Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 224319 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Ο κυρ-Θάνος πέθανε - 1969       
 
Στίχοι:  
Κώστας Βίρβος
Μουσική:  
Γρηγόρης Μπιθικώτσης


Ο κυρ Θάνος πέθανε παραπονεμένος
ώρα δυο στο καπηλειό του Χατζηθωμά.
Τελευταία πέρναγε φτώχειες ο καημένος
κι είχε βάλει ενέχυρο και τον μπαγλαμά.

Τον μπαγλαμά, τ’ αδέρφι του
που τού `φτιαχνε το κέφι του
ενέχυρο τον έδωσε
και ο κυρ Θάνος έσβησε.

Κάποιος αν του πλήρωνε κάτι λίγα χρέη
θα `χε τ’ οργανάκι του, θα `ταν στη ζωή.
Μα κανείς δεν ρώτησε, τάχα γιατί κλαίει.
Τον καημό του αλλουνού ποιος τον εννοεί;

Τον μπαγλαμά, τ’ αδέρφι του
που τού `φτιαχνε το κέφι του
ενέχυρο τον έδωσε
και ο κυρ Θάνος έσβησε.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 89%  (13 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 26277
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1969
[1] Μαζί με τον Γρηγόρη
1970
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
1981
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
1981
[1] Μπιθικώτσης, Καζαντζ...
1987
[1] Η Ελλάδα του Γρηγόρη
1994
[2] Για το Γρηγόρη
2002
[2] Καλοκαίρια και Χειμώ...
2007
[2] Δημήτρης Μητροπάνος ...
2008
[3] Σταμάτης Κόκοτας - Α...
2002
[4] Δούκισσα - Αυτά που ...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 15-12-2003
   netriofron
06-02-2017 17:45
1η : 1970 !!!!!!!!!!!!!!!!! = Γρηγόρης Μπιθικώτσης +++++ ΒΟΥΛΑ ΓΚΙΚΑ !!!! [Ενορχηστρωση : Γρηγόρης Μπιθικώτσης] --------- 45ρακι της HMV (7PG-3903) &&&& αλμπουμ ''Γρηγόρης Μπιθικώτσης ‎– 1963-1971'' (1981) &&&& στο CD ''Γρηγόρης Μπιθικώτσης'' (2008)

2002 = Δημήτρης Μητροπάνος
2002 = Σταμάτης Κόκοτας ------- & στο CD '' Σταμάτης Κόκοτας'' (2006)
2002 = Δούκισσα
2013 = Δημήτρης Λεμπέσης -------- Συλλογη ''Τα Τραγούδια Του Γρηγόρη Μπιθικώτση CD1''

ΠΗΓΕΣ = [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203901-3950.html ] - & - [ discogs.com ]
   tender19
03-12-2009 07:06
Υπέροχη εκτέλεση και από τον μέγιστο Μητροπάνο στο CD "Για τον Γρηγόρη" που ήταν η ηχογράφηση της συναυλίας -αφιέρωμα στον σερ το 2002 στο ΣΕΦ με τη συμμετοχή της αφρόκρεμας του ελ. τραγουδιού
   toniabas
18-04-2008 09:42
ρε παιδια βοήθεια!!!!!! είναι το λατρεμένο τραγούδι του γιού μου μ εχει τρελάνει θέλει να το παίξει στο σινθεσάιζερ και δεν ξέρουνε τις νοτες αν τις ξέρει κάποιος πλίζ ασ μου τις στείλει στο toniabas@yahoo.gr αλλα προσοχή παιδιά απλά όπως ντο φα σολ,είναι 8 χρονών ακομη ο μικρός και λατρεύει τον Σερ τι θα το κανω αυτό το παιδί!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
05-12-2005
afiervmeno ston 3adelfo m thanasi pou efige stis 13-4-2005 se ilikia 17 xronwn . . . toso adika, Elena apo Kipro
   Ανώνυμο σχόλιο
12-10-2005
το ωραιοτερο ζειμπεκικο
   Ανώνυμο σχόλιο
05-08-2005
zeimpekia me ta oulla t...o kyr thanos pethane paraponemenos...5/8
   Ανώνυμο σχόλιο
03-06-2005
Yperoxo kommati me melodikous k apisteuta realistikous stixous (DanGerMan^)


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο