Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101191 Τραγούδια, 244414 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα - 1967       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Δήμος Μούτσης


Μη μου χτυπάς
τα μεσάνυχτα τη πόρτα
μη μου μιλάς
να σ’ ακούσω δεν μπορώ

Αν μ’ αγαπάς
μην γυρίζεις πίσω
άσε να κρατήσω
τον πόνο συντροφιά

Όπου κι αν πας
την αγάπη παίρνεις
το σκοτάδι φέρνεις
και τη συννεφιά




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94.8%  (16 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 31613
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1967
[1] Κόκοτας
1968
[1] Δήμος Μούτσης - Πρώτ...
1973
[1] Δήμος Μούτσης - Τα κ...
1990
[1] Σταμάτης Κόκοτας - Ο...
2002
[2] Για πιάνο και φωνή
1990
[3] Δίσκος 45 στροφών
1968
[4] Τόνυ Πινέλλι – Το κα...
1978
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Βασίλης6 @ 30-11-2003
   Viennezos
26-09-2006 21:30
Η πρώτη εκτέλεση με τον Κόκοτα είναι από 45άρι του 1967.
Ένα χρόνο αργότερα το τραγούδι συμπεριλήφθηκε και στον πρώτο προσωπικό μεγάλο δίσκο του τραγουδιστή που είχε τον τίτλο "Κόκοτας".
   netriofron
27-05-2018 22:26
1η : 1967 = Σταμάτης Κόκοτας , , Ενορχήστρωση : Δήμος Μούτσης , -------------- Δίσκος 45 στροφών της Columbia (SCDG 3705)


1968 [Ιαν.] = Νάσος Σταθάκης , , Ενορχήστρωση : Νάκης Πετρίδης , -------------- Δίσκος 45 στροφών της Decca (PL-8162) --------------- https://youtu.be/sc_pPHdB0s8

1968 = Γιάννης Καλατζής , , Ενορχήστρωση : Άγγελος Σέμπος , ---------------- Δίσκος 45 στροφών της Parlophone ‎ (GDSP 3247) -------------- https://youtu.be/n7K6PdIORmE

1968 = Τόνυ Πινέλλι , -------------- Άλμπουμ ''Tony Pinelli'' ------------- https://youtu.be/4ckAubtqEVc

1989 = Δήμητρα Γαλάνη , , Ενορχήστρωση & πιάνο : Θάνος Μικρούτσικος , -------------- Άλμπουμ ''Θάνος Μικρούτσικος / Δήμητρα Γαλάνη ‎– Για πιάνο και φωνή'' (1990) (Ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας πραγματοποιήθηκε την 15η Φεβρουαρίου 1989 στο «Nouveau Theatre de Belgique» των Βρυξελών στο πλαίσιο του τετραήμερου αφιερώματος στην Ελληνική μουσική.) ------------- https://youtu.be/-iP68D3pQa8

1996 = Δήμητρα Γαλάνη +++ Χορωδία : Γεράσιμος Ανδρεάτος, Έλλη Πασπαλά, Φίλιππος Πλακιάς , , Ενορχήστρωση : Νίκος Πλάτανος , -------------- στο CD ''Η Δήμητρα Γαλάνη στο ''Χάραμα'' (Μέρος δεύτερο)'' ----------- https://youtu.be/EVwyw11gFhY

2004 = Ελένη Δήμου (= Ελένη Γκικοδήμου) , ----------- στο CD ''Ελένη Δήμου ‎– Ο Έρωτας σε αργές Στροφές'' , & συλλογή ''Τα μελοποιημένα 25'' (2009) ------------ https://youtu.be/FYw5B6rD8Og


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9C%CE%B7+%CE%9C%CE%BF%CF%85+%CE%A7%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%82+%CE%A4%CE%B1+%CE%9C%CE%B5%CF%83%CE%AC%CE%BD%CF%85%CF%87%CF%84%CE%B1&type=release ] - - - - - [ http://vinyl.gr/Decca%20(45)%208151-8200.html ]
   tzilivak
18-07-2017 22:42
Και το 1968 ο Γιαννης Καλατζης

https://www.youtube.com/watch?v=3oVanSJ_UiQ
   netriofron
05-10-2016 11:39
1η = Σταμάτης Κόκοτας 1967 --- δισκος
Columbia ‎ (SCDG-3705)
2η = Νασος Σταθακης ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ στης 18--1---1968 --- δισκακι της Decca (PL-8162) ---- https://youtu.be/sc_pPHdB0s8

[ http://vinyl.gr/Decca%20(45)%208151-8200.html ]
   emotion
04-10-2013 10:18
Κομματαρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Με συγκινει παρα πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Αφιερωμένο από Maria - Xania
για Gianni - Athina
21-02-2008 12:29
Afierono me agapi to tragoudi tou Gatsou me erminefti ton St.Kokota to
mi mou xtypas ta mesanyxta tin porta
   Ανώνυμο σχόλιο
19-06-2006
αγαπημενοι


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο