Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
54784 Τραγούδια, 183043 Ποιήματα, 23449 Μεταφράσεις, 26532 Αφιερώσεις
 

 Νότος - 1996       
 
Στίχοι:  
Ισαάκ Σούσης
Μουσική:  
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας


Εκεί στο Νότο
που τρίζει ο θάνατος κι η αγάπη κάνει κρότο
σαν άδειο κάθισμα ταξίδεψα για χρόνια
ψάχνοντας να βρω το κατάλληλο κορμί

Εκεί στα φώτα
εύρισκε η νύχτα τα σημάδια της τα πρώτα
είχα ξεμείνει από τσιγάρα και συμπόνια
και συ με κέρασες καπνό μ’ ένα φιλί

Ποια πόλη, ποια χώρα
ποια θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα
σωπαίνεις, θυμάσαι
και μεθυσμένη μες τον ύπνο σου γελάς
Ποια πόλη, ποια χώρα
ποια θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα

Εκεί στο Νότο
εκεί μου κλήρωσε ο έρωτας στο Λόττο
κουλουριασμένος σαν τη σαύρα στη σκιά του
σαν νόμισμα έπεφτα στο μαύρο σου βυθό

Χλωμά καντήλια
άναβε η φτώχεια σου τα τάιζε με ζήλεια
μα συλλαβίζαν σ’ αγαπώ τα βογγητά σου
σαν ένα άρρωστο στην κούνια του μωρό

Ποια πόλη, ποια χώρα
ποια θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα
σωπαίνεις, θυμάσαι
και μεθυσμένη μες τον ύπνο σου γελάς
Ποια πόλη, ποια χώρα
ποια θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 88.8%  (16 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 56916
      Σχόλια: 58
      Αφιερώσεις: 10
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Παυσίλυπον
1996
[1] Ζωντανή ηχογράφηση σ...
1998
[1] Τερμίτες, η συναυλία
2000
[2] Τα χρώματα του χρόνο...
1999
[3] Αναστασία Μουτσάτσου...
2000
[4] Τραγουδήστε, μην ντρ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   Αφιερωμένο από Θάνος - Χολαργό
για Δέσποινα - Αγ. Παρασκευή
17.04.2003 07:43
...εκεί μου κλήρωσε ο έρωτας το Λόττο...
   Αφιερωμένο από Όλγα -
για Λιτσάκι!! -
08.09.2004 05:15
Καλό μου Λιτσάκι! ΠΟλύ σε ευχαριστώ για την αφιέρωση, δεν ήξερα για αυτό το site!!! Σου στέλνω ένα τραγούδι που σημάδεψε την ενηλικίωσή μου!!!!!! Καλά είσαι; Εγώ κατάφερα να αλαφρύνω κάπως!!!! ;) Φιλά
   Αφιερωμένο από vasoula - düsseldorf
για anesti - solingen
09.09.2004 04:55
afoy den mporoses na moy doseis ligo xrono...tja....eprepe na teliosoyme etsi,den ginete diaforetika to eipes kai monos soy
   Αφιερωμένο από Γιάννης - Αθήνα
για Γιάννη - Μαρούσι
24.09.2006 03:46
   Αφιερωμένο από .......... - ........
για ............ - ..............
27.12.2006 03:37
ma silavizan sagapo ta voggita sou,san ena arrosto stin kounia tou moro.
gia afta ta ta voggita,pou isos pote de tha akouseis kai den tha akouso.
kapos etsi tha itan omos.
   Αφιερωμένο από Μαρια - Κουκακι
για Στα φιλαρακια μου - Κουκακι
02.02.2007 12:04
Νοτος............Κομματαρα.............αχ τι τραγουδια εχει βγαλει ο ανθρωπος.....
   Αφιερωμένο από φραντζέσκα - το κενό
για Ίλια - τη γη
29.04.2007 17:59
Μερικοί εφιάλτες είναι πιο ζωντανοι την ημέρα
βιώνοντας την ύπαρξη της ανικανότητας των δακρύων,για αβίαστη εκρροή,
δίχως τα προνόμια του γοερού κλάμματος
   Αφιερωμένο από Ακης.. - Βορρά
για Ελλη.. - Νότο...
18.12.2007 08:43
σου το χαρίζω ξανα και ξανα.....
   Αφιερωμένο από sis-annamraria - byrwna
για olga - byrwna
01.03.2008 15:08
g sena mwraki m!!gia na 9umasai t palia!tis kales+teleies stigmes ths kata!
p fetos 9a ta 3na zhsoume k pali mazi
alla auth tn fora akoma poio ennomenes k pio dunates!
9a ein ena a33exasto summer!s
   Αφιερωμένο από Πάνος - Χ
για Ξεδιάντροπη - Π
07.05.2008 07:13
Θα ζω κάθε στιγμή μέχρι να με κεράσεις καπνό μένα σου φιλί. Σαγαπώ. Μέχεις τρελλάνει
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
PARA POLY WRAIO TRAGOUDI APO TREIS WRAIES FWNWS!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
teleio!!!!ax re giwrgaki....,eisai foveros!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
αυτο το τραγουδι με κανει να συγκινούμαι και να σκεφτομαι καλύτερα και πιο λογικα για την ζωη μου   ( Γιάννης )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
4ο Γυμνάσιο Χανίων
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Loulla+Antreas Leukosia+Lemesos Sagapo
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΦΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ FAME ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
17-02-2005
pana+tinoua :)
   Ανώνυμο σχόλιο
27-04-2005
Φανταστικό τραγουδι!!!!!! Φωνάρες!!!!!! :-)
   Ανώνυμο σχόλιο
10-09-2005
tha symfoniso me to paidi apo pano den ehei oute 1 to elliniko pendagrammo na grafei tetoio stiho, oloi pane sta bouzoukia simera :(
   Ανώνυμο σχόλιο
01-10-2005
simfono me ta legamena peri 1o kai kalitero (Foivos einai kalos gia tin pio kato katigoria, pou daksi, akoume kai mis pou kai pou. Tou Fame den to ida, alla fomamai mipos to adikissane= It's not easy to sing such a song - to tragoudi afto exei kai ena status (Orfeas, 2005)). Alla pia alla tragoudia se kanoun na klais etsi xoris na ksereis to giati? Giati den iparxei tragoudi pou na se taksideveri perissotero apo afto ? Pou na thes na kapnisseis ki as min eissa kapnistis? Na liosseis sa plastiko gia na gineis ena kathisma? Gia tin poli i tin chora pou tha me taksidevei sti zoi mou den exei katastalaksei akomi. Alla to tragoudi pou tha me taksidevei, to ksero idi. και συ με κέρασες καπνό μ' ένα φιλί...
   orfeas
04-10-2005
σαν σχολιασμός απ' το Cranfield μου ακούγεται αυτό...
   Ανώνυμο σχόλιο
02-12-2005
I OUSIA INE MIA..LAVRENTI ISE I ELEFTHERIA MAS.. MESA APO TA TRAGOUDIA SAS EKFRAZETE TA ONIRA MAS, TA PISTEVO MAS, TA PARAPONA MAS.. ESI, O PAPAKONSTANTINOU K I PI3-LA3 ISTE E SIMAXI K IPOSTIRIXTES STI ZOI M.. SAS LATREVO K SAS EUXARISTO.. THEODORA..KIPROS..
   Ανώνυμο σχόλιο
11-12-2005
πειτετα ρε παιδια!!!!ολοι ακουνε τα τρογουδια ''δευτερης κατηγοριας'' αντε να μαθουνε τι θα πει μουσικη και μετα να αποκαλεσουν τον εαυτο τους τραγουδιστη η καλητεχνη!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
11-12-2005
ΤΕΡΜΙΤΕΣ 4ever
   Ανώνυμο σχόλιο
03-01-2006
2-12-2005: ΕΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ Κ ΓΩ.. ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!! (ΣΤΕΛΛΑ_ΛΕΜΕΣΟΣ)
   Ανώνυμο σχόλιο
03-02-2006
Εκεί στο Νότο
   Ανώνυμο σχόλιο
10-02-2006
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΧΟ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
   Ανώνυμο σχόλιο
16-02-2006
paidia k o mpampis stokas tragoudaei me ton lavrenti stin prwti ektelesi!! min ksexniomaste"!!
   Ανώνυμο σχόλιο
23-03-2006
ASTERI MWRAKI MOU :) DE JERW TI NA PRWTOGRAPSW...MAKIA PSUXOULA MOU...
   Ανώνυμο σχόλιο
25-03-2006
ligi minane gia autou tou idous mousikis meta kai tin dialisi ton pix lax...to na akous tin mousiki auti kai ta tragoudia tis ellinikis rock dn ine tpt i ousia einai na katanois to tilene.. polloi akoune ligoi katanooune..
   Ανώνυμο σχόλιο
27-04-2006
δεν περιγραφεται με λογια!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
28-04-2006
PAPAKOSTANTINOU,PIX-LAX,TSAKNI,MEXERITSA ZOUME GT SAS AKOUME.........
   Ανώνυμο σχόλιο
28-04-2006
SINABLIES: 15.5 MAXERITSAS-TSAKNIS ENAERI LEMESOS 12.5 PAPAKOSTONTINOU STADIO ELEY8ERIAS LEFKOSIA
   arabesque
03-05-2006
λαυρέντης άρχοντας
   Ανώνυμο σχόλιο
09-06-2006
o laurentis einai k gamw k to tragoudi komatara mono mi emplekete to fame k auta me tis koultoures@!
   Ανώνυμο σχόλιο
01-07-2006
....ανατριχιαστικό....
   Ανώνυμο σχόλιο
08-07-2006
afieromeno sti veatriki pou tis aresei toso poly....pragmatika ena anatrixiastiko tragoudi
   Ανώνυμο σχόλιο
10-07-2006
afierwmeno stn nwda..
   Ανώνυμο σχόλιο
14-07-2006
to kalitero tragoudi pou akousa sti zoi m ,o maxairitsas to leei me toso sines8ima pou pisteuw pws kanenas den mporei na ton perasei
   Ανώνυμο σχόλιο
16-07-2006
afieromeno se emena
   Polumnia.katsa.
28-09-2006 04:36
ekei sto noto!!! aaax! autos o notos....
se latreuw prwteuousiane mou!!
   Stavros
01-10-2006 07:58
Εκει στο βορρα...
Σουβλακι καλαμακι... Σ αγαπω γλυκια μου Θεσσαλονικια...
   blackvelvet
22-11-2006 12:23
teleio ............. ta logia einai peritta............
   ~Oνειροπαρμένη~
02-02-2007 04:39
Το λατρεύω αυτό το τραγούδι.........
Κάθε φορά που το ακούω.........
   nya1414
03-02-2007 04:17
είχα ξεμείνει από τσιγάρα και συμπόνια και 'συ με κέρασες καπνό μ'ένα φιλί////////////
   Caramel...!!!
07-02-2007 14:11
Πολύ καλό...!!
   kourkoumpinaki
07-05-2007 08:32
απο τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού ροκ....!
   lithium
27-10-2007 09:24
απιστευτο τραγουδι... το λατρευω. ενα απο τα καλυτερα του ελληνικου πενταγραμμου γενικοτερα.

''σαν αδειο καθισμα ταξιδεψα για χρονια...ψαχνοντας να βρω το καταλληλο κορμι...''
   pr1nc3ss*
18-02-2008 18:55
''Ποια πόλη, ποια χώρα
ποια θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα''
   darkblueflower
24-02-2008 00:10
an dn exeis eroteutei duskola katalabaineis to baros sthn psuxh t allou otan anazhtaei thn polh,thn xora p xei klepsei auto to agaphmeno soma...sopaino,thymamai k methysmenh meston upno m gelo!!!
tora...na klapso h na gelaso?xmmm...
   Ismini-Chios
08-03-2008 18:45
Symfwnw ep akrivws me ton prolalisanta!
Egw mallon pros to klapsw paw...
Kai malista gia atoma pou dystyxws den axizan...
Agapi ti dyskolo pragma... (allo fovero tragoudi...)
   elpis
09-05-2008 01:04
Afierwmeno sto 8ano...!...:)
   -xristina-94
27-06-2008 09:00
i fwni tou lavredi einai ayti pou 8a i8ele na exei ka8e "kataxiwmenos" simerinos tregudistis.......
   Constantinaaa
03-07-2008 10:56
teeeeeeeelio :D
   papxristos
01-08-2008 00:13
teleio
   diavolaki666
12-08-2008 09:27
   Style Junior
06-09-2008 14:35
ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΟΚΑ Σ'ΑΓΑΠΑΜΕ!!!!!!!
   Dimitris_N
21-10-2008 13:11
   MELODY
29-10-2008 12:40
Ε, καλά τώρα! ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!
   antoulini
02-01-2009 11:19
Τα σχολια περιττευουν....Οι στιχοι μιλανε απο μονοι τους
   Dimitris_N
18-01-2009 13:38
   evandfc
01-02-2009 05:18
afierwmeno se emas tous 3enitemenous

kai sthn kollhth mu thn peggy pu ths aresei to tragoudi
   MASTER
10-02-2009 05:53
πιο ερωτικό δε γίνεται......
   xhumbas
21-09-2009 08:20
χωρις σχολια, απλα απολαυστε το!!!
   Julius
21-01-2010 12:11
   entexnos19811
06-07-2012 19:42
Μαγευτικό...
   venia777
03-10-2012 11:31
Αφιερωμένο στο αδερφάκι μου!
   tolis55
16-01-2013 02:13
Χαίρετε,
στις εκτελέσεις έχετε ξεχάσει την εκτέλεση που περιεχόταν σε παλιότερο cd του Σταυρού του Νότου με Μιχάλη Κακέπη και Γιώργο Αλουπογιάννη. Ακούστε την εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=TPyJKjWYPcA
Δεν ξέρω αν είναι η παλιότερη, κατά τη γνώμη μου όμως είναι μακράν η καλύτερη .
Ευχαριστώ για τους στίχους


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο