Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
110997 Τραγούδια, 253655 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Όταν βλέπετε να κλαίω - 1970       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Μάνος Λοΐζος


Όταν βλέπετε να κλαίω
κάπου μέσα μου πονεί
πληγωμένο αηδονάκι
που του πήραν τη φωνή

Όταν βλέπετε να πίνω
στης ταβέρνας τη γωνιά
θέλω λίγο να ζεστάνω
της καρδιάς την παγωνιά

Κι όταν δείτε να γελάω
σαν το ξένοιαστο παιδί
σαν παλιά πως μ’ αγαπούσε
στ’ όνειρό μου θα `χω δει




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 89.2%  (24 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 44514
      Σχόλια: 15
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Η στεναχώρια μου
1970
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1982
[1] Καζαντζίδης - Αυτή ε...
1992
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2005
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[2] Όσα σου `χω πει...
2004
[3] Αφιέρωμα στο Μάνο Λο...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Yiouli @ 15-12-2003
   netriofron
11-05-2018 11:42



Χορός / Ρυθμός / Είδος : Χασάπικο(ς).



1η : 1970 = Στέλιος Καζαντζίδης (''Ντροπαλός'') , , Ενορχήστρωση : Μάνος Λοΐζος , ------------- Δίσκος 45 στροφών της MINOS 5099


2002 = Πασχάλης Τερζής , ------------- στο CD ''Τραγούδια μιας ζωής'' (Ζωντανή ηχογράφηση) , & στο 4πλο CD ''Πασχάλης Τερζής ‎– Όλα Όσα Αγάπησα'' (2009) , & στο 4πλο CD ''Πασχάλης Τερζής ‎– Φωτιά Στις Νύχτες'' (2012) ------------ https://youtu.be/jlJYSFUa0uI

2002 [Οκτ.] = Μανώλης Λιδάκης , ------------- Συλλογή ''Μάνος Λοΐζος ‎– 20 Χρόνια μετά...''

2005 = Κώστας Σούρμπας , ------------- στο CD ''Ένας ήτανε ο Στέλιος''

2007 = Χάρις Αλεξίου (= Χαρίκλεια Ρουπάκα) ++++ ''Τρίφωνο'' : Δημήτρης Υφαντής, Ερωφίλη, Νίκος Κουρουπάκης , , Ενορχήστρωση : Κώστας Παπαδούκας , ------------- στο 2πλο CD ''Χάρις Αλεξίου , Συμμετέχουν: Νίκος Πορτοκάλογλου / Τρίφωνο ‎– Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο'' (Ζωντανή ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών ,στις 14 και 15 Ιουνίου 2007.) , ------------ , & στο 4πλο CD ''Χάρις Αλεξίου ‎– Στα Βήματά Της. 1990-2005'' (2009) ------------ https://youtu.be/WbEUJ70GeaI

2009 = Γεράσιμος Ανδρεάτος + Γιάννης Κούτρας , ------------- Συλλογη ''Γιάννης Κούτρας ‎– 30 Χρόνια φίλοι'' (2011) (Ζωντανή ηχογράφηση από το Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" στο Βύρωνα τον Σεπτέμβριο του 2009) -------------https://youtu.be/TUGx64pplIE

2015 = Βασίλης Λέκκας , , Ενορχήστρωση & κιθάρα : Αντώνης Γούναρης , , Μπουζούκια : Παναγιώτης Στεργίου & Ηλίας Πουρτσίδης , --------------- στο 2πλο CD ''Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδά Στέλιο Καζαντζίδη'' -------------- https://youtu.be/1D8sXjpJ4Zs


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD+%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B5+%CE%BD%CE%B1+%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%89&type=release ] - - - - - - - [ http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_language=1&CD_code=4020163001-2 ]


   netriofron
19-04-2017 18:33
Αλλος τιτλος ''Πληγωμένο αηδονάκι''

1η : 1970 = Στέλιος Καζαντζίδης ,[Ενορχηστρωση : Μάνος Λοΐζος] --------- 45ρακι στην MINOS 5099
   panos777
17-09-2015 18:10
@gkremistis μην ποσταρεις ιεροσυλιες
   gkremistis
30-05-2012 15:36
Το τραγούδι το έχει ερμηνεύσει κι ο Γεράσιμος Ανδρεάτος
   ΜΕΛΙΝΑΚΙ
13-01-2009 12:50
Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΗΤΑΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ.ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΤΟ ΤΗΣ ΜΑΝΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΑΚΟΥΓΕ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.
   H@eteMK
06-01-2009 02:38
re panos28... ti tha pei mathete na akoute? O kathenas exei ta dika tou akousmata. Toso epikritiko ifos den armozei se atoma pou agapoun tin mousiki..Den eimai fun tou kotsira kai oute exw akousei auto to tragoudi pote apo auton , alla se teliki tou exei epitrapei na tragoudisei kai ena 'a3ion esti'...sto opoio ekane katapliktiki douleia.
Oso gia mualoudakia pou anafereis, mualoudakia exoun autoi pou to mualo tous einai toso kleisto se akousmata kai nees fones kai krinoun tous allous alogista kai prosvlitika.BTW, Se periptwsi pou mou diafeugei apo pote einai aparaitito kapoios na 'meletisei' gia na akousei mousiki kai poios akrivws einai autos pou oriothetei to :akouw mousiki 'swsta'?
   Στράτος Τσακίρης
27-12-2008 13:18
   ~tsini~
09-05-2008 12:01
   kiriakos_cy
09-02-2008 08:16
stelio megale
   diM=]
18-01-2008 10:12
to agapimeno mou...:)
   panos28
14-08-2007 07:15
ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ Ο ΚΟΤΣΙΡΑΣ.Ο ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Μ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.ΜΑΘΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ Κ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠ ΤΑ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙΑ ΣΑΣ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ.
   Ανώνυμο σχόλιο
02-01-2006
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΣΚΕΤΗ ΜΑΓΕΙΑ. ΡΕΝΑ 02.01.06
   Ανώνυμο σχόλιο
26-10-2005
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΤΕΛΛΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ (DEVIL)
   Ανώνυμο σχόλιο
16-01-2005
ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ.ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ...
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΤΣΙΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ!!!!!ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΟΣ!!!ΑΞΙΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!   ( ΘΕΟΛΟΓΙΑ )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο