Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98110 Τραγούδια, 238953 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Όταν σημάνει η ώρα - 1968       
 
Στίχοι:  
Άννα Μπακιρτζή
Μουσική:  
Άκης Πάνου


Ξέρω πως θα φύγεις μακριά μου,
μέσα από την αγκαλιά μου
θα πετάξεις σαν πουλί.

Ξέρω πως θα κλάψουμε κι οι δυο
στο πικρότερο αντίο,
στο πικρότερο φιλί.

Κι όταν σημάνει η ώρα
τότε καρδιά μου χρυσή
τη μεγαλύτερη μπόρα
θα την περάσεις εσύ.

Στάλα δε με ρώτησες μια στάλα
αν χωράν μαζί με τ’ άλλα
τα φαρμάκια τούτα δω.

Πίσω ποτέ θα γυρίσεις πίσω,
πόσες νύχτες θα μετρήσω
ώσπου να σε ξαναδώ;




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 86.6%  (3 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 22961
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1968
[1] Επίσημη αγαπημένη
1968
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
1981
[1] Άκης Πάνου - Άπαντα ...
1984
[1] Άκης Πάνου - Τα μεγά...
1993
[1] Η Ελλάδα του Γρηγόρη
1994
[2] Επειγόντως
1989
[3] Δυο αλήθειες
2002
[4] Για το Γρηγόρη
2002
[5] Ο έρωτας σε αργές στ...
2004
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 15-12-2003
   alain
23-12-2008 00:45
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης & Βούλα Γκίκα από το δίσκο ''Επίσημη αγαπημένη'' (1968).
   netriofron
30-01-2017 22:11
1η : 1967 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης + Βουλα Γκικα [Ενορχήστρωση : Ακης Πανου] (Μπουζουκια οι ''Σιαμαιοι'' : Κωστας Παπαδοπουλος - Λακης Καρνεζης) ------ 45ρακια της HMV (7PG-3746) , & της ODEON (HGRA-1391)
Επισης σε 45ρακι της EMI ‎ (FIN 7) ,του 1967 , που εδινε σαν προσφορα στους πελατες της, η εταιρια πρατηριων βενζινης FINA -------- https://youtu.be/GwHM2JaIPTc

1979 = Ζανέτ Καπουγια (Απο την Ουρουγουάη) + Βουλα Γκικα [Ενορχήστρωση : Ακης Πανου] (Μπουζουκια : Κωστας Παπαδοπουλος & Γιαννης Μπιθικωτσης) -------- https://youtu.be/tjN3ICxgo4w
1989 = Ακης Πανου (= Αθανάσιος-Δημήτριος Πάνου) + Μάριος (Κωστογλου) + Θόδωρος Παπαδόπουλος + Γιώργος Σαρρής + Μαρίνα Σαμαρά + Φαίδρα Πάλλα + Λάμπρος Καρελάς + Αργύρης Παπαγεωργίου [Ενορχήστρωση : Ακης Πανου] (Μπουζουκια : Κώστας Παπαδόπουλος & Δημήτρης Παπαδόπουλος , και κιθαρα : Μάριος Κώστογλου) ------- https://youtu.be/4TT7s0g9b8Y
2002 = Γεράσιμος Ανδρεάτος [Ενορχήστρωση & μπουζουκι : Μανώλης Καραντίνης] ----- https://youtu.be/T1UXZS1GUfc
2002 = Δήμητρα Γαλάνη
2004 = Ελένη Δήμου ------ & στο CD ''Άκης Πάνου ‎– Όταν Σημάνει Η Ώρα'' (2006)
2006 = Μανώλης Μητσιάς ------- στο CD ''Τα Τραγούδια Της Νύχτας'' (Ζωντανή ηχογράφηση) & στο CD ''Μανώλης Μητσιάς ‎– Τα Μεγάλα Τραγούδια'' (2009) -------- https://youtu.be/-mA9SeC4M4o
Κώστας Σμοκοβίτης (Μπουζούκι : Μανώλης Καραντίνης) ------- https://youtu.be/00HXD3Qt_3Q

ΠΗΓΕΣ = [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203701-3750.html ] - & - [ discogs.com ]
   longieth
08-04-2016 01:23
Γρηγόρης Μπιθικώτσης
https://www.youtube.com/watch?v=n0eYp3pGoOU&nohtml5=False
   gkremistis
04-08-2013 23:30
Το έχει ερμηνεύσει κι ο Μανώλης Μητσιάς.
   ferrer
13-05-2012 02:47
Λατινοαμερικάνα είναι το κορίτσι παιδιά!
...αν δεν κάνω λάθος Ουρουγουάη...
   Ανώνυμο σχόλιο
21-04-2006
Από τα Καπούλια. Τα φαντάζομαι ωραία.
   Ανώνυμο σχόλιο
15-03-2006
Kαλά το "Ζανέτ"... αλλά το "Καπουγια" απο που βγένει???


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο