Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101494 Τραγούδια, 245008 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Λένε, λένε - 1960      
 
Στίχοι:  
Πυθαγόρας
Μουσική:  
Νίκι Γιακόβλεφ


Έτσι λένε, λένε είμαι γεννημένη
και ν’ αλλάξω χαρακτήρα δεν μπορώ.
Έτσι λένε, λένε είμαι μαθημένη
μα εσένα, μα εσένα αγαπώ

Λένε πως παντού εγώ φλερτάρω
και τ’ αγόρια τα ξανθά τα συμπαθώ
μα τι όρκο, μα τι όρκο θες να πάρω
για να δεις πως μόνο εσένα αγαπώ,
μα τι όρκο, μα τι όρκο θες να πάρω
για να δεις πως μόνο εσένα αγαπώ

Όλοι λένε, λένε ότι θα μ’ αφήσεις
κι η καρδιά σου πια για μένα δε χτυπά
μα θα μάθεις κάποια μέρα αν θα ζήσεις
πως κανείς όπως εγώ δεν αγαπά

Λένε, λένε μα και τι δε λένε
κι απ’ τα λόγια έχω τόσο πικραθεί
ας τους όμως και ας λένε ότι θένε
έτσι είμαι κι έτσι έχω γεννηθεί
ας τους όμως και ας λένε ότι θένε
έτσι είμαι κι έτσι έχω γεννηθεί




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (1 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 3682
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1960
[1] Η Μαίρη Λω τραγουδά ...
1984
[1] Μαίρη Λω - Μην τον ρ...
1988
[1] Η Αθήνα του 60 τραγο...
2007
[2] Τα ερωτικά του 50
1988
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KWMATOYLA, ΚΩΣΤΑΣ @ 15-05-2010
   Μαυρο Ατι σε Φωτια
01-12-2015 13:37
* Δισκος 'FIDELITY 7097' {1960} !
   penguinroyal
23-03-2013 19:42
Προς netriofron : Ευχαριστώ
   netriofron
23-02-2013 16:54
1η εκτελεση ειναι σε δισκο το 1960
   penguinroyal
29-06-2011 11:10
Το τραγούδι «Λένε, λένε» είναι πράγματι σύνθεση του Νίκυ Γιάκοβλεφ με στίχους του Πυθαγόρα (Παπασταματίου) και το έχει «πει» υπέροχα ο Γιάννης Πάριος (Βαρθακούρης).
Η πρώτη ερμηνεία όμως ανήκει στη σύζυγο του Γιάκοβλεφ, Μαίρη Λω (Μαρία Μαντωνανάκη) με την υπέροχη αισθαντική φωνή.
Δεν μπόρεσα να θυμηθώ ή να βρω πότε κυκλοφόρησε σε βινύλιο, το παλαιότερο που ξέρω είναι μία συλλογή του 1984 με τον τίτλο «Η Μαίρη Λω τραγουδά Νίκυ Γιάκοβλεφ» (1ο τραγούδι).
Νομίζω πως το 1995 κυκλοφόρησε και σε μορφή C.D.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο