Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57527 Τραγούδια, 184016 Ποιήματα, 25209 Μεταφράσεις, 26490 Αφιερώσεις
 

 Χιονάνθρωπος - 1989       
 
Στίχοι:  
Τάκης Μουσαφίρης
Μουσική:  
Τάκης Μουσαφίρης


Σου έλεγα "Έχεις σπασμένα τα φτερά
και μην πετάς πολύ ψηλά, θα τσακιστείς".
Και μου `λεγες "Καλά, καλά".

Σου έλεγα "Μη δίνεσαι, μη σκορπίζεσαι,
κοίταξε λίγο και τον εαυτό σου".
Και μου `λεγες "Καλά, καλά".

Ταξίδευες, γινόσουν νύχτα λίγο λίγο.
Σου έλεγα "Χανόμαστε, χανόμαστε,
δεν το καταλαβαίνεις;"
Κι εσύ μου έλεγες "Καλά, καλά".

Γιατί εσύ δεν ήσουν άνθρωπος
γιατί εσύ ήσουν χιονάνθρωπος
που λίγο λίγο τέλειωνες,
εγώ σε ζέσταινα κι εσύ μου έλιωνες.

Σου έλεγα "Απ’ την καλή σου την καρδιά
ζεις για τους άλλους μοναχά και εσύ δεν ζεις".
Και μου `λεγες "Καλά, καλά".

Σου έλεγα "Μη νοιάζεσαι, μη μοιράζεσαι,
κράτα και κάτι για τον εαυτό σου".
Και μου `λεγες "Καλά, καλά".

Ταξίδευες, γινόσουν νύχτα λίγο λίγο...

Γιατί εσύ δεν ήσουν άνθρωπος



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (8 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 15289
      Σχόλια: 9
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Εμείς οι δυο
1989
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1989
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1995
[1] Καλοκαίρια και Χειμώ...
2007
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 15-12-2003
   Viennezos
<5/1/2005
Τραγούδι από τον προσωπικό δίσκο του Μητροπάνου "Εμείς οι δυο" (1989)
   Ανώνυμο σχόλιο
01-10-2005
polu kalo ! ah vre kale mou
   Ανώνυμο σχόλιο
11-01-2006
το αφιερωνω σε μενα
   Ανώνυμο σχόλιο
06-05-2006
γαματο!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
18-07-2006
oti kai na po gia auto to tragoudi tha einai poli ligo....
   goutsou goustou
18-04-2007 07:38
to pio teleio tragoudi................................
   Villis87
03-09-2007 12:20
Thymasai?? Mou 'leges "Kaaaaaala kaaaaala"
   panos 13
18-06-2009 10:31
Η ερμηνεία του Μητροπάνου φοβερή σε αυτό το τραγούδι.
Επίσης υπάρχει και μια εκτέλεση απο τον Άγγελο Διονυσίου αρκετά καλή και αυτή.
   gopata
12-08-2009 07:02


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο