Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 224305 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Πέρα στους πέρα κάμπους - 1978       
 
Στίχοι:  
Παραδοσιακό
Μουσική:  
Παραδοσιακό


Πέρα στους πέρα κάμπους που είναι οι ελιές
είν’ ένα μοναστήρι που παν’ οι κοπελιές

Πάω και `γω ο καημένος για να λειτουργηθώ
να κάνω το σταυρό μου σαν κάθε Χριστιανός

Στο περιβόλι μπαίνω και βλέπω μια μηλιά
με μήλα φορτωμένη και πάνω κοπελιά

Της λέω έλα κάτω να χτίσουμε φωλιά
μα εκείνη κόβει μήλα και με πετροβολά

Ρωτώ ξαναρωτώ τη `πο που `σαι κοπελιά
από εδώ κοντά `μαι π’ αυτόν τον μαχαλά

Μα έχω γέρον άντρα και δυο μικρά παιδιά
π’ ολημερίς με δέρνει έχει σκληρή καρδιά

Βαρύ σταμνί μου δίνει κι ένα κοντό σχοινί
ν’ αργήσω να γεμίσω για να `βρει αφορμή




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90%  (24 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 30733
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Λαϊκά τραγούδια απ΄ ...
1978
[2] Αιγαίο
1979
[2] Αιγαίο 2
1979
[3] Αχ πατρίδα μου γλυκι...
1992
[4] Δώδεκα και μία ματιέ...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Yiouli @ 15-12-2003
   netriofron
06-06-2017 10:30
KAI :
1961 = Ted Alevizos (Θεόδωρος "Τεντ" Αλεβίζος) ,συνοδευει με τη κιθαρα του ο Rolf Cahn ----------- Αλμπουμ ''Greek Folk Songs Sung By Theodore Alevizos'' στην Αμερικανικη Prestige International ‎ (INT 13024)

1962 = Ελένη Τσαούλη --------- Αλμπουμ ''Eleni Tsaouli Director, Panhellenion Folk Ensemble ‎– Panhellenion: Greek Mountain Dances'' στην Ελληνο-Αμερικανικη Karras & Tasulis ‎ (KT-1001)
   netriofron
01-06-2017 09:36
1949 = Άννα + Αιμιλία Χατζηδάκη [= Μητερα + κορη & ο πατερας ,Σταμάτης , με την ορχηστρα του !!!!] --------- 78ρης της Columbia ‎ D.G. 6714 (CG - 2387) & 45ρακι στην Regal ‎ (EGR - 8) & συλλογη ''Νησιώτικα'' (1978) ---------- https://youtu.be/5DcO0IvXdKs

1949 = Νίκος Γούναρης (''Κουρνάζος'') + Βαγγέλης Γραικός ----------- 78ρης στη Ελληνο-Αμερικανικη Liberty 100 & αλμπουμ ''Νίκος Γούναρης ‎– Αξέχαστες Μελωδίες'' (1966) & αλμπουμ ''Νίκος Γούναρης 40 Νο.2'' (1980) -------------- https://youtu.be/SB5yPg-UmmM

1960 = Αμαλία Παπαστεφάνου ---------- δισκακι ΕΡ της Fidelity (EP 8011) με τιτλο ''Τραγούδια Απ' Τα Νησιά Μας'' & συλλογη ''Δόμνα Σαμίου ‎– Τραγούδια & Σκοποί Από Διάφορες Περιοχές Της Ελλάδας / Νο 1'' (1996) ---------- https://youtu.be/hBdDyw9KJtk

1969 = Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη ---------- Αλμπουμ "Νησιώτικα Τραγούδια'' ----------- https://youtu.be/PFMSm7HaLtc

1971 = Άννα Σαρρή-Καραμπεσίνη + Εφη (Ευτυχία) Σαρρή ‎: είναι αδερφές ----------- Αλμπουμ ''Τα Νησιά μας και τα τραγούδια τους''

1978 = Βίκυ Μοσχολιού , [Ενορχηστρωση : Νίκος Λαβράνος] --------- https://youtu.be/kphHjKM2b0s

1978 = Μαρίζα Κωχ (Βιολι : Γιώργος Κόρος) ---------- Αλμπουμ ''Μια εκδρομή με την Μαρίζα'' & αλμπουμ ''Αιγαίο 2'' (1979) ----------- https://youtu.be/JtiFcjGsF24

1991 = Αντύπας (Μασλουμίδης) , [Ενορχηστρωση : Δημητρης Χαλκιας] ----------- Αλμπουμ ''Καλησπέρα''

1992 = Λουκιανός Κηλαηδόνης

1997 = Δικαία Χατζηδάκη – Παπαδημητρίου (Κορη της Άννα & του Σταμάτη) ----------- Συλλογη ''Στην Ελλάδα την Άνοιξη''
1997 = Χάλκινα Γουμένισσας ---------- απ'το CD ''Χάλκινα Γουμένισσας ‎– Παραδοσιακά''

2005 = ''Τρίφωνο'' : Ερωφίλη , Νίκος Κουρουπάκης και Δημήτρης Υφαντής


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%A0%CE%AD%CF%81%CE%B1+%CE%A3%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82+%CE%A0%CE%AD%CF%81%CE%B1+%CE%9A%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82%09&type=all ] - - - [ http://rebetiko.sealabs.net/display.php?string=%CE%A0%CE%AD%CF%81%CE%B1+%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82+%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B1+%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82 ]
   Χριστόδουλας
04-04-2017 12:55
Παραδοσιακό Δωδεκανήσου. Ηχογραφήθηκε το 1950, από το τοπικό συγκρότημα
των Σταμάτη, Άννας και Αιμιλίας Χατζηδάκη.
   aridaios
26-09-2015 16:54
   netriofron
07-09-2014 13:16
με τη ΚΩΧ http://youtu.be/1MHZDvUQpEg
   πανούλης
05-12-2010 00:47
Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη "ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ", LP Olympic - 1969
   ararar
24-03-2008 10:20
   καθετάκιας
14-12-2007 06:29
Είναι Δωδεκανησιακό


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο