Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
54784 Τραγούδια, 183027 Ποιήματα, 23449 Μεταφράσεις, 26532 Αφιερώσεις
 

 Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια - 1979       
 
Στίχοι:  
Μανώλης Ρασούλης
Μουσική:  
Νίκος Ξυδάκης


Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια
τους πάτησε το τρένο,
με μάγκικο σαλπάρανε
με ναργιλέ σβησμένο.

Μεγάλωσε ο μπαγλαμάς
κι έγινε σαν βαπόρι,
παλιοί καημοί στ’ αμπάρι του
στο πουθενά η πλώρη.

Σε λαϊκή στεκότανε
ο Χάρος και πουλιότανε,
και μια γριά, καλή γριά
του αγοράζει δυο κιλά.

Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια...



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 97%  (7 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 38427
      Σχόλια: 14
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Τα δήθεν
1979
[1] Νύχτες μαγικές κι ον...
1985
[1] Ήμουν κι εγώ εκεί
2009
[2] Η ζωή μου κύκλους κά...
1982
[2] Ένα φιλί του κόσμου
1997
[3] Τα λαϊκά της νύχτας
1985
[4] 8 + οχτώ
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kasper @ 30-12-2003
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
poso alhtheia leinai ayt a poy leei to tragoudi...   ( georgia )
   Viennezos
<5/1/2005
Πρώτη εκτέλεση με τον Παπάζογλου (και 2η φωνή τη Σοφία Διαμαντή) από τον κύκλο τραγουδιών των Ξυδάκη – Ρασούλη "Τα δήθεν" (1979). Καινούργια εκτέλεση με την Αλεξίου στον προσωπικό της δίσκο "Η ζωή μου κύκλους κάνει" (1982).
   Ανώνυμο σχόλιο
14-01-2005
φοβερο...
   Ανώνυμο σχόλιο
07-08-2005
oi magkes den yparxoun pia...7/8
   libertad
24-09-2005
Τι να πω πια γι'αυτό το κομμάτι; Πόλλοι φίλοι μου διαφωνούν στο ότι οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, αλλά εγώ μιλάω για εκείνους που είναι μάγκες στην καρδιά...
   Ανώνυμο σχόλιο
23-10-2005
i antres den yparxoun pia nomizw ine kalytero k ta leei ola
   Ανώνυμο σχόλιο
23-10-2005
afierwmwno se olous tous di8en ^mages^^...
   Ανώνυμο σχόλιο
09-06-2006
είναι από τα καλύτερα τραγούδια
   ΛΑΙΚΟΣ
23-02-2007 04:55
Όχι και δεν υπάρχουν πια μάγκες! Ότι έμειναν λίγοι συμφωνούμε, όχι καθόλου όμως. Την απάντηση την έδωσε ο Στράτος Διονυσίου (οι στίχοι δεν θυμάμαι ποιανού είναι) με το υπέροχο ζεϊμπέκικο "Ποιος το είπε για τους μάγκες":

Ποιος το είπε για τους μάγκες πως χαθήκανε
Ποιος το είπε πως τα τραίνα τους πατήσανε
Ποιος το είπε πως οι μάγκες χρεοκόπησαν
Και οι ψευτοκυριλέδες τους εκτόπισαν...

Όποιος ξέρει τους υπόλοιπους στίχους και περισσότερες πληροφορίες ας βοηθήσει να το συμπληρώσουμε
   STRbachta
10-11-2007 01:59
file 'laike' exeis apolito dikio. h tou stratou dionisiou s afto to komati me th foverh zebekia ' poios to eipe gia tous mages' ta spaei pragmatika.. h sinexeia paei..

ποιος το ειπε για τους μαγκες πως χαθηκανε
ποιος το ειπε πως τα τρενα τους πατησανε
ποιος το ειπε για τουσ μαγκες πως τη βαψανε
πως ταξιδεψαν με βαρκα και βουλιαξανε..........

& to refren paei......

οσο υπαρχουν τραπουλες......
θα βγενουνε ρηγαδες.....
κι οσο υπαρχυν δασκαλοι.....
θα βγενουν μαθηταδες....

dn ine toso gnwsto komati gt to refren dn ine poli kalo....
pados sevas ston aymnisto strato
   hahis1
01-05-2009 14:28
ΤΕΛΕΙΟ
   litsa19892008
30-06-2010 14:12
Και ομως, Μαγκες δεν υπαρχουν πια.. Δεν ξερω αν τους πατησε τραινο ή... κοτα αλλα Μαγκες ΔΕΝ υπαρχουν.. Το λεω και το.. υπογραφω.
   rainman
03-12-2010 10:17
ΠΟΙΜΑ
   panthers0611
11-12-2012 01:04
σωπα ρε λιτσα;επειδη εσενα σε γ.....ν μονο αδεφουλες τα ισοπεδωνεις ολα;κοιτα να βρεις κατι σωστο στη ζωη σου και μη λες μαλακιες!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο