Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 185241 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Πέρα στους πέρα κάμπους - 1978       
 
Στίχοι:  
Παραδοσιακό
Μουσική:  
Παραδοσιακό


Πέρα στους πέρα κάμπους που είναι οι ελιές
είν’ ένα μοναστήρι που παν’ οι κοπελιές

Πάω και `γω ο καημένος για να λειτουργηθώ
να κάνω το σταυρό μου σαν κάθε Χριστιανός

Στο περιβόλι μπαίνω και βλέπω μια μηλιά
με μήλα φορτωμένη και πάνω κοπελιά

Της λέω έλα κάτω να χτίσουμε φωλιά
μα εκείνη κόβει μήλα και με πετροβολά

Ρωτώ ξαναρωτώ τη `πο που `σαι κοπελιά
από εδώ κοντά `μαι π’ αυτόν τον μαχαλά

Μα έχω γέρον άντρα και δυο μικρά παιδιά
π’ ολημερίς με δέρνει έχει σκληρή καρδιά

Βαρύ σταμνί μου δίνει κι ένα κοντό σχοινί
ν’ αργήσω να γεμίσω για να `βρει αφορμή



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92%  (15 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 15428
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Λαϊκά τραγούδια απ΄ ...
1978
[2] Αιγαίο 2
1979
[2] Αιγαίο
1979
[3] Αχ πατρίδα μου γλυκι...
1992
[4] Δώδεκα και μία ματιέ...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Yiouli @ 15-12-2003
   netriofron
07-09-2014 13:16
με τη ΚΩΧ http://youtu.be/1MHZDvUQpEg
   πανούλης
05-12-2010 00:47
Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη "ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ", LP Olympic - 1969
   ararar
24-03-2008 10:20
   καθετάκιας
14-12-2007 06:29
Είναι Δωδεκανησιακό


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο