Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100657 Τραγούδια, 243696 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Απόψε φίλα με ( Η τελευταία νύχτα ) - 1954       
 
Στίχοι:  
Χρήστος Κολοκοτρώνης
Μουσική:  
Μανώλης Χιώτης


Απόψε είναι πια για μας
η νύχτα η τελευταία
απόψε μείνε ως το πρωί
και κάνε μου παρέα

Απόψε φίλα με να με χορτάσεις
αύριο φεύγω και θα με χάσεις
απόψε φίλα με κι αγκάλιασέ με
αύριο φεύγω λησμόνησέ με

Θα πάρω πια τα μάτια μου
Κι όπου με βγάλει η άκρη
Θα φύγω και θα με ζητάς
Θα κλαις με μαύρο δάκρυ

Απόψε φίλα με να με χορτάσεις
αύριο φεύγω και θα με χάσεις
απόψε φίλα με κι αγκάλιασέ με
αύριο φεύγω λησμόνησέ με

Του χωρισμού μας αύριο
η μέρα ξημερώνει
η άτυχη αγάπη μας
απόψε τελειώνει

Απόψε φίλα με να με χορτάσεις
αύριο φεύγω και θα με χάσεις




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 88.6%  (21 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 48033
      Σχόλια: 14
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Απόψε φ...
1954
[1] Ο Στέλιος Καζαντζίδη...
2002
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2003
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2005
[1] Μανώλης Χιώτης - Από...
2007
[2] 78 στροφές - Απόψε φ...
1955
[2] Μανώλης Χιώτης – Μαί...
1989
[3] Μέρες ραδιοφώνου 50
2008
[4] Απόστολος Νικολαΐδης...
1969
[4] Απόστολος Νικολαΐδης
1969
[4] Ζεϊμπέκικα και χασάπ...
1997
[5] Το τραμ το τελευταίο
1994
[6] Η Μαρινέλλα τραγουδά...
1998
[7] Ο Τόλης Βοσκόπουλος ...
1984
[8] Τα ερωτικά του 50
1988
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Yiouli @ 15-12-2003
   alain
27-03-2009 15:18
Στέλιος Καζαντζίδης & Καίτη Γκρέυ - 1954
Μαίρη Λίντα & Στ. Σουγιουλτζής - 1955
Τώνης Μαρούδας - 1955 και πάει λέγοντας...
   netriofron
10-08-2017 15:40
EΠΙΣΗΣ :

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Ζεϊμπέκικο(ς)


1960 = Πέτρος Αναγνωστάκης ------------ απ'το CD ''Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές Νο 2'' (2000) ------------- https://youtu.be/HSEafED62A4

1961 [Hxογ. 6 Ιουν.] = Μαίρη Λίντα (= Μαίρη Δημητρακοπούλου) ,Ενορχηστρωση & μπουζούκι : Μανώλης Χιώτης --------- δισκακι Extended Play της Columbia ‎(SEGG 2596) με τιτλο ''Μεγάλες Επιτυχίες Του Χιώτη , Αριθ. 3'' & αλμπουμ ''Μανώλης Χιώτης'' (1969) --------------- https://youtu.be/Vg9k0-GSyO4

1969 = Τώνης Μαρούδας ,Ενορχηστρωση : Γεράσιμος Λαβράνος --------------- Αλμπουμ ''30 Χρόνια Τώνης Μαρούδας'' & αλμπουμ ''Τώνης Μαρούδας ‎– Αξέχαστη Εποχή'' (1982) -------------- https://youtu.be/Mbiqx6_Iups

1969 = Απόστολος Νικολαΐδης ,Ενορχηστρωση & μπουζούκι : Χάρης Λεμονόπουλος ------------- Αλμπουμ ''Απόστολος Νικολαΐδης - Ο γυάλινος κόσμος'' (Ζωντανή ηχογράφηση στην Νεα Υορκη ,Αμερικης) -------------- https://youtu.be/__H3RvRYIhw

1972 = Χρήστος Κολοκοτρώνης ,Μπουζούκι : Γιάννης Σταματίου (''Σπόρος'') ---------------- 45ρακι στην Panivar 498 (Ζωντανή ηχογράφηση) & συλλογη ''Μανώλης Χιώτης / Μαίρη Λίντα'' (2005) ------------ https://youtu.be/0C7DmVia89w

1980 !!!!!!!!!!!!!!!! = Βίκυ Μοσχολιού ,Ενορχηστρωση : Λουκιανός Κηλαηδόνης -------------- Αλμπουμ ''Το Τραμ Το Τελευταίο Και Άλλα Αρχοντορεμπέτικα''

1982 = Γεωργία Λόγγου ,Ενορχηστρωση : Νέστορας Δάνας ,Μπουζούκι : Γιάννης Μπιθικώτσης --------------- Αλμπουμ ''Γεωργία Λόγγου, Δημήτρης Σταμπούλης* ‎– Λες Και Ήταν...Σήμερα!..''

1984 = Τόλης Βοσκόπουλος ,Ενορχηστρωση : Νίκος Λαβράνος ,Μπουζούκι : Γιάννης Σταματίου (''Σπόρος'') ------------ Αλμπουμ ''Ο Τόλης Βοσκόπουλος τραγουδάει Μανώλη Χιώτη (Περασμένες μου αγάπες)'' & στο 3πλο CD ''Τόλης Βοσκόπουλος ‎– Τα Μεγάλα Τραγούδια'' (2014)

1986 = ''Τα Τρία Ευζωνάκια'' --------------- Συλλογη ''Μια Γρανίτα Για Τον Χιώτη''

1988 = Γιάννης Πάριος (= Ιωάννης Βαρθακούρης) ,Ενορχηστρωση : Νίκος Κούρος

1998 = Μαρινέλλα (= Κυριακή Παπαδοπούλου) ---------------- στο 2πλο CD ''Η Μαρινέλλα Τραγουδά Και Θυμάται'' (Ζωντανή ηχογράφηση απο τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)

2014 = Μαίρη Λίντα (= Μαίρη Δημητρακοπούλου) ,συνοδεια των ''Gadjo Dilo'' ,Ενορχηστρωση : Γιώργος Παγιάτης ------------ Άλμπουμ ''Μαίρη Λίντα - 60 Χρόνια'' (Ζωντανή ηχογράφηση απο το Ωδείο Ηρώδου Του Αττικού για το Φεστιβάλ Αθηνών 2014) -------------- https://youtu.be/MWrApnvNgQ0

Σπεράντζα Βρανά ‎(= Ελπίδα Χωματιανού) ------------- στο CD ''Απόψε είσαι για φιλί'' (2007)

Λίτσα Διαμάντη (= Ευαγγελία Κοσμίδου) --------------- στο CD ''Λίτσα Διαμάντη'' (2006)

Μπέμπα Μπλανς (= Αγγελική Κωνσταντοπούλου) -------------- συλλογη ''Τα Αθάνατα Ζεϊμπέκικα'' (2011) ------------ https://youtu.be/MV6W24qFbaI

ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5+%CE%A6%CE%AF%CE%BB%CE%B1+%CE%9C%CE%B5%09&type=all ] - - - [ http://www.ogdoo.gr/erevna/thema/ta-thrylika-extended-play-45aria-tis-col ] - - - [ http://rebetiko.sealabs.net/display.php?string=%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5+%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B1+%CE%BC%CE%B5 ]
   netriofron
19-11-2016 21:10
1η : 1954 [ηχογ. 4 Νοε,] = Στέλιος Καζαντζίδης + Καίτη Γκρέυ -------- Δίσκοι 78ρηδες της HMV AO-5209 (OGA 2167) & στην RCA Victor ‎– 26-8363 (Αμερικης) & Συλλογη ''Το λαϊκό τραγούδι 1954-1967 - Νο 1''
1955 = Μαίρη Λίντα - Στελιος Σουγιουλτζής ------ δισκοι 78ρηδες της Parlophone DPG-292 (Αγγλίας) & της Odeon ‎ G. A. 7871 ------ https://youtu.be/su_1_QPS1Tg
1955 = Τώνης Μαρούδας ++++ Χορωδία Ελληνίδων [Mπουζούκι: Γιάννης Σταματίου "Σπόρος"] ------ δισκος HMV AO-5300 (OGA 2362) & στη Συλλογη ''ΧΡΥΣΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ - Οι Μεγάλες Επιτυχίες_1955'' ------- https://youtu.be/YzVJ5o3sqTo
1959 = Αρης Σαν (= Αριστείδης Σαϊσάνας) --------- Συλλογη '' Μανώλης Χιώτης ‎– Τα χρόνια της Αμερικής'' (1998)
--------- https://youtu.be/qCqP5wvIXbI
1963 = Μαιρη Λιντα ------ σε δισκακι Εxtended Ρlay της HMV (7EEG-2586) , ''14 επιτυχίες του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ'' -------- https://youtu.be/O-ncFR0lpq8
   netriofron
11-09-2016 07:33
Τώνης Μαρούδας ++++ Χορωδία Ελληνίδων -- δισκος HMV AO-5300 --- https://youtu.be/YzVJ5o3sqTo
   netriofron
19-08-2016 09:09
1η=ΣΤΕΛΑΡΑΣ Ηχογράφηση 4 Νοεμβρίου 1954 (Δίσκος HMV AO 5209)
2Η=Λιντα ++++++ Στ. Σουγιουλτζής - 1955 (ODEON GA 7871)
   singerkate
28-12-2011 14:30
Τι κομματαρα ...........
   ΤΣΟΥΠΗΣ
20-10-2010 10:20
   K+L s agapawwww
28-06-2010 14:37
ti trago0dara einai afth!!ax ap0 thn apistefth fwnh tou giannh pariou!
.......................................avrio fevgw...lhsmonhse me........................!!!!!!!!!!!
   REVENTON
22-08-2008 13:10
   Ανώνυμο σχόλιο
06-06-2006
AMA TO ZHSEIS APO MESA DEN MILAS
   Ανώνυμο σχόλιο
10-12-2005
STELARA AKSEXASTOS ESY KAI TA TRAGOUDIA SOU MILANE STHN PSYXH MAS....AYTA EINAI TRAGOYDIA
   Ανώνυμο σχόλιο
18-10-2005
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!
   Ανώνυμο σχόλιο
07-05-2005
kolokotronis kai stelaras ta lene ola
   Ανώνυμο σχόλιο
08-02-2005
ΑΧ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο