρα του ,ο Δημήτρης Μυστακίδης , ---------------- Συλλογη ''Δημήτρης Μυστακίδης - Εσπεράντο'' ------------------ https://youtu.be/9suGwP1GB5k


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%91%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%9D%CE%B1+%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CF%8E&type=all ]
   netriofron
24-09-2016 20:46
------------ Στα τουρκικά «σου» σημαίνει νερό και «γιόλ» σημαίνει δρόμος. Όταν ένας πάμπλουτος Έλληνας έμπορος της πόλης διέθεσε τα απαραίτητα κεφάλαια για την ύδρευση του Αϊδινίου, οι κάτοικοι του έδωσαν το όνομα «Σουγιουλτζόγλου». Αυτός ήταν ο προπάππος του Μιχάλη Σουγιούλ… ----------------------------
Η τελευταία μεγάλη επιθεώρηση που συνυπογράφει το σύνολο της μουσικής της και εμφανίζεται ο Σουγιούλ με την ορχήστρα του, είναι τα «Πετροκέρασα» (1955) . Τα δυο τραγούδια αυτής της επιθεώρησης, που θα δισκογραφηθούν και θ' αντέξουν πιο πολύ στο χρόνο, είναι το «Η ώρα είναι τρεισήμισι» (''Αδύνατον να κοιμηθώ'') και το «Ο κόσμος έγινε για μας» (''Ταξι,ταξι,ταξι'').
1954 = Τώνης Μαρούδας --- Αλμπουμ "Χρυσή δισκοθήκη 1954" (MINOS) --- https://youtu.be/UfyKCBm_Dig
1955 = Μαγια Μελαγια --- δισκος HMV AO-5266 (OGA-2280)
1955 = Ευα Στυλ - ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΡΙΟ (Τριο Ατενε) ---- δισκος ODEON
   netriofron
09-07-2016 11:28
1954=ΜΑΡΟΥΔΑΣ ---- 1955=ΜΕΛΑΓΙΑ
   netriofron
09-07-2016 11:28
1954=ΜΑΡΟΥΔΑΣ ---- 1955=ΜΕΛΑΓΙΑ
   longieth
16-05-2013 06:09
http://www.youtube.com/watch?v=mCJ9_S9KVzs
   vbotis
10-09-2011 13:47
Στη συλλογή της MINOS "Χρυσή δισκοθήκη 1954" υπάρχει εκτέλεση με τον Τώνη Μαρούδα. Εκεί αναφέρεται ο Χρήστος Γιαννακόπουλος μαζί με τον Μωράκη στους στίχους και όχι ο Γιώργος.
   panas1956
18-06-2009 07:55
ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1955 ΜΑΓΙΑ ΜΕΛΑΓΙΑ.ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2006 ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο